Slike sa mobilnih telefona
gameforce, bez uvrede,ali mislim da je ova slika doradjivana.taku ostrinu moze samo n73 na napravi.recimo u podesavanju za kameru,pa ton boje,namestis zive boje.mozda i gresim,ali mi se cini da je fotka doradjena 

note n7100 note 9005 honor 8x asus zx551ml zoom honor 8x note9 nikond7200
https://www.flickr.com/photos/30207060@ ... nelayout=1
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
MilančeBGD slažem se da su "prirodnije" slike sa SE.
Inače meni se i svidjaju baš oštre slike ali to je stvar ukusa.
peky@n93, nema uvrede naravno, jedino što sam ja uradio je da sam smanjio sliku u ACDSee (zbog Imageshack).
Desni klik na sliku pa vidi exif
Evo EXIF sa originala

Inače meni se i svidjaju baš oštre slike ali to je stvar ukusa.
peky@n93, nema uvrede naravno, jedino što sam ja uradio je da sam smanjio sliku u ACDSee (zbog Imageshack).
Desni klik na sliku pa vidi exif

Evo EXIF sa originala

Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.
- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
- vlada1970
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
- :: Blackberry Q5
- :: Nokia 8310
gameforce, slika ti je kao sto kaze peky@n93 nenormalno ostra . Jos ne videh na bilo kom telefonu da moze ovako da bude ostra . Ovo kao da je provuceno kroz filter sharpness ali totalno i vishe puta .
Inace nema veze , slika je ok .Da kazem super . Hocu da kazem da od oka do oka , i od ukusa do ukusa , zavisi kako se kome svidja namestanje izostrenosti i mnogih drugih parametara tokom slikanja a i kasnije tokom eventualnog post procesinga u foto shopu ili drugde .
Na primer , ima mnogih fotografa cije sam slike gledao , a koji obavezno sa odredjenim metodama posle slikanja daju pecat svojim slikama u vidu izostravanja , ili namernog izbledjivanja ili cak dodavanja kolorita . Tako da se neka slika nekome moze svideti a nekome ne . Sve je stvar ukusa . Meni na primer , kad se slika napravi da izgleda kao da je malo isprana ili kao da je sa stare razglednice , je fenomenalan efekat .
A i sami aparati imaju po defaultu vec zadate parametre po kojima posle slikanja a pre smestanja u memoriju , slike procesiraju na odredjeni nacin .RAW format je jedini format koji daje bez ikakvog post procesinga sliku onakvu kako ju je video senzor .
Evo iz ova dva kropa se vidi . Ovo je samo primer inace da se vidi razlika , pa kome se sta svidja videcemo . Ne verujem da ce biti bas izjednacena misljenja .
Kropovi iz dve slike koje je napravio peky@n93 :
K810 :
N95 :
I jedno i drugo je dobro , ali se vidi da je kod N95 po defaultu napravljeno skoro slicna izostrenost kao na N82 . To je izgleda tako kako radi Nokia .
Moguce da cu sad da zvucim vrlo subjektivno , ali sve mi se vishe cini da samsung kamere na telefonima imaju najoptimalniji post procesing u samom telefonu . Primer od veceras iz Lole Ribara , neki honda dzipic . Uvecajte do maksimuma odredjeni deo slike koji vam se svidja da vidite detalje . Slika je takva kakva ju je dao aparat , bez dorade ikakve .

Inace nema veze , slika je ok .Da kazem super . Hocu da kazem da od oka do oka , i od ukusa do ukusa , zavisi kako se kome svidja namestanje izostrenosti i mnogih drugih parametara tokom slikanja a i kasnije tokom eventualnog post procesinga u foto shopu ili drugde .
Na primer , ima mnogih fotografa cije sam slike gledao , a koji obavezno sa odredjenim metodama posle slikanja daju pecat svojim slikama u vidu izostravanja , ili namernog izbledjivanja ili cak dodavanja kolorita . Tako da se neka slika nekome moze svideti a nekome ne . Sve je stvar ukusa . Meni na primer , kad se slika napravi da izgleda kao da je malo isprana ili kao da je sa stare razglednice , je fenomenalan efekat .
A i sami aparati imaju po defaultu vec zadate parametre po kojima posle slikanja a pre smestanja u memoriju , slike procesiraju na odredjeni nacin .RAW format je jedini format koji daje bez ikakvog post procesinga sliku onakvu kako ju je video senzor .
Evo iz ova dva kropa se vidi . Ovo je samo primer inace da se vidi razlika , pa kome se sta svidja videcemo . Ne verujem da ce biti bas izjednacena misljenja .
Kropovi iz dve slike koje je napravio peky@n93 :
K810 :

N95 :

I jedno i drugo je dobro , ali se vidi da je kod N95 po defaultu napravljeno skoro slicna izostrenost kao na N82 . To je izgleda tako kako radi Nokia .
Moguce da cu sad da zvucim vrlo subjektivno , ali sve mi se vishe cini da samsung kamere na telefonima imaju najoptimalniji post procesing u samom telefonu . Primer od veceras iz Lole Ribara , neki honda dzipic . Uvecajte do maksimuma odredjeni deo slike koji vam se svidja da vidite detalje . Slika je takva kakva ju je dao aparat , bez dorade ikakve .

-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
gameforce, slika je odlicna 
peky@n93,
gameforce, bez uvrede,ali mislim da je ova slika doradjivana.taku ostrinu moze samo n73 na napravi.
Stvar je u tome da je kod n82 upotrebljen jos bolji modul kamere nego kod n73 sto rezultira boljim slikama u svakom pogledu.
Iskreno i meni se malo vise svidja kad je slika malo zivlja i ostrija,ali sve je stvar ukusa.
vlada1970, slazem se sa tobom u tvom zadnjem pasusu,ali nisam siguran da to sto si rekao vazi za sve samsung telefone,dok je kada je u pitanju p850 svakako tacna ova teorija.

peky@n93,
gameforce, bez uvrede,ali mislim da je ova slika doradjivana.taku ostrinu moze samo n73 na napravi.
Stvar je u tome da je kod n82 upotrebljen jos bolji modul kamere nego kod n73 sto rezultira boljim slikama u svakom pogledu.
Iskreno i meni se malo vise svidja kad je slika malo zivlja i ostrija,ali sve je stvar ukusa.
vlada1970, slazem se sa tobom u tvom zadnjem pasusu,ali nisam siguran da to sto si rekao vazi za sve samsung telefone,dok je kada je u pitanju p850 svakako tacna ova teorija.

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- vlada1970
- Mobil manijak
Moguce Sale_M . Mada sam ja i kod D900 video extra slika .
Inace thanks sa prosle slike . P850 u stvari nema makro mod kao poseban parametar , nego sve to postize autofokusom . Krivo mi je samo sto u low light uslovima sporo fokusira i treba mu vremena . Na primer kod ove honde , stajao sam na semaforu i trebalo mi je dobrih sekundu dve da odradi fokus i izostri pa da okinem ( a vec se upalilo zeleno
) , dok bi K800 verujem to odradio dva puta brze .
Sad nesto poceh da mastam , kad bi mu ubacili da ima AF brz kao kod "Canon EOS 1Ds Mark III"
i svetlosnu moc objektiva kao kod na primer "Canon EF 85mm f/1.2L II USM" , bio bi Woooow telefon
Gde je 2500.-ta godina pa i to da dozivimo 
Inace thanks sa prosle slike . P850 u stvari nema makro mod kao poseban parametar , nego sve to postize autofokusom . Krivo mi je samo sto u low light uslovima sporo fokusira i treba mu vremena . Na primer kod ove honde , stajao sam na semaforu i trebalo mi je dobrih sekundu dve da odradi fokus i izostri pa da okinem ( a vec se upalilo zeleno

Sad nesto poceh da mastam , kad bi mu ubacili da ima AF brz kao kod "Canon EOS 1Ds Mark III"

Poslednja izmena od vlada1970 u Uto, 19. Feb 2008. 13:20, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
"vlada1970"
Krivo mi je samo sto u low light uslovima sporo fokusira i treba mu vremena . Na primer kod ove honde , stajao sam na semaforu i trebalo mi je dobrih sekundu dve da odradi fokus i izostri pa da okinem ( a vec se upalilo zeleno
Ako ti je za utehu n73 je u tim uslovima u najmanju ruku jos sporiji nego p850
Krivo mi je samo sto u low light uslovima sporo fokusira i treba mu vremena . Na primer kod ove honde , stajao sam na semaforu i trebalo mi je dobrih sekundu dve da odradi fokus i izostri pa da okinem ( a vec se upalilo zeleno
Ako ti je za utehu n73 je u tim uslovima u najmanju ruku jos sporiji nego p850

XIAOMI Mi 11 midnight grey
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Evo i jedne slike sa novim camdriverom i jednom novinom koja se zove slow sync flash( o tome vise ovde klik )

Konacno su se setili da iskoriste xenon na pravi nacin
Valjda ce iskoristiti i BestPic i od njega napraviti HDR 

Konacno su se setili da iskoriste xenon na pravi nacin

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- vlada1970
- Mobil manijak
Bravo MilančeBGD
Ovo je strava . Eh kad bi za ovaj samsung postojao novi camdriver
Hvala na linku isto .

Ovo je strava . Eh kad bi za ovaj samsung postojao novi camdriver

Hvala na linku isto .
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas
- MilančeBGD
- Expert
- MilančeBGD
- Expert
MilančeBGD, hehe
povremeno zapalim,sa cigarom je super ispalo
samo bi jos bolje bilo kad bi se nesto dobro uzarilo.probacu sutra.MilančeBGD, probaj neku gvozdenu dindzu da zavrtis,pa slikaj
ili nesto metalno.e da tvoju fotku sam video pre nego sto si je okacio tj u tvojoj galeriji.extra
nego sta ti je to?cime si mlatio

- MilančeBGD
- Expert
- MilančeBGD
- Expert
MilančeBGD, super za pocetak,ali jos bolje sa prstenom,ostavlja bolji trag,jel je supalj
moja sa gvozdenjakom je slicno ispala,ko tvoja.

- MilančeBGD
- Expert
- gameforce
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11
sasa-SE,
Potrajalo malo ali evo
http://rapidshare.com/files/93547131/17 ... 2.JPG.html
P.S.
Postavio bih i slike svog auta koga sam slikao posle pranja ali se plašim da će opet neko da me proziva (jer moram da uklonim brojeve sa tablice) da sam "naoštrio" sliku
Potrajalo malo ali evo

http://rapidshare.com/files/93547131/17 ... 2.JPG.html
P.S.
Postavio bih i slike svog auta koga sam slikao posle pranja ali se plašim da će opet neko da me proziva (jer moram da uklonim brojeve sa tablice) da sam "naoštrio" sliku

Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
Rebel in heart.