Slike sa mobilnih telefona
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Re: Slike sa mobilnih telefona
Kamera na Z2 je odlicna a vi ako nemate oci sta da vam radim.Evo nek okaci neko ako ima slicnu sliku sa G3 u najboljim uslovima osvetljenja i nek neko izvuce crop sa slika.
Neverovatno je koliko su ljudi zaslepljeni.
G3 ima solidnu kameru,ali losiju od Z2,moze da se ljuti ko god hoce(vise detalja ima na Z2,vece je socivo na Z2 i kvalitetnije)
S5 plus koji ja imam ima za nijansu bolje dnevne od Z2, ali samo u dnevnim uslovima,jeru low light on,a ni G3 nemaju sta da traze.
Idite malo pitajte neke ljude koji se razumeju u fotografiju, koji telefon ima bolju kameru,G3 ili Z2 a ne samo vas koji ste zaljubljeni u LG i vidite sta ce da vam kazu.
Sta sve covek nece procitati danas na forumu,pocevsi od komentara da je ona slika sa z2 losa. [emoji46] [emoji46]
Neverovatno je koliko su ljudi zaslepljeni.
G3 ima solidnu kameru,ali losiju od Z2,moze da se ljuti ko god hoce(vise detalja ima na Z2,vece je socivo na Z2 i kvalitetnije)
S5 plus koji ja imam ima za nijansu bolje dnevne od Z2, ali samo u dnevnim uslovima,jeru low light on,a ni G3 nemaju sta da traze.
Idite malo pitajte neke ljude koji se razumeju u fotografiju, koji telefon ima bolju kameru,G3 ili Z2 a ne samo vas koji ste zaljubljeni u LG i vidite sta ce da vam kazu.
Sta sve covek nece procitati danas na forumu,pocevsi od komentara da je ona slika sa z2 losa. [emoji46] [emoji46]
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Vratite se na temu.
Za poredjenje kamera na telefonima imate posebnu temu i tamo mozete nastaviti prepisku. Ovde se kace slike, kao sto znate.
Za poredjenje kamera na telefonima imate posebnu temu i tamo mozete nastaviti prepisku. Ovde se kace slike, kao sto znate.
- vlade93
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
- :: LG G1, LG G2.. IP 5S
- :: Sony ericsson k800i
@VeNoM - fali joj to sto je u vecernjim satima losa, ako je bas jako osvetljenje ispasce ok, ali kada je slabije osvetljenje katastrofalno ispadne, pogotovu na LP. Na kit katu mi je bilo sasvim pristojno.
Nisam ja nikakav zaljubljenik u LG, ja samo kupujem onaj proizvod koji mi se najvise nudi za najmanje pare. Tako sam pre 2 god kupio G1 za manje pare od S3 a nudio mi vise. Tako sam i sad uzeo G2 jer mi nudi najvise za te pare, tj on meni nudi sve sto mi treba na zavidnom nivou sem kamere. I to moze da se sredi fix-om ali to sto ja ne znam to je druga stvar.
Iskreno, Sale, ti si prvi koji je rekao da je kamera na Z2 bolja od one na G3 da sam ja procitao, iskreno nigde jos to nisam procitao.
Ja nigde nisam rekao da je kamera na Z2 losa, samo sam rekao da G3 i S5 imaju bolju kameru.
Kao sto sam procitao na ovom forumu od jedno forumasa, da S4 je cak i brzi od G2?!?! Covek je do te mere pristrasan da je to izjavio. Meni to stvarno nije jasno, jer svi znaju da je na strani S4 kamera a na strani G2 baterija i fluidnost. Ja sam tom prostom racunicom dosao do zakljucka da je meni bolji G2 i to je to. Nisam rekao da je S4 los vec da meni, za moje potrebe vise odgovara G2.
Ja tako razmisljam, ali vidim da ima ljudi koju su slepo zalsleljeni jednim brendom..
Ali da ne idemo vise u off..
Nisam ja nikakav zaljubljenik u LG, ja samo kupujem onaj proizvod koji mi se najvise nudi za najmanje pare. Tako sam pre 2 god kupio G1 za manje pare od S3 a nudio mi vise. Tako sam i sad uzeo G2 jer mi nudi najvise za te pare, tj on meni nudi sve sto mi treba na zavidnom nivou sem kamere. I to moze da se sredi fix-om ali to sto ja ne znam to je druga stvar.
Iskreno, Sale, ti si prvi koji je rekao da je kamera na Z2 bolja od one na G3 da sam ja procitao, iskreno nigde jos to nisam procitao.
Ja nigde nisam rekao da je kamera na Z2 losa, samo sam rekao da G3 i S5 imaju bolju kameru.
Kao sto sam procitao na ovom forumu od jedno forumasa, da S4 je cak i brzi od G2?!?! Covek je do te mere pristrasan da je to izjavio. Meni to stvarno nije jasno, jer svi znaju da je na strani S4 kamera a na strani G2 baterija i fluidnost. Ja sam tom prostom racunicom dosao do zakljucka da je meni bolji G2 i to je to. Nisam rekao da je S4 los vec da meni, za moje potrebe vise odgovara G2.
Ja tako razmisljam, ali vidim da ima ljudi koju su slepo zalsleljeni jednim brendom..
Ali da ne idemo vise u off..
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Sale,znas i sam da sam neke polemike oko kvaliteta slika sa Z2 sam i pokrenuo. Znam da si ok lik,i znam da mi to neces zameriti,i da se neces ljutiti. Imali smo mi par konflikta,ali je na kraju zdrav razum pobedio.
Istina jeste da je u medjuvremenu kamera na Z2 poboljsana,ali ovo je daleko,ali daleko od najboljeg.
Prosto se to vidi. Nisam hteo opet prvi da to kazem (opet da budem dezurni policajac),ali to se naprosto vidi. Takodje i ostali clanovi su to primetili.
Nadam se da se neces naljutiti. Zelim jos puno lepih slika da vidim ovde,kako tvojih,tako i od ostalih clanova
Istina jeste da je u medjuvremenu kamera na Z2 poboljsana,ali ovo je daleko,ali daleko od najboljeg.
Prosto se to vidi. Nisam hteo opet prvi da to kazem (opet da budem dezurni policajac),ali to se naprosto vidi. Takodje i ostali clanovi su to primetili.
Nadam se da se neces naljutiti. Zelim jos puno lepih slika da vidim ovde,kako tvojih,tako i od ostalih clanova

-
Nije najbolje,ali je vrlo dobra,za jedan smartfon vrlo dobra
Hvala na lepim zeljama
Evo jos jedan primer sa Z2,pogledajte crop

S5,foto i video snimak

XZ srebrna zvezda

Cheers!

Hvala na lepim zeljama

Evo jos jedan primer sa Z2,pogledajte crop

S5,foto i video snimak

XZ srebrna zvezda

Cheers!
Nesto mi boje deluju isprano ovde..... 

-
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Ljudi, bre, čitate li vi ono što je Azimuth napisao - nema više rasprave (na žalost).
Pa što se onda i dalje raspravljate (na radost nas čitalaca teme)?
I da prekratimo priču: najbolja kamera svih vremena je ona na Lumiji 930 - i to ne na svakoj, već samo na ovoj mojoj.
A ako se ne složite sa mnom kad jednom okačim koju sliku na Flikr, postaviću vam najvažnije od svih pitanja: Kome vi više verujete, sebi ili mojim očima?

Pa što se onda i dalje raspravljate (na radost nas čitalaca teme)?

I da prekratimo priču: najbolja kamera svih vremena je ona na Lumiji 930 - i to ne na svakoj, već samo na ovoj mojoj.

A ako se ne složite sa mnom kad jednom okačim koju sliku na Flikr, postaviću vam najvažnije od svih pitanja: Kome vi više verujete, sebi ili mojim očima?

- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
Evindzer slažem se sa tobom.za sve si u pravu osim za ono što nisi.tvoja 930 je bolja od moje 930. moja je pure black edition sa ni malo whitea na sebi.

Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
VeNoM, brate, ne samo da imamo isti model telefona, već imamo i isti smisao za humor: "za sve si u pravu, osim za ono što nisi" - kao da slušam sebe kad me krene.
A ako si mislio na boju telefona, i moj je kompletno crn - a kakav bi drugo i bio: mora da se složi sa crnim kožnim mantilom, crnim kožnim prslukom ispod, crnom košuljom, crnim leviskama i crnim čizmama (crni kaiš debeo 4 cm se podrazumeva).
PS: Kako će mi slasno pobrisati ove komentare.

A ako si mislio na boju telefona, i moj je kompletno crn - a kakav bi drugo i bio: mora da se složi sa crnim kožnim mantilom, crnim kožnim prslukom ispod, crnom košuljom, crnim leviskama i crnim čizmama (crni kaiš debeo 4 cm se podrazumeva).

PS: Kako će mi slasno pobrisati ove komentare.

- Baraba
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
Hvala svima

Malo preko 5000 pregleda i više od 120 faves.
@VeNoM, nešto ne valja, definitivno nešto zeza wp10, viđao sam bolje slike na 8.1.

Malo preko 5000 pregleda i više od 120 faves.
Moram da se složim sa ovim. Kamera na Z2 je ispeglana softverom kakva je bila, što je dobro, ali da ne preterujemo.Cooomi napisao: Sale_M, jeste da svaki ciga svoga konja hvali, ali burazeru pretera ga malo... Z2 ima dobru kameru ali ništa specijalno... Sve u svemu, bitniji je kadar, osvetljenje i podešavanja nego čist hardver kada je slikanje u pitanju...
@VeNoM, nešto ne valja, definitivno nešto zeza wp10, viđao sam bolje slike na 8.1.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Evindzer, molim te ovako javno da povedes racuna. Ako sam zamolio da se vratite na temu onda se toga i drzite. Meni, a i ostalima, je najlakse da samo obrisemo sve ove postove koji su offtopic. Tolerantni jesmo, ali za sve postoji granica. Ovo sto si napisao u postu ispod mog prethodnog je cist off i, mogu reci, bezobrazluk. Ne radi to, nemoj vise. Jednom sam ti indirektno skrenuo paznju, mislio sam da si skontao da se na tebe odnosi, ali ocigledno nisi pa sad to radim ovde javno. Imas gomilu postova gde je 2/3 sadrzaja jednog posta offtopic, a onaj ostatak je vezan za temu. Radis to samo kako ti ne bi neko obrisao post. Znam, ali nemoj.
Drzite se tema, malo skretanje se tolerise ali svako vece poput ovog sa prethodne strane ce biti obrisano. Ja cu prvi krenuti sa brisanjem bez ikakvog upozoravanja jer ocigledno da na fin nacin ne vredi.
Drzite se tema, malo skretanje se tolerise ali svako vece poput ovog sa prethodne strane ce biti obrisano. Ja cu prvi krenuti sa brisanjem bez ikakvog upozoravanja jer ocigledno da na fin nacin ne vredi.
-
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
Baraba primećujem i ja. koliko vidim kvalitet fotografija je kao na XZ. a to mi smeta. 8.1 je pravio dosta bolje stvari.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
"^^Konacno Z2 u boljem izdanju
" To znaci bash to sto znaci
Z2 ima dobru kameru samo ako se dobro obradi preko racunara. Do sada ovde nije bilo puno takvih primera...
A to sto je kolega Cooomi napisao, da slike bolje izgledaju na telefonu nego na racunaru ja sam ovde ponovio XY puta... Kao i to da ih treba obradjivati i doradjivati da bi bile konkurentne...
Tako da Z2 nije za svakoga. Kao ni 808... Dosta ljudi ovde se zaletelo pa kupilo 808, a malo ih je ostalo na istom
ako ga kupujete samo zbog kamere onda vrv necete dugo ostati na njemu
a sad bukvalno nema ni poente kupovati ga, ipak je kraj 2015 godine...

Z2 ima dobru kameru samo ako se dobro obradi preko racunara. Do sada ovde nije bilo puno takvih primera...
A to sto je kolega Cooomi napisao, da slike bolje izgledaju na telefonu nego na racunaru ja sam ovde ponovio XY puta... Kao i to da ih treba obradjivati i doradjivati da bi bile konkurentne...
Tako da Z2 nije za svakoga. Kao ni 808... Dosta ljudi ovde se zaletelo pa kupilo 808, a malo ih je ostalo na istom

ako ga kupujete samo zbog kamere onda vrv necete dugo ostati na njemu

Pa kod vecine top modela slike nakon obrade ispadnu odlicne.
Problemcic je kad pravimo slike koje ne namjeravamo obradjivati, vec onako samo za uspomenu.
Problemcic je kad pravimo slike koje ne namjeravamo obradjivati, vec onako samo za uspomenu.