GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Pa starije mape sam i imao, i ne znam koji sam djavo instalirao ovu krekovanu verziju :disgust:
Koristim garmin, ali kad vec imam instalirano nokia maps barem da rade.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Koristim sa Nokia maps mape za v1.2 koje su najdetaljnije od svih verzija za Scg...Postoji site sa kojeg mogu da se skinu nokijine mape za ceo svet bez koriscenja Maploader-a,po sistemu copy-paste :D
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Resio sam problem :) Instalirao v1.2, pa ubacio mape, pa onda ubacio v2.0, mislim da onda sad imam mape za 1.2 :)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Pa cekajte radi li navigacija sa tim krekovanim nokia maps.I kako su uradjeni relativno manji gradovi na 1.2 mapama?
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Sale_M, rade sto ne bi. Po sadrzini mapa moze da se poredi sa TOmtom-ov Eastern Europe na kojoj se nalazi i Srbija. Ne znam sta ce ti to Garmin je zakon za symbian telefone.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Koliko ja primecujem razliku, mape za 2.0 pravi navteq, dok za 1.2 pravi tele atlas... Ja jos nisam testirao nokia maps pa da kazem koje su bolje.

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

ajde kad vec pricate o mokia maps, stavim ja taj drugi nokia maps, u stvari nebitno koja verzija probao sam vise. stavim starije mape scg sa detaljnijim prikazom (na samo auto put i magistrala), medjutim nece da nadje nijednu ulicu, npr. ako na mapi nadjem krajnu i pocetnu tacku nokia maps mi uredno odradi trasu (koja moram da priznam lepse izgleda nego na garminu), ali trazim kneza milosa 2 nema sanse da nadje, ni tu ni nijednu drugu adresu!?
e sad zasto bi hteo i nokia maps pored garmina, zivim u bg, retko kad mi treba navigacija u gradu. u stvari treba mi gde je neka ulica, a ne kako da dodjem do nje. u garminu su sve ulice iste debljine i na most details ne ispise imena svih pa mi je cesto tesko da se orijentisem cak i ako imam blizu orijentire npr vuk, slavija itd. nokia maps je sasvim druga prica za ovu potrebu, na svakoj ulici je ispisan naziv i razlicite su debljine nacrtane (e sad sto nije detaljna srbija to je vec drugi problem). ako neko zna resenje ovog problema hvala, moze i pp

nsvladimir
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Sep 2008. 00:21

Post od nsvladimir »

Imam N82 i potrebna mi je mala pomoc oko instalacije Garmina 5.0, na pocetku same instalacije sa racunara, ne prepoznaje mi Drive koji trebam oznaciti kako bih nastavio instalaciju. To mi je kada odaberem opciju PC Suite a kada odaberem Data transfer napise mi Memory card in yse by other aplication i opet ne prepoznaje Drive. Kako ovo da resim? Nekoliko puta do sada sam izveo kompletnu instalaciju i nisam imao ovaj problem!

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

nsvladimir, izvadi karticu iz mobilnog i stavi je u PC Card-Reader i onda instaliraj direktno na kartici.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Pa moras da izaberes data transfer da bi memorijska kartica bila mass storage i onda ce je garmin instalacija prepoznati lepo.To sto ne mozes da udjes u data transfer mod je zbog toga sto neka aplikacija koristi memorijsku, instaliraj taskman pa ubij sve aplikacije(procese).

nsvladimir
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Sep 2008. 00:21

Post od nsvladimir »

Upravo u tome mi je problem, imam Taskman i po njemu ni jedna aplikacija nije aktivna ali opet ne mogu da aktiviram data transfer

Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Ako koristiš best taskman idi u options-view-advanced-processes i tu pogasi sve. Ipak ti je neka aplikacija aktivna na kartici, iako je ne vidiš u taskman-u.
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Pa onda je aktivan neki proces koji se ne moze videti... Probaj sa JBak Taskman, udjes u menu/tools/process :)

035
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 04. Feb 2009. 16:40

Post od 035 »

imam n79 i kad aktiviram navigaciju skida mi kredit, kako da koristim navigaciju a da mi ne skida kredit ?

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Onemoguci pristup internetu.Jel koristis Nokia maps?
Bolje ti je da uneses mapu Srbije preko kompa ako zelis da koristis Maps,mada ti ne bih preporucio jer je Garmin mnogo bolji.
Слобода или смрт

035
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 04. Feb 2009. 16:40

Post od 035 »

kako da onemogucim pristup internetu? preskupo je tj mnogo skida kredit zato hocu da blokiram to pa mi objasni kako da to uradim? probao sam onu mapu koja ima u telefonu i skida kredit.

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

@nsvladimir, mozda ti je setovano da ti poruke stizu na karticu a ne na fon. to isto moze da bude razlog

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Dobro je sto moze na mmc da se ubace 2 foldera sa razlicitim garminom,tj ja sam ubacio i garmin 5.00.20 sa scg 1.9 i garmin 4.10 sa scg 1.9.Naravno jedan od ta dva foldera uvek reimenujem tako da samo jedan nosi naziv Garmin.Moje iskustvo sa garminom 5.00.20 i scg 1.9 je veoma lose jer mi sa poprilicnim zakasnjenjem javlja gde treba da se skrene i ne vide se nazivi sela na mapi.Na garminu 4.10 i scg 1.9 je mnogo veca preciznost i plus se vide sela pored kojih se prolazi.Da li mozete da mi uporedite ova dva garmina i vasa iskustva sa njima i koji je po vama bolji i njihove prednosti i nedostatke
Note IV N9100 dual

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Мени 5.00.20 брже хвата сателите у односу на сваки ранији Гармин.
Што се тиче прецизности,ни једна верзија ми ни несто посебно.Највише ми смета када стојим а он нешто 3пује да се крећем.
Слобода или смрт

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Meni se samo ponekad pojavi na ovoj zadnjoj verziji Garmina da se krecem iako stojim, mada mi to i ne smeta toliko. Ja sam na ovu karticu od 8GB instalirao Adria Route 2.10 i SCG 1.9 i extra radi. A na ovoj kartici koja je prije bila u njemu od 2GB sam instalirao isto zadnju verziju garmina samo sto sam u nju ubacio mapu CITY NAVIGATOR EUROPE NT 2008 tako da imam sve mape na 2 kartice.

Zaključana tema