Neke stvari o WiFi-u

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

tske, ako se povezujes na huawei na 192.168.1.1 to znaci da on koristi 192.168.1.2 do 198.168.1.254 (to je ono x.x). Ne treba nista da menjas na Huawei-u (ne upisujes x.x). Sve podesavas na TpLink WiFi ruteru.

Ja koristim upravo TL-WR340G i sasvim lepo radi u kombinaciji sa 1 racunarom povezanim direktno UTP kablom, drugim preko wifi PCI kartice, laptopom sa TL-WN321G USB wifi adapterom i Samsung i780 mobilnim telefonom.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

tske
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 05. Jun 2009. 20:37

Post od tske »

E Huawei HG 510, da znas...? Hteo bi da kupim ovaj ruter TP link TL-WR543G? i njega da povezem sa Huawei HG 510???? Pomozi brate....

--------
znaci da uzmem TL-WR340G...a koliki mu je signal? Mene buni sta treba da podesim na TP linku? alo mozes da mi das MSN da se brze dopisujemo...???

spojio tomas.hokenberi: uzastopno postovanje nije dozvoljeno.

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

Uz TL-WR340G ces dobiti vrlo jasno i kompletno uputstvo.
Tako da nema potrebe za objasnjavanjem o postupku povezivanja ovim putem.
Sa druge strane,nebi bilo lose da se vratis par stana unazad i procitas o mom bivsem problemu,sve je potanko objasnjeno.(na 3 strane)
P.S.Nemoj uzastopno da postujes,zabranjeno je.Koristi opciju "Izmeni".
Slika

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

tske, ne pruzam podrsku ni privatnim porukama ni preko MSN-a. Odgovore dajem iskljucivo na forumu.
Kao sto je napisao cale na ovoj temi mozes da procitas nasu diskusiju o podesavanju wifi rutera sa slikama i primerima upravo za wl340G.

tske
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 05. Jun 2009. 20:37

Post od tske »

Cale, cito sam i jel si sazno sto nece da ti radi D-LInk? Ja sutra idem da kupim TP-Link TL-WR340G,svi ga hvale....? :wacko: Tomas gledo sam slike,svaka ti cast,ako mi nebude nesto bilo uredu Hocete da mi pomognete? Izvini za MSN....!!! :smutny:

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

zadnjih dvadesetak dana imam problem sa acsess pointom i uopste ne mogu da se nakacim na net sa n79 a lap mi nije tu da bi proverio sa njim.kada pokusavam da trazim mrezu sa telefonom cas nadje ali se odmah izgubi a konekciju nikako ne mogu da uspostavim.Cak sam zamenio ap u radnji gde sam kupio i sa novim se desava ista stvar.
Jel ima neko neku ideju kako da resim ovo? :dry:
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Mala dopuna u vezi mog problema,ako neko zna nek mi odgovori.Poceo sam da sumnjam da je moj gore navedeni problem nastao od kada je druga firma preuzela uslugu provajdera interneta koji koristim i naravno prebacila sve korisnike na njihov server i dodelila nove ip adrese.
E sad da li je moguce da moj ap ne prosledjuje pravilne podatke clientima te zato ne mogu da se povezem a da je za to uzrok novi server mog provajdera?

KristianV
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 14. Jul 2009. 15:13

Post od KristianV »

Ljudi pomagajte!!!Skoro sam kupio telefon HTC S710,pa ne znam kako da ukljucim Wi-Fi,objasnite mi od pocetka do kraja kako da ukljucim!!!!!!!Hvala unapred.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Sale_M, teoretski jeste moguce, ali ja cisto sumnjam da je tako, jer bi trebalo da ti je AP nakachen na jedan opseg, a da prosledjuje na drugi . U smislu, recimo da ti je AP sa IP 192.168.1.1, onda uredjaji koji se kache na njega ne bi smeli da su u ovom opsegu, nego recimo 192.168.2.x, ili cak 10.10.10.x
Anyway, mogao bi malo poblize sve da objasnis tako sto bi poslao podesavanja, i IP adrese pa da vidimo o cemu se radi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Razmisljao sm nesto i zakljucio da ne bi bilo lose da moju N76-ticu malo opremim savremenijim tehnologijama.Interesuje me da li moze kod na da se nadje MicroSD kartica od 2GB-a sa WiFi-jem.Cuo sam da je zaista dobra stvar pa me interesuje da li se neko susretao sa tim do sada.Takodje ne bi bilo lose kad bi dali pribliznu cenu. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Ovaj moj ap je lud nacisto.Sad je proradila konekcija iz cista mira.Miodrage hvala na trudu u svakom slucaju :wink:

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator

dimi89, N76 (kao i svi Symbian telefoni) ne podrzava SDIO standard pa nista od upotrebe WiFi kartica i slicnih dodataka (ako ih i ima u microSD formatu)

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Tomas hvala na objasnjenju... 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

ikiM
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 01. Feb 2006. 23:55

Post od ikiM »

cale napisao:D-Link routere zaobidjite u sirokom luku.
Nemaju mogucnost promene opsega IP adresa,samim tim korisenje WiFi telefonom-nemoguce.
Da se nadovezem...
svojevremeno sam imao istih problema ali sam se tada raspitivao za nokiu e61. Desavalo se da nece da radi kontinualni streeming, kao slusanje internet radia, gledanje iptv, nimbuzz se zaglupljivao, nikako da uspostavi vezu... I to sve sa dlinkom... Nekoliko puta sam tada trazio odgovor i nista nisam uspeo da resim.
Evo i sada se ponavlja, posto sam u medjuvremenu kuci postavio tp linkov ruter, a na posao odneo dlinkov, iste stvari se desavaju sa Omniom i nekada sa i780, dok e71 radi ok.

Zaista neshvatljivo, ali eto neka makar nekome bude za informaciju da zaobidje u sirokom luku dlinkove rutere, ako hoce da ne brine sa kojim ce telefonom moci koristiti wifi.
Nokia e71

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Ajde da postavim ovde pitanje iako mu mozda i nije mesto na ovom forumu. Nisam neki strucnjak za racunare pa zato i pitam. Koristim SBB kablovski internet, a na racunaru nemam wireless. Da li je moguce nesto odraditi kako bih internet sa mog racunara koristio ,putem wi-fi, na mobilnom telefonu i koliko bi me to zadovoljstvo kostalo? Imam Nokia-u 5800
Ko ne razume pitanje, shvatam ga, jer je malo konfuzno ali ne znam kako da objasnim drugacije.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

jerkann, može naravno:) treba ti uredjaj koji se zove wifi router.. Ne bih znala da ti kažem cenu ali nije preskupo.. Ima ih razlicitih i po tome koliko uredjaja odjednom mogu da podrže, prema jačini signala koji šalju.. Trebalo bi da ga ima u ponudi svaka bolja prodavnica kompjuterskih komponenti:) mislim da je pisano o ovome baš u ovoj temi, pa se vrati malo na prethodne strane i verujem da ćeš naći još informacija:) koristi opciju Traži i ukucaj 'router' da ti pretraži po porukama i izaći će ti veliki broj postova:)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Od 4 do 6k dinara su, a jeftinija i malo manje upotrebljiva varijanta je da kupiš samo USB WiFi (stick) adapter, i onda (teoretski) možeš bilo šta da prikačiš na postojeći komp, a sa Routerom koji ti je Nina preporučila ti nije potrebno da računar bude upaljen. Adapteri bi trebali da budu do 2,5k dinara.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

A mozes da kupis i access point sa kojim bi takodje imao dobar signal i takodje ti ne bi morao biti upaljen racunar dok koristis net na fonu.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Ninolina, gargamel4, Sale_M, hvala puno na predlozzima, razmislicu jos malo pa cu javiti sta sam uradio.

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

I mene zanima ovo sto je jerkann pitao. Imam vec usb wireless adapter, napravio sam bridge izmedju adsl-a i wirelesa, ali ne znam kako i sta dalje, kako napraviti od racunara AP? Mislim da treba u podesavanjima modema upisati mac adresu telefona...

Odgovori