Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Re: Slike sa mobilnih telefona

Post od Drakenzen »

Slika
Slika

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Ja ne znam dal sam lud,ili sta je u pitanju,ali meni bolje izgledaju slike sa X1. Konkretno ove sto je antec izbacio,i ove sto ti redovno izbacujes :disgust:
Jedino da antec, izbaci jos jednu seriju slika,pa da vidimo opet sta kako :unsure:

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

antec, napravi Flickr nalog ,pa tamo kaci sve slike ..pa bas da vidimo sta moze ta kamera na p8 .
Ma mene bas zanima razlika u kameri ,jer p8 i p8max bi trebalo da imaju daleko bolju kameru od x1.
Huawei

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

bata bogdan, evo ti slike,pa pogledaj. Nas covek slikao :wink:
Po meni,nista narocito,bas mrsavo za jedan trenutni flagship Huawei-a :disgust: :chytry:

https://flic.kr/p/s5wYmJ
https://flic.kr/p/s5xVxC
https://flic.kr/p/s3MYPt
https://flic.kr/p/rqjdXB

Uzmi u obzir da taj lik kamere testira,i da ima znanja. Ovo je nesto sto je najbolje mogao da izvuce iz kamere.
Takodje,lik se bavi profesionalnim slikanjem ;-)

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Hmm...stvarno nista posebno,iskreno vise sam ocekivao,pa to ne moze da se kaze da je to nesto bolje od x1...cini mi se da su detalji mnogo bolji na x1,il gresim...???

Evo jedna sa x1 ,autobus u pokretu...

SlikaStuttgart DE by Bata Bogdan, auf Flickr
Huawei

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Ni meni to nije jasno,ali kako sve vise gledam primere,deluje mi da X1 ima bolje detalje od P8.
Ajde da sacekamo jos koji primer,i da vidimo sta ce Andra da kaze ;-) On takodje prati P8

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Onda je to razocarenje ,bar sto se tice p8max,jer ima istu kameru kao p8. I nikako p8max onda ne opravdava razliku u ceni recimo izmedju x1,x2 i p8max ,koji je od x2 skuplji 250e a od x1 350e...
Huawei

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Tako i ja mislim. Cim vidim jos neki primer,i vidim da nije dodatno sredjen,saljem ti na pp.
Da ne gusimo ovde temu sa telefonom koji ne posedujemo ;-)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Jel neko za ledene kajsije,sad izvadjene iz friza?

Slika
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

kutijagreha napisao:....Ne vidim neki napredak :uhuh:
Ova slika. ISO 40. Detalji treba da kidaju

Slika

Detalji
Slika

Zrnasto previse. Totalno ne prirodne boje :wacko: U nocnim uslovima ne smem ni da zamislim,gde se ISO vrednost penje. Ipak su bile 'tacne' one slike na flickr. Nisu ispravili problem na S6 koji postoji kod N4 sto se tice automatike :disgust:
Mogao si da nađeš i bolji primer. Trebao si recimo da navučeš krop u onom crnilu ispod mostića i to uvećaš za 800%.
Znaš kako bi tek tada bilo zrnasto, bez datalja i prirodnih boja. Ma zakopao bi kameru na S6 totalno.... :lol: :lol: :lol:

Kakav si ti lik, svaka ti čast. :D

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

1808, to je ISO 40. Znas kakva tu treba kamera da bude? Sta ce da uradi kamera kada ISO ode na 1000+? Da bude pescana slika?
Pogledaj ovo

Slika

http://www.dodaj.rs/f/1K/hq/UM0gn9o/201 ... 104345.jpg http://www.dodaj.rs/f/S/C0/5ookETg/2015-07-06104411.jpg

Tebi ovo ok kamera za 800e koliko neki kazu ovde za telefon sa validnom garancijom i fiskalnim? Daj molim te :uhuh:
Ove detalje sto vadim,nije uvecano 800%,vec je to originalni prikaz fotografije (tu se zapravo vidi kvalitet iste) :wink:
PS. Jednostavno,na ovom gore pirmeru ne moras da radis originalan prikaz. Dovoljno je samo zoom. Ceo donji deo (gde je trava),pesak. Pogledaj 'zelenu' boju,realan prikaz?

PeraKG
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 28. Mar 2015. 01:22
:: Galaxy S20 Ultra

Post od PeraKG »

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika
Samsung Galaxy S20 Ultra

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

kutijagreha, te slike su pravljene u suton (pri slabijem osvetljenju) i još na automatici. Ako se to ima u vidu, fotografije su odlične. Evo da vidimo šta u sličnim okolnostima radi tvoj omiljeni G4 koga dižeš u nebesa, suton, automatika i to je fotografija još naknadno obrađena u Photoshop-u, evo.......

Slika20150622_210301 by Robin Veerman, on Flickr

I šta je sad tu bolje u odnosu na sliku koju si ti postavio (i kritikuješ) u tvom prethodnom postu? Ništa, vidim čak da automatika na S6 bolje radi nego na G4. Ajde nemoj da se zajebavamo i ponovo pričamo o tome kako to može da izgleda u manualnom režimu, sa malim ISO vrednostima i dugom ekspozicijom.

Meni je jasno šta ti sa ovakvim podmetačinama želiš da kažeš i postigneš, ali to može da prođe samo kod onih koji nisu baš upućeni u fotografiju. Pa nisu ovde svi takvi,.... forum je to i uvek poneko zaluta ko ima mnogo više znanja nego što ti možeš i da pretpostaviš. ;)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

1808 napisao:[ to je fotografija još naknadno obrađena u Photoshop-u, evo.......
I bas je ovako 'obradio'? :lol: Da ovako bude losa? :lol: Verujem.
Kako G4 slika,videcemo to na zivim primercima.
Evo,ko zeli da me ubedi u suprotno,neka uzme da uslika neku low light fotografiju. ISO neka ostavi na automatici (kada je ISO na automatici,u exif info ne stoji podatak)
Primer:

Slika

Takodje,rucno da ne smanjuje ekspoziciju. Pa da vidimo nasta ce da lici ta slika ;)
Ko ima vremena za taj test,samo napred :)

Evo kako je G3 uslikao na automatici. Neka takvo slicno (ne mora skroz isto) osvetljenje bude i kod S6 ;)

Slika

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Postoji li neki drugi telefon osim G4 i S6 a da imaju kameru? Za tebe nije ni G4 ni bilo koji drugi, samo 808, uzmi i uživaj, nećeš više misliti na kameru, čija je bolja itd. Već koliko puta je rečeno da su to kamere na mobilnom telefonu. Ako hoćeš ozbiljnije da se baviš fotografijom uzmeš dslr i ne razmišljaš. Postoje i druge stvari na telefonu osim kamere. :)

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

kutijagreha napisao:...I bas je ovako 'obradio'? :lol: Da ovako bude losa? :lol: Verujem.
Pretpostavio sam šta ćeš da napišeš kad nešto LG-u ne ide u prilog. Zavera, CIA, BIA, masonska loža, templari i td.... :lol: :lol: :lol:

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

kutijagreha napisao:kada je ISO na automatici,u exif info ne stoji podatak
Kako ne pise kad pise? :?
Mozda ima neke veze i sa kojim telefonom ili aplikacijom je slikano?

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Kamera na s6 je fenomenalna, tu spora nema, ali to je kamera na mobilnom telefonu, a ne na profi aparatu, stoga za mobilni telefon kamera na s6 je u samom vrhu, ako ne i na vrhu (izuzetak su pv808, Panasonic i jos par modela). LG ne pravi ništa bolje fotografije, nijanse su u pitanju.
U ovoj temi kačite vaše slike, a manje filizofirajte.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Joca-Samsung napisao:Postoji li neki drugi telefon osim G4 i S6 a da imaju kameru?
808,ali nema Android ;)
1808 napisao: Pretpostavio sam šta ćeš da napišeš kad nešto LG-u ne ide u prilog. Zavera, CIA, BIA, masonska loža, templari i td.... :lol: :lol: :lol:
Ako si pretpostavio,gde bas tu da izaberes? :lol: Barem na flickr ima primera koliko hoces :oops:
Azimuth napisao: Kako ne pise kad pise? :?
Mozda ima neke veze i sa kojim telefonom ili aplikacijom je slikano?
Low light fotografije kada se slikaju na automatici ne stoji na flickr vrednost ISO. Tako je na G2,G3,vidim i na G4 modelu. Takodje,tako je na N4,vidim i na S6 modelu ;) Za ostale modele,ne znam
znemanja napisao: U ovoj temi kačite vaše slike, a manje filizofirajte.
Izvini. Uputi nas u kojoj temi mozemo da pisemo o kamerama na telefonima ;)
Edit: Burazenga :) Galaxy S Advance
Nije bitno sa kojim telefonom slikate,bitno je da imate sta da slikate ;) Pravi prizor je uvek bolji od pravog aparata za slikanje ;)

Slika
Poslednja izmena od kutijagreha u Pon, 06. Jul 2015. 11:24, izmenjeno 1 put ukupno.

Odgovori