GPS navigacija
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Meni je je totalno neprecizan ovaj najnoviji garmin 5.00.20 i ne znam zasto kad vidim da ostalima dobro radi.Kad koristim 4.10 mnogo je precizniji,ali nisam probao i obratio paznju na to koji brze hvata satelite.I meni se desava to da kada stojim da pokazuje kao da se po malo krecem.Takodje sam primetio da na caletovoj Fiesti meri brzinu tacno dok na surakovom Saxo-u kod mene na garminu pokazuje npr 50 km/h,a na autu 58 km/h.,jedan automehanicar mi kaze da je to mozda do guma jer mozda nisu original,tj malo su vece pa brojac km/h u autu ima to odstipanje od 8 km/h
Note IV N9100 dual
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Sto se tice prikazivanja brzine ja mislim bas tacno pokazuje kod mene u skodi fabiji. Znaci odstupanja idu mozda do 0,5km/h maximalno. U drugim autima nisam provjeravao. Kod mene na jednom dijelu puta prema gradu prikazuje da nisam uopste na ulici vec nekih 100m paralelno idem sa ulicom.
I nakon nekih 700-800m tog dijela puta onda se automatski vrati na put strelica i sve je onda ok.

- markosvaba
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
nick6, imas daleko bolje resenje od Garmina, u pitanju je iGO 8 sa sve 3D mapama, reljefima, zgradama itd., daleko precizniji i po onome sto sam ja video testirajuci oba daleko precizniji i brze hvata fix. A ti koliko vidim imas WM telefon pa ako te ne mrzi da skidas isprobaj
Ako ti treba link pa da skidas samo odredjene mape javi se na PP, a imas i na teorentu pa mozes i tako da ga skines kompletnog sa svim mapama pa da izbacis ono sto ti ne treba

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Posle svega isprichanog o Garminu, i vidjenog kod drugara, i mojeg iskustva sa TomTom-om, ostajem pri njemu. Nokia Maps sam koristio jos onaj prvi kad je izasao, i poprilicno sam bio zadovoljan. Ipak TomTom za mene ostaje neprikosnoven. Ima manje detalja nego Garmin, ne sporim, ali ni P od problema. Svuda gde sam hteo, odveo me je. Dodushe, ja uvek imam svoje rute kojima cu da idem, nikad necu ici kako mi GPS kaze, tako da njemu ostaje samo da preracuna novu rutu
Iskreno, meni GPs sluzi cisto kao pomocna mapa, a ne kao sredstvo da me vodi. Za to imam mozak!

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- markosvaba
- Mobil fan
- markosvaba
- Mobil fan
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
toda81, ne moze na Symbian, jedino WM. A instalacija nikada laksa, otpakujes, prebacis i samo jedan klik da sam instalira. Posle toga samo ubacis takodje raspakovane mape u vec postojece direktorijume, glasove, jezike, reljefe, objekte, POI itd. i to je to. Mislim, ako imas jos neki WM telefon ili ako nekom trebas da instaliras...
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ne bih mnogo da pametujem, i ovde sam izneo svoje misljenje, ali pogledajte 67 stranica teme, 99.5% postova je iskljuchivo o garminu i problemima vezanima za njega. Iskreno, nista nije vredno mog nerviranja oko toga zasto nesto kod nekog drugog radi, a kod mene ne. Nasao sam sta mi radi posao, i to je TomTom. Ne zsnam zasto je tako nepravedno zapostavljen, uopste nisu loshe mape za nashu zemlju.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Upravo sam probao da vidim koliko vremena treba garminu 4.10 da uhvati satelite i ja ne primecujem da sporije hvata prijem satelita od garmina 5.00.20.Cak kod mene garmin 4.10 brze hvata satelite,tj usao sam na par sekundi u garmin i izasao i ponovo usao i istog trenutka je uhvatio pun signal
Note IV N9100 dual