toda81, ne bih bas mogao da se slozim sa tobom.
Za primer cu uzeti Novi Sad, pretpostavljam da je negde slicna prica i za ostatak zemlje. Crkve nicu kao pecurke. Cemu sve to? Danas prakticno svaki kvart ima crkvu. Zasto? Razumem da ih prave spram broja stanovnika, ali postoje prioritetnije stvari. Crkve grade i ruse kad im zasmetaju. Poslednji primer, koji je ujedno napravio i pravi evo skoro pa godinu dana problem u Novom Sadu, jeste nekadasnja Svetojovanska crkva. Tu gde je nekada bila crkva sa sve grobljem, danas je tu osnovna skola. Krenuli da rekontruisu vodovodne cevi duz ulice koja je na svega par stotina metara od centra grada i nadju preko 100 grobnica za koje nekim cudom niko nije znao da su tu, iako su na tom istom mestu vec postavljane cevi pre par decenija. Inace, na detelinari (deo NS-a) su slrusili toplanu kako bi napravili crkvu (?!).
Konkretno ti mostovi kojih nema pa nema. Novi Sad je u velikom problemu bas zbog toga. Fali igralista za decu, fali parkova, fali zabavista, fali parkinga, fale obilaznice kako bi se izmestio teretni saobracaj, imamo viska rupa na putevima, zgrade koje su pod zastitom grada/pokrajine/drzave itd. itd. Poenta je da postoje "stvari" koje su bitnije od izgradnje crkve, a koje propadaju jer se nema para za odrzavanje istih.
Mozda ce me neko osuditi zbog toga, ali ja sam od onih koji u crkvu kao takvu neveruju, ali verujem u Boga. Necu da gresim dusu, postoje svestenici kojima cu uvek ruku poljubiti, ali je velika vecina bagra i sramota.
Ali, sve ovo nije tema. Ako vam se pise o tome, nemam nista protiv da se otvori nova tema pa cemo sve ove postove prebaciti u nju, ova je ipak o slikama sa telefona