Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Re: Slike sa mobilnih telefona

Post od Sale_M »

Kamera na Z2 je odlicna a vi ako nemate oci sta da vam radim.Evo nek okaci neko ako ima slicnu sliku sa G3 u najboljim uslovima osvetljenja i nek neko izvuce crop sa slika.
Neverovatno je koliko su ljudi zaslepljeni.
G3 ima solidnu kameru,ali losiju od Z2,moze da se ljuti ko god hoce(vise detalja ima na Z2,vece je socivo na Z2 i kvalitetnije)
S5 plus koji ja imam ima za nijansu bolje dnevne od Z2, ali samo u dnevnim uslovima,jeru low light on,a ni G3 nemaju sta da traze.
Idite malo pitajte neke ljude koji se razumeju u fotografiju, koji telefon ima bolju kameru,G3 ili Z2 a ne samo vas koji ste zaljubljeni u LG i vidite sta ce da vam kazu.
Sta sve covek nece procitati danas na forumu,pocevsi od komentara da je ona slika sa z2 losa. [emoji46] [emoji46]
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Vratite se na temu.
Za poredjenje kamera na telefonima imate posebnu temu i tamo mozete nastaviti prepisku. Ovde se kace slike, kao sto znate.

vlade93
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
:: LG G1, LG G2.. IP 5S
:: Sony ericsson k800i

Post od vlade93 »

@VeNoM - fali joj to sto je u vecernjim satima losa, ako je bas jako osvetljenje ispasce ok, ali kada je slabije osvetljenje katastrofalno ispadne, pogotovu na LP. Na kit katu mi je bilo sasvim pristojno.

Nisam ja nikakav zaljubljenik u LG, ja samo kupujem onaj proizvod koji mi se najvise nudi za najmanje pare. Tako sam pre 2 god kupio G1 za manje pare od S3 a nudio mi vise. Tako sam i sad uzeo G2 jer mi nudi najvise za te pare, tj on meni nudi sve sto mi treba na zavidnom nivou sem kamere. I to moze da se sredi fix-om ali to sto ja ne znam to je druga stvar.

Iskreno, Sale, ti si prvi koji je rekao da je kamera na Z2 bolja od one na G3 da sam ja procitao, iskreno nigde jos to nisam procitao.
Ja nigde nisam rekao da je kamera na Z2 losa, samo sam rekao da G3 i S5 imaju bolju kameru.

Kao sto sam procitao na ovom forumu od jedno forumasa, da S4 je cak i brzi od G2?!?! Covek je do te mere pristrasan da je to izjavio. Meni to stvarno nije jasno, jer svi znaju da je na strani S4 kamera a na strani G2 baterija i fluidnost. Ja sam tom prostom racunicom dosao do zakljucka da je meni bolji G2 i to je to. Nisam rekao da je S4 los vec da meni, za moje potrebe vise odgovara G2.
Ja tako razmisljam, ali vidim da ima ljudi koju su slepo zalsleljeni jednim brendom..
Ali da ne idemo vise u off..

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Sale,znas i sam da sam neke polemike oko kvaliteta slika sa Z2 sam i pokrenuo. Znam da si ok lik,i znam da mi to neces zameriti,i da se neces ljutiti. Imali smo mi par konflikta,ali je na kraju zdrav razum pobedio.
Istina jeste da je u medjuvremenu kamera na Z2 poboljsana,ali ovo je daleko,ali daleko od najboljeg.
Prosto se to vidi. Nisam hteo opet prvi da to kazem (opet da budem dezurni policajac),ali to se naprosto vidi. Takodje i ostali clanovi su to primetili.
Nadam se da se neces naljutiti. Zelim jos puno lepih slika da vidim ovde,kako tvojih,tako i od ostalih clanova ;-)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Nije najbolje,ali je vrlo dobra,za jedan smartfon vrlo dobra :wink:
Hvala na lepim zeljama 8)

Evo jos jedan primer sa Z2,pogledajte crop 8)

Slika

S5,foto i video snimak

Slika
Slika

XZ srebrna zvezda

Slika

Cheers!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Slika

Slika

Slika

Slika
Note IV N9100 dual

PeraKG
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 28. Mar 2015. 01:22
:: Galaxy S20 Ultra

Post od PeraKG »

Slika
Slika
Samsung Galaxy S20 Ultra

Zmajbb
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Jan 2014. 21:57
:: Iphone SE

Post od Zmajbb »

Evo jedna i od mene nakon što sam se vratio na Lumiu 930 posle Huawei Mate 7. Nikako da nadjem vremena da se pozabavim malo sa manuelnim podešavanjima na lumiji. :dry:

Slika

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Nesto mi boje deluju isprano ovde..... :?

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Jedan video sa Z2 danas iz centra Podgorice

https://flic.kr/p/AUAQ1P

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Ljudi, bre, čitate li vi ono što je Azimuth napisao - nema više rasprave (na žalost). :D
Pa što se onda i dalje raspravljate (na radost nas čitalaca teme)? :lol:
I da prekratimo priču: najbolja kamera svih vremena je ona na Lumiji 930 - i to ne na svakoj, već samo na ovoj mojoj. :lol: :lol:
A ako se ne složite sa mnom kad jednom okačim koju sliku na Flikr, postaviću vam najvažnije od svih pitanja: Kome vi više verujete, sebi ili mojim očima? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Evindzer slažem se sa tobom.za sve si u pravu osim za ono što nisi.tvoja 930 je bolja od moje 930. moja je pure black edition sa ni malo whitea na sebi.
Slika
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

VeNoM, brate, ne samo da imamo isti model telefona, već imamo i isti smisao za humor: "za sve si u pravu, osim za ono što nisi" - kao da slušam sebe kad me krene. :D :D :D
A ako si mislio na boju telefona, i moj je kompletno crn - a kakav bi drugo i bio: mora da se složi sa crnim kožnim mantilom, crnim kožnim prslukom ispod, crnom košuljom, crnim leviskama i crnim čizmama (crni kaiš debeo 4 cm se podrazumeva). :lol: :lol: :lol: :lol:

PS: Kako će mi slasno pobrisati ove komentare. :lol: :D :lol: :D :lol: :D

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Hvala svima :)
Slika
Malo preko 5000 pregleda i više od 120 faves.
Cooomi napisao: Sale_M, jeste da svaki ciga svoga konja hvali, ali burazeru pretera ga malo... Z2 ima dobru kameru ali ništa specijalno... Sve u svemu, bitniji je kadar, osvetljenje i podešavanja nego čist hardver kada je slikanje u pitanju...
Moram da se složim sa ovim. Kamera na Z2 je ispeglana softverom kakva je bila, što je dobro, ali da ne preterujemo.

@VeNoM, nešto ne valja, definitivno nešto zeza wp10, viđao sam bolje slike na 8.1.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Evindzer, molim te ovako javno da povedes racuna. Ako sam zamolio da se vratite na temu onda se toga i drzite. Meni, a i ostalima, je najlakse da samo obrisemo sve ove postove koji su offtopic. Tolerantni jesmo, ali za sve postoji granica. Ovo sto si napisao u postu ispod mog prethodnog je cist off i, mogu reci, bezobrazluk. Ne radi to, nemoj vise. Jednom sam ti indirektno skrenuo paznju, mislio sam da si skontao da se na tebe odnosi, ali ocigledno nisi pa sad to radim ovde javno. Imas gomilu postova gde je 2/3 sadrzaja jednog posta offtopic, a onaj ostatak je vezan za temu. Radis to samo kako ti ne bi neko obrisao post. Znam, ali nemoj.
Drzite se tema, malo skretanje se tolerise ali svako vece poput ovog sa prethodne strane ce biti obrisano. Ja cu prvi krenuti sa brisanjem bez ikakvog upozoravanja jer ocigledno da na fin nacin ne vredi.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Bilo danas ladno kao led

Slika

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Baraba primećujem i ja. koliko vidim kvalitet fotografija je kao na XZ. a to mi smeta. 8.1 je pravio dosta bolje stvari.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

godja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 09:27

Post od godja »

Slika
Samsung S10+ red

filip89x
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
:: Nokia808PureView
:: Xiaomi Mi note 10

Post od filip89x »

"^^Konacno Z2 u boljem izdanju 8)" To znaci bash to sto znaci :lol: :lol: :lol: :lol:

Z2 ima dobru kameru samo ako se dobro obradi preko racunara. Do sada ovde nije bilo puno takvih primera...

A to sto je kolega Cooomi napisao, da slike bolje izgledaju na telefonu nego na racunaru ja sam ovde ponovio XY puta... Kao i to da ih treba obradjivati i doradjivati da bi bile konkurentne...

Tako da Z2 nije za svakoga. Kao ni 808... Dosta ljudi ovde se zaletelo pa kupilo 808, a malo ih je ostalo na istom :wink:
ako ga kupujete samo zbog kamere onda vrv necete dugo ostati na njemu :lol: a sad bukvalno nema ni poente kupovati ga, ipak je kraj 2015 godine...

Slika

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Pa kod vecine top modela slike nakon obrade ispadnu odlicne.
Problemcic je kad pravimo slike koje ne namjeravamo obradjivati, vec onako samo za uspomenu.

Odgovori