Upgrade slušalica i preporuka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Nov 2013. 11:09
:: samsung galaxy s4

Re: Upgrade slušalica i preporuka

Post od kizami88 »

Moze li neko da mi preporuci neke dobre sluske, ali da nisu bubice.

Da napomenem da volim da slusam glasnu muziku, tako da je to prioritet i naravno sto cistiji zvuk.

Hvala :)

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Koliko novca toliko muzike! Bukvalno... :)                                                               

Mr. Jingles
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 17. Nov 2013. 18:07
:: Lumia 730

Post od Mr. Jingles »

Ne znam sa čega puštaš, ali iz iskustva, bolje dati pare na nešto bolji uređaj i nešto jeftinije sluške, nego vrhunske sluške upariti sa lošim uređajem.

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kizami88 »

Ma nisam jos odlucio koliko cu izdvojiti, ali dajte ptedloge, pa cu se odluciti. :)

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 07. Nov 2013. 09:18
:: ::::

Post od georg »

Mr. Jingles, ne slazem se sa tobom. Uvek je bolje dati vise para na slusalice, jer ce i sa losijeg izvora davati bolji/kvalitetniji zvuk. Slabije slusalice ne mogu dovoljno kvalitetno da reprodukuju signal koji se salje sa potencijalno boljeg uredjaja, tako da kizami88, ja bih ti savetovao da uzmes neke dobre slusalice, i bices sigurno zadovoljan! Evo konkretno, ja koristim AKG K450 i prezadovoljan sam zvukom! Cena im je ~80e, sad ne znam koliko si ti spreman da das za sluske?

Mr. Jingles
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 17. Nov 2013. 18:07
:: Lumia 730

Post od Mr. Jingles »

georg, Ne znam odakle ti to, ali je potpuno netačno. Nebitno je pričali mi o muzici u kući, kolima ili prenosivim uređajima. U prilog tome je moj slučaj sa iRiver plejerom i Sennheiser slušalicama od 50eu i kineskim sluškama od 300 din. Na mp3 se NE čuje razlika! Opet, u prilog tome, iako mi je pomalo oštećen sluh od muzike u kolima, u po noći ću razlikovati CDA, FLAC, 320 kbps ili 192 kbps. :wink:

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

Ne znam kakav je tvoj slucaj, ali ako ti ne cujes razliku na iriveru izmedju slusalica od 50€ i 300din, onda ti je definitivno ostecen sluh ili si bacio u vetar tih 50€ na slusalice, jer ja na mom iriveru itekako cujem razliku izmedju mojih AKG slusalica i bilo kojih drugih, I TO NA MP3. Ako se iole razumes u hi-fi, znaces i to, da su zvucnici najslabija karika u lancu, i da se zvuk najvise menja promenom istih. U prilog mojoj tvrdnji, ja sa mojim slusalicama od 80€ savrseno mogu da cujem razliku kad ih nakacim na mobilni, komp, ili iriver (takodje ga posedujem), naravno na mobilnom je najlosiji zvuk, dok je zvuk sa irivera i kompa slicnog kvaliteta. Namerno necu da u pricu uplicem cd-plejer, gramofon i ostale analogne izvore, jer postoji poseban forum za hi-fi i ovde nije mesto za takvu diskusiju. Ne kazem da je izvor nebitan, stavise, treba i u njega uloziti radi boljeg zvuka, ali u ovom konkretnom slucaju, slusalice prave vecu razliku. Sa tvojom poslednjom recenicom se delimicno slazem :)

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kizami88 »

Muziku bih slusao na fonu, u 80-90% slucajeva, tako da mi trebaju sluske za tu svrhu :)

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

ok, reci kolki ti je budzet, kakvu muziku slusas, pa da ti predlozimo nesto :wink:

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kizami88 »

Pa sta znam, ne bih sada dao neki veliki novac na sluske, tipa do 4500 din. Slusam sev sto mi se svidi :D , a najvise house. :)

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

Uzmi bilo koje Sennheiser do 50eur i bices prezadovoljan! Ono sto je bitno da gledas je sledece: Frequency range 20-20000 hz; Impedance 16-32 ohm; SPL/V 105+ db
Eto, to su ti neka uputstva, verujem da ces se snaci. Pogledaj napr. modele HD201 i HD219, oni ti se uklapaju u budzet

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

Interesuje me koje slusalice idu uz Galaxy Ace 3 ?

da li ce ove raditi ? mislim na javljanje, smanjivanje i povecavanje zvuka i to ?

http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-SAMSU ... 460efd3d97

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Pa ako su samsung trebalo bi 99 posto da rade za sve funkcije. 8)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

Ma radice sigurno...ne projektuju oni za svaki telefon posebne headset-ove...

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kizami88 »

georg napisao:Uzmi bilo koje Sennheiser do 50eur i bices prezadovoljan! Ono sto je bitno da gledas je sledece: Frequency range 20-20000 hz; Impedance 16-32 ohm; SPL/V 105+ db
Eto, to su ti neka uputstva, verujem da ces se snaci. Pogledaj napr. modele HD201 i HD219, oni ti se uklapaju u budzet
Hvala.

Inace najvise sam Sennheiser i gledao. I to modele HD219 ( koji si ti naveo) i HD228

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

HD 228 bi trebalo da je jos bolji od ovih sto sam naveo, ali najbolje bi bilo ako mozes da ih poslusas i uporedis, jer na osnovu gledanja ne mozes nista da procenis. A ako ces ih koristiti iskljucivo sa telefonom, bolje uzmi neke jeftinije, jer neces cuti neku osetnu razliku... Odakle si?

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kizami88 »

georg, iz Beograda sam. Inace tesko da cu negde moci da probam Sennheiser, posto su sve mahom u onom vakumiranom pakovanju, pa se ne itvaraju zarad probe.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

kizami88, mislim da istyle u Ušću ima Sennheiser i dr. prikačene za ipod za probu. Ali nisu bubice jbg. Ja sam prezadovoljan sa Sennheiser CX 300 II, odlične su, one u kombinaciji sa iphone ili htc one izuvaju sve redom. Odličan je i S3 kada se promeni kernel, lumua 520 je izuzetno glasna (najglasnija lumia).

georg
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od georg »

On ni ne trazi bubice, tako da mislim da ce mu koristiti da cuje par modela, jos pogotovo ako su izlozeni neki od gore navedenih koje smo spominjali. kizami88, imas u Svetogorskoj 9 prodavnicu hi-fi opreme, zove se Player. Koliko sam uspeo da vidim, cene su povoljnije nego na drugim mestima, pa navrati ako imas vremena, nisam siguran da li imaju izlozeno na probu, ali verujem da ce ti i osoblje pomoci u odabiru. Javi sta si uradio :)

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kizami88 »

Baraba, hvala. Inace nadam se da ce slusalice bit koriscene us S4 :)

Odgovori