GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

Cooomi, nokia maps imas iso za kupiti za male pare :P tj sitno u fazonu daj sta das :P

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Sto se tice problema sa nalazenjem satelita, ja recimo danas nisam imao nikakvih problema. Sve aplikacije koje koriste gps rade perfektno, garmin, sportstracker, built-in pozicioniranje. Sa assisted gps-om, garmin mi nalazi satelite za manje od 10 sekundi. Tako, da po nekoj mojoj logici, nije ni do fw, ni do garmina, vec do satelita, mozda je privremeno bila slaba pokrivenost ovde u Srbiji...Ne vidim drugi razlog. :D
Cemu sluzi opcija zavisno od mreze u nacinima pozicioniranja? Ima li ona neku funkciju u nasim mrezama?
Neka mi sibne neko link za scg route 2.0 na pp.

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

kome trebaju mape za garmin samo trazte na pp :P :wink:

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

Cooomi napisao:da vas pitam samo.... koji je po vama "najlepsi" program za navigacju... ja imam garmin i mogu reci lep je dosta a kada sam imao google maps ruzan je bio sam po sebi i skidao kredit (to nije program za navigaciju ali nema veze) a naj lepsi koji sam ja video je nokia maps 2.0 (3.0 nisam video jos) ali se mora kesa odresiti za navigaciju a ne ko garmin SW i resen si
Jeste, lep je nokia maps, al brate neuporedivo je slabiji od garmina i igo-a i mape su mnogo losije bar kad je srbija u pitanju..

za bg jos i ima mapa za nokia maps (mada je stara dosta,sa starim nazivima ulica i recimo ona 2 prstena kod arene uopste ne postoje, eto koliko je stara, znaci mozda 5 godina... :D ), ima i za ns,nis, ali sve drugo je jakoo lose pokriveno... i jednostavno jeste graficki lepa al ne moze da se poredi sa garminom i igo-om.

meni licno najlepsi i najfunkcionalniji je Igo 8 i njega i koristim, al na pravom gps navigatoru, ne na mobilnom. mada i garmin mobile xt ima svoje prednosti i dobar je...

ince ako ti treba navigacija dok vozis nebitno ti je totalno da li je graficki program lep ili ne, vecinom samo slusas sta prica inace ces se spucati negde ako gledas mnogo u ekran... :lol: :D
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

ilkebgd, pa upravu si a da te pitam da li moze taj IGO 8 na s60 i de mogu skinuti i dali je free (ako imas link daj pp) 8)
HvALA

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Cooomi, igo 8 postoji samo u verziji za telefone koji koriste Windows Mobile platformu i nije besplatan.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

tomas.hokenberi, Steta posto me malo garmin smorio a sada ocu neki novi program za navigaciju.... da li neko moze da mi da tomtom ili nesto slicno na PP

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Cooomi, nemas razloga da instaliras tomtom veruj mi.
Iako je najbolje odradjen softver ( po meni naravno ) mape su stare gotovo 10 godina i slicne su kao i za nokia maps.

Testirao sam veceras po Nisu malo novu mapu.
Nikakve posebne izmene ubaceno je nekoliko kruznih tokova.
I dalje nisu ispravljeni smerovi pojedinih ulica u centru grada iako sam im pisao. Moracu opet jer ko dolazi u Nis velike su sanse da prodje kroz njih pa da ne bi lutao malo.

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 01. Feb 2006. 23:55

Post od ikiM »

I ja sam im sugerisao neke ispravke, ali im verovatno treba malo vise vremena da to provere na terenu...
Buduci da im jos nisam nista platio... necu da se zalim!
:wink:
Nokia e71

Barbarosa
Banned
Pridružio se: Sre, 01. Apr 2009. 01:18

Post od Barbarosa »

ljudi u garminu imam 1.9 mape,kako da ubacim ove nove 2.0??samo da instaliram?tj ubacim...ako moze neko da mi ih sibne na pp posto se nudite vec,i da mi objasni kako bio bih mu zahvalan

pozdrav

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Само скинеш СЦГ 2.0, инсталираш на рачунару.Покренеш MapSource,повежеш телефон(пренос података) или убациш картицу у читач, означиш мапе и пошаљеш их на картицу.Ако ти треба линк пошаљи ми пп.
Слобода или смрт

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Imam dva pitanja, nemojte mi zameriti ako je to vec negde bilo objasnjeno na temi, stvarno ne mogu sada da pretrazujem temu... barem da postoji pretraga na forumu!

1. Od juce sam probao navigaciju sa nokia e71. Pretohno sam koristio nokia e61 sa eksternim gps modulom za navigaciju. Zbunjuje me taj "hladni start". Sta je to i koliko on traje kod telefona sa svojim gps-om?

2. Gde mogu da nadjem program koji navigaciju odradjuje preko racunara i eksternog gps-a?

Inace, danas sam uporedjivao u voznji navigaciju sa e71 i sa e61+gps modul i nema nikakve primetne razlike, uglavnom se u isto vreme oglasava glas za navigaciju.
Ekran je vec, drugacija prica... a cak i ton!

Pozdrav!
Nokia e71

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

i gde ti je bolji ton i ekran, na e71?

Hladan start je prvo trazenje satelita i zakljucavanje na njih i zbog toga traje duze... sve zavisi, nekad malo duze nekad krace, ako je oblacno onda moze bas dosta dugo da potraje... takodje ako se hladan start obavlja u voznji isto potraje obicno duze nego kada se stoji...

e sad moze da se ubrza pomocu a-gps, tj. asistiranog gps-a, ali ti onda malo trosi kredit zbog prenosa podataka...
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

Na e61 ipak... Ali nije moglo bas sve da bude extra na e71.

:oops:

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

pored garmina koristim program mgmaps, java je, nije rutabilan ali na mapi koju ja koristim (mapa beograda sa www.serbiamap.net/symbian.html) ima vecinu sela ili varosica ucrtanu u srbiji pa ne dozivljavam kao sa garminom da prolazim kraj nekog mesta, vidim imena ulica ali ne i koje je to mesto. pitate se sta ce mi to, ali ipak ima svrhu, verujte. treba da preprecim sa kosmaja ka meljaku a ne mogu da ukucam adrese jer ih ne znam a i da ih znam u garminu ta sela nemaju. e u mgmaps nema rutiranja ali me gps nadje gde sam i onda pratim put na ekranu kao da citam kartu sto sa garminom ne bi mogao jer nema nacrtanog reljefa pa ne mogu da se snadjem. sad pitanje tj molba, na pomenutom sajtu kada gledam kartu srbije jos je detaljnija (izgleda kao da gledate auto kartu) i ima link za skidanje one mape koju ja imam tj mapa beograda. jel zna neko kako da skinem tu detaljniju verziju srbije. guglao sam ali corak. hvala unapred
ps nadam se da mi necete obrisati poruku, i program i mapa su besplatni

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

ja na 2.0 scg maps ne provaljujem nista novo cak su i gore bg upropastise na 3 mesta skinlulu poprecne ulice poludeo sam ada sam obratio paznju, nimsa mogao verovatti znaci UZAS! :o

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Избацили су са мапе неки кафић у Бгу са специфичним именом... јуче убеђујем људе у друштву да заиста да постоји тако нешто...
Уључујем Гармин у фазону "сће те видите талибани" куцам име...нема.. :dry:
И ја испадох припадник поменутих. :shock:
Слобода или смрт

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

bestboy, ma pola su poskidali a dodali neke gluposti neke halo govornice hmmmm :shock: a,da i u Nuvi 250 uredjaju pocela strelica da skrece van puta izgleda da su i koordinate malo zamosirane ma nemam reci koliko je vrljavo uradjena!

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od ikiM »

I ja mislim isto...
Malo i lazu:
"41 grad sadrži pravilno obrađenu jednosmernost ulica, rutiranje i POI bazu u saradnji sa lokalnim saradnicima: Batajnica, Beograd, Bečej, Bor, Crvenka, Čačak, Golubac, Gornji Milanovac, Inđija, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kula, Leskovac, Loznica,..."
Za ovo poslednje mesto, Loznicu znam da nisu odradili kako valja smernost svih ulica, a POI da ne pominjem! :uhuh:

Verovatno su hteli da se izreklamiraju za Sajam!
:uhuh:
Nokia e71

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Momci iz Infoteama su svoj posao shvatili malo neozbiljno.
na mesec, dva izbacuju novi update koji se razlikuje za 1 promil razlikuje u odnosu na predhodnu.
Nije ni cudo sto vecina koristi navigaciju sa igo platformom.

Zaključana tema