Koliko vam traje baterija?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Re: Koliko vam traje baterija?

Post od Sale_M »

Pa ne znam,ja kad sam to video iznervirah se,jer mi je tada svuklo oko 10 % baterije,ali se posle normalizovalo.Ne znam sta je to u pitanju.
Zato su Sonijevi telefoni zakon,nikakve probleme,budjenje i slicno nisam imao ni na jednom Sony fonu.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Sale, šta je pokazao WKD? Vidi ako imaš vremena, baš me zanima. A znam šta pričaš, mogu ti samo reći Welcome to the Samsung...

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Nemam sad root,vratio sam stock firmware jer sam i sa onim imao situaciju da mi je fon non stop budan i baterija je odlazila ko luda.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Slika

Slika

3g pola sata. Ostalo wifi. Sve sinhronizacije ukljucene
Auto osvetljenje,doduse celi dan u zatvorenom prostoru

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Post od vojkan85 »

Sony Xperia Z Ultra bez net-a, manuelno osvetljenje, na 2g mrezi:

Slika

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Pa koliko vremena ti je radio ekran,bas dosta je 56 posto .

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Post od vojkan85 »

Sale_M, Radio je zbog igrice koju igram u proseku oko 30 minuta dnevno.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Sale_M »

Z2 koriscen kao drugi fon moze i 3 dana,nista nije gaseno za ustedu
SlikaSlikaSlika

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

Danas sam imao dosta slobodnog vremrna, pa sam malo preterao sa tapatalk-om... :D

Rezultat izvrstan, kao i uvek.

50% baterije je dalo 5h 25 min SOT.

Slika

Slika

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Ne razumem potrebu da se stalno potencira baterija nekog telefona.Da zivimo u nekoj zabacenoj Aftickoj drzavi razumeo bih potrebu za baterijama velikog kapaciteta.Imam uticnice u kuci,punjac u kolima,uticnice na poslu,nikad nisam gledao na velicinu baterije prilikom kupovine.Ne mogu da razumemem ni toliku zavisnost od telefona da se gleda u maleni ekran nekoliko sati dnevno.Jednostavno,nije mi tesko da kada podjem na spavanje,prikopcam i telefon na punjac,navika.Nikad nisam testirao bateriju ni jednog telefona niti sam ucestvovao u komentarima.Mozda je bitna,nekim klincima koji igraju igrice(telefon koristim za sve osim za igranje ).Takodje,smatram najvecu glupost vezivanje za jednog proizvodjaca.Kupujem najbolje u tom trenutku,bilo da je Lg,Sony,Htc ili Samsung.
LG G2 Black,16GB

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

El Laki, Samsung je kod N4 napravio veliku gresku sto se baterije tice,ali veliku.
LG G3 5.5 inca 3000mah
N4 5.7 3220mah
0.2 inca,a razlika 220mah razlika u korist N4. Note 4 jedva izvuce 10 minuta vise sot-a
Prednost koja je trebala da bude kod Samsunga je ta sto su N4 izbacili 6 meseci nakon G3. Videli su dobro gde je LG napravio gresku. Nisu namerno hteli da to isprave. Pravi nemar prema korisnicima su napravili

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Kutijo i sam znas da ti brojevi u praksi ne znace nista, mnogo je bitnija autonomija same baterije a ne njen kapacitet

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Drakenzen, napisao sam kakva je autonomija.
AnGeL oF LoVe, malo korisnika je upuceno u root i sredjivanje telefona. Veruj mi. Korisnik ocekuje da da 500e i da mu baterija traje od jutra do mraka. Neko koristi N4 kao zamenu za lap top,i na njemu obavlja sve poslovne zadatke.
Ne moze niko da me ubedi da N4 ili G3 ako se ne 'sredi' da baterija moze izgurati celi dan. Znaci ne moze. Ko zeli moze i da se uveri. Ukoliko nije ovo tacno,poklanjam slobodno moj G3

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Slažem se. Jedini pravi nedostatak tog telefona. Ali iz moje tačke gledišta, oba imaju bateriju sasvim dovoljnu za moj radni dan. A da su mogli bolje, jesu. Mnogo.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Da se vratimo na kolosek teme, evo ss od Tab 4 LTE, sve sinhronizacije su tu ( 3 maila naloga, fb ,twiter, linkedin, flickr, google+, dve vremenske prognoze, minima live wallppaper, osvetljenje na 80%) baterija nije nešto, može ovo i bolje, ali meni završava posao. Nema root-a niti bilo kakvog uspavljivanja app i sl.

Slika

Slika
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

El Laki, za tvoj radni dan ok. Ali N4 je biznis (poslovna) klasa. Ukoliko je radno vreme 8 sati,bar jedno 6 sati mora telefon da izdrzi radi potrebe posla. Nema sanse. Imam drugara koji proklinje dan kada je uzeo deset komada N4 bas zbog toga. Jedva da mu baterija izgura pola radnog vremena. Tu je ukljucen skajp,mail,dosta razgovora,tabele,proracuni. Nekad gps po potrebi.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Jedan mali off,cisto za one kojima sve smeta i koji filozofiraju ovde,trazio sam da mi se ugasi nalog na ms,svaka cast malobrojnim clanovima foruma . Uzivajte ,a ja imam i pametnija posla u zivotu nego da se nerviram zbog pojedinaca,nista licno ne shvatam,ali ovo je po meni preslo granicu normaale i razumevanja.
Zahvaljujem se svima ,pozdrav i uzivajte,nadam se da ce mi se nalog sto pre izbrisati.
Huawei

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

AnGeL oF LoVe napisao:Ne razumem potrebu da se stalno potencira baterija nekog telefona.Da zivimo u nekoj zabacenoj Aftickoj drzavi razumeo bih potrebu za baterijama velikog kapaciteta.Imam uticnice u kuci,punjac u kolima,uticnice na poslu,nikad nisam gledao na velicinu baterije prilikom kupovine.Ne mogu da razumemem ni toliku zavisnost od telefona da se gleda u maleni ekran nekoliko sati dnevno.Jednostavno,nije mi tesko da kada podjem na spavanje,prikopcam i telefon na punjac,navika.Nikad nisam testirao bateriju ni jednog telefona niti sam ucestvovao u komentarima.Mozda je bitna,nekim klincima koji igraju igrice(telefon koristim za sve osim za igranje ).Takodje,smatram najvecu glupost vezivanje za jednog proizvodjaca.Kupujem najbolje u tom trenutku,bilo da je Lg,Sony,Htc ili Samsung.
Ovo je tema u kojoj se priča o baterijama, u raznoraznim režimima upotrebe. Ovde se ništa ne "potencira stalno", kako kažeš.
Ovo je forum, ovo čitaju ljudi koji žele da barataju informacijama, bili to potencijalni kupci, ili samo ljudi koji prate dešavanja u ovom svetu.
Slažem se da tebe možda ne zanima koliko traje tamo neka baterija na nekom modelu, ali neke i zanima. Tebe niko ne tera da pratiš temu o baterijama. Tebi su definitivno neke druge stvari važne na telefonu, a nekim ljudima je važna i baterija. To moraš poštovati.
Generalno imaš pogrešan pristup. Kao što se ti pitaš zašto je važna veličina baterije pored silnih utičnica na sve strane, tako će se neko drugi zapitati čemu dobra kamera pored silnih dobrih digitalaca, neko treći će da se zapita čemu GPS na telefonu kada postoje dobre zasebne navigacije i tome slično. Zar ne?
Smart telefon je kompleksan aparat, multi-funkcionalan. Svaki njegov element je važan. Ovde analiziramo smart telefone, pričamo o njima, prenosimo iskustva, poredimo jedne sa drugima, jer je ovo forum.
Ako nećemo ovde pričati o svemu vezanom za telefone, gde ćemo...? :)

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

bata bogdan napisao:Jedan mali off,cisto za one kojima sve smeta i koji filozofiraju ovde,trazio sam da mi se ugasi nalog na ms,svaka cast malobrojnim clanovima foruma . Uzivajte ,a ja imam i pametnija posla u zivotu nego da se nerviram zbog pojedinaca,nista licno ne shvatam,ali ovo je po meni preslo granicu normaale i razumevanja.
Zahvaljujem se svima ,pozdrav i uzivajte,nadam se da ce mi se nalog sto pre izbrisati.
Ne radi to, uzdigni se iznad svega, i hajde da nastavimo sve ovo u najnormalnijem ritmu, ne dozvoli da te bilo šta tangira, ti si jedan velik član i forum će puno izgubiti. :)

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Baš iz tog razloga (tragična baterija) je danas otputovao Note 4 ... Primer: od 7h pa do 11h spucao je 45% baterije na malo surfa / razgovora i mejlova - apsolutna katastrofa . Vratio sam S5 na kome baterija sa 5.0 (BOE6) traje duplo duže a i softver je doteran perfektno . Tako da će Note 4 jedino ubuduće dobiti šansu ako dobije žestoke ispravke počevši od 5.1.1 a ako ne ćao-zdravo preskupi promašeni modelu .

Da se razumemo , mogu ja da ga nabudžim da ide SOT i 8h ali sa max debloatom i custom Kernelom + raznim app i tvikovima ... ali to više nije Note 4 .
16 godina na forumu MOBILNISVET

Odgovori