Upgrade slušalica i preporuka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
mixxx
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 19. Dec 2005. 17:48

Post od mixxx »

>>adapteri<<
ovo mnogo izadje kad se naruchi! neko bi to trebao da pochne da uvozi kod nas jer bi mnogo ljudi na svoj fon 'metulo' bolje slushke!

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Eto, pročulo se,
širi širi vezeni peškiri, a bolje da smo ćutali pa da neko pokupi kajmak odavde, ovako, mrka kapa.
Ete Vam Srbende, Tesla-joj....
:wink:

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ukoliko je neko to uopšte pročitao, i shvatio za ozbiljno, evo da se demantujem. U pitanju je bila dezinformacija. Znači na telefonu ništa ne može da se uradi po pitanju glasnoće zvuka, osim da se veštački, ekvilajzerom navlače basevi, ili šta već od zvuka fali. :smutny:
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

gargamel4 pročitao&ozbiljno shvatio,
mislim, danas je sve moguće, krekuješ homeDVD da može da čita i DVX???, softver, radi se to,
ali po pitanju kvaliteta zvuka (što je inicijalna kapisla ove teme), mnogo bih to voleo ali mislim da ne postoji dalje od """EQ""" & što boljih slušalica, taj zvuk je valjda više manualna stvar, pitanje firme koliko se otvori.
Pa zamisli da isto probavaš na norm.MP3plejerima i uspe ti = ćao korporacije, sami ćemo
;)
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

A i taj Altec sluš.što pominjenete, izgleda ista prevara kao i ove SE. Kad ih staviš ovlaš zveče kao sa razglasa, dobar zvuk dobijaju tek kad ih duboko nabij.u u uši pa ti naprave vakuum :wacko: .
Čuju se, nema šta, ali je"to"nositi toliko NEprijatno!!! ubija... Znači, došao je baja, konstruktor, i jeft.sluške sa malo gume pretvorio u "dobre" :x :x :x Ko ih nahvali po časopisima pa sam se primio, vajni znalci... :disgust:

Uh, dajte DOBRE primere :) :) :)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Pa ljudi...ima dobrog rešenja i bez budženja onog adaptera na sluške... :D ... Kupila sam slušalice koje su za Nokiu 6280... HS-23 ...i idu s njom u standardnom paketu...:wink:...E pa tako su se dosetili naši prodavci i odvojili su sluške od paketa...i prodaju ih posebno...Zvuk je stvarno dobar...mnogo bolji nego sa standardim slušalicama koje dobijate uz N6630, N6680 ili n70...a i veoma su udobne za uši...manjih su dimenzija same bubice i lepo leže..imaju i dodatni taster za pojačavanje zvuka, ali ga moj N70 ne podržava trenutno, što će možda biti ispravljeno sa novijim firmware-ima... 8) ...ove sluške su, inače, kompatibilne sa novijim telefonima N i E serije...kao i 3250, 6280, 6270 itd...Cena...prava sitnica...800-850 din... :roll: :)

Slika
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Svaka čast Ninolina
ali
mogućnost izbora
mora da postoji
so, 3,5mm...forever...

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ovo je dobra i elegantna varijanta, čak bih se zakleo da je onaj deblji deo kabla skoro neuništiv, dok onaj uništivi kože da apgrejduje novim i još kvalitetnijim sluškama, ali ono što sam ja imao prilike da čujem moram priznati da je zvuk jako dobar (ovaj set na N70). Čim budemo mogli da uporedimo sa mojom varijantom, a to je vrlo uskoro, javiću impresije, ali i ovako je dosta dobro. Neću biti pristrasan, obećavam. :oops:

Takođe problem koji ja imam (rekoh da mi je na MP3 plejeru zvuk bolji iako bi Nokia trebala to bude, da ne objašnjavam sad zašto), je čisto softverske prirode. Znači zbog nekog konflikta su software-u ne mogu kako treba da instaliram PowerMP3, a svi ostali plejeri su :disgust: Čim padne jedan format, i rešim ovo javiću.

:)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Vlada Zem napisao:Svaka čast Ninolina
ali
mogućnost izbora
mora da postoji
so, 3,5mm...forever...
Pa ove slusalice HS-23 su lako prepravljive za budzenje i ugradnju 3,5 mm-etarskog konektora... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

hm... ninolina, privukla si moju paznju :) Ajde mi posalji na pp gde ih ima (da ne lutam po gradu) jer mi deluju bas elegantno...

Mada pre toga jedno pitanjce, da li su kompatbilne sa n6230i?

PozZ

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Koren, sto se tice kompatibilnosti...pa one po informacijama na Nokia sajtu, nisu kompatibilne ni sa N70, ali extra rade...jedino taster za pojacavanje zvuka u slusalicama ne radi sa trenutnim firmware-om, a to ce se mozda i promeniti u novijoj verziji...moraces licno da isprobas da li rade sa 6230i... 8)

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

Vlada Zem napisao:Svaka čast Ninolina
ali
mogućnost izbora
mora da postoji
so, 3,5mm...forever...
a gse si ti kupio taj nastawak?TO samo u inostranstwu moze da se nadje waljda :unsure: ja sutra idem da pogledam te slushalice shto je Ninolina uzela :)

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Bio sam danas na mestu koje je Ninolina dojavila, i slusalica nije bilo, receno mi je da ce ih biti sredinom nedelje....

Tanja, nadam se da sam ti ustedeo setnju! :wink: 8)

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

he he,jesi,hwala na informaciji :) tek sredinom nedelje?Uh,nadam se da tje ih nabawiti pre nego shto otputujem na more :D
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Lepa vest. Vrlo je izvesno da cu za par meseci ponovo ici u Swe. Tako da svi oni koji zele da poseduju cuveni ad-15 blagovremeno neka se smisle i dojave mi...

:-)

Pored toga, KO JE pravio onaj adapter za SE !???!
...shit happens... keep d smile!

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Sinoć smo (na okupljanju) probali sluške sa iPod-a preko običnog adaptera na N70 i osetno bolje se čuju HS-23 slušalice (koje se inače dobijaju i uz N80). Naravno, iPod zvuči fenomenalno sa svojim sluškama u tu Nokia ne može da mu prismrdi (za sada možda samo N91, 3250 i ostali "muzički" modeli). Ne znam karakteristike iPod-ovih slušalica ali verovatno im je impedansa velika pa se zbog toga slabije čuju...

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

ljubaznosu ninoline, bio sam u prilici da probam HS-23 sluske i mogu vam reci da su stvarno dobre ...... dovoljno su glasne, zvuk je cist i basovi su dobri ...... preporuka ;)

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Miskoni, IPod je ipak pravljen kao vrhunski muzički plejer, a zna se koja je prvenstvena namena mobilnog telefona. Slažem se da ima telefona koji mogu da pariraju Ipod-u, ali je zato cena nekih muzičkih modela bezobrazno visoka-za te pare se može kupiti i dobar mobilni i neki Ipod pošto su cene Ipod plejera dosta pale, a izbacili su i varijante Ipod mini i Ipod nano-donekle je slična priča kao i kod kamera na mobilnim telefonima.

PS. Mislim da je impedansa sluški standardna za sve tipove portabl uređaja i da se kreće od 27 do 32 oma, ako grešim neka me neko slobodno ispravi. Već sam pisao u jednom postu u ovoj temi kako se impedansa može izmeriti i pronaći ako nam je nepoznata. Takođe, ako je impedansa sluški veća nego na izlazu uređaja, nema problema samo što je zvuk malo slabiji, ali ako je manja od impedanse izlaza, onda do problema može doći-izlazni stepen će se grejati i postoji verovatnoća njegovog pregorevanja.
Ghost

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Nevidljivi, slažem se, sve to stoji. Impedansa malih slušalica se kreće uglavnom od 16 oma pa naviše. Takođe postoji i vrlo bitna stavka - tzv. iskorišćenje (ili "nivo zvučnog pritiska", kako videh negde da su naveli) slušalica. Što više decibela, to jači zvuk, bez obzira na impedansu. Takođe je tu i frekventni opseg...

Samo pravimo poređenje između različitih kombinacija na telefonu... :wink:

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Drug ima i-pod nano, pa smo "testirali" njegove slusalice na 6630+ad-15, i osetna je razlika, slabiji je zvuk sa telefona. Sto se kvaliteta tice, deluje veoma kvalitetno i ne zaostaje preterano.

8)
...shit happens... keep d smile!

Odgovori