Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

janka_88, a koji si mod koristio za tu sliku sa k800i?? :roll:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Isao sam na opcije za fokus, i koristio makro. To je valjda isti mod kao sto je kod N73 macro-mode sto pise? Naravno ostala podesavanja su ostala netaknuta na oba telefona.

Evo jos neke slike sa N73 ali malo starije i sa malo starijom verzijom softvera:

Slika

Slika

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Taj makro u auto modu je vrlo lose uradjen ;)
Svi koji imaju k800/k810i ili neki noviji SE cybershot znaju da se za makro slike koristi document mode ;)

Evo slike od pre neki min :P Jel' neko za sladoled?? :P
Slika

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

ufff.. ako ista volim onda je to sladoled. Zimi ga jednako jedem kao i leti. Inace odlicna slika :wink: nema mozda 2% šuma. Sva je cista.

janka_88, ove slike auta su lose ..inace kako zna n73. Pogledaj sliku sa golfom (ako se ne varam da je golf) i gornju levu sranu. Sva se nagela.. uzasno izgleda.

Iance one dve s makrom.. jeste bolje na n73 ali kao sto rece milan, koristi document mode na oba telefona. Jedino znam da nokia na document modu zna pojacati pre vise boje pa izgleda nekada uzas.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

E jbg sljedeci put cu uslikati sa tim document modom, pa cu opet postaviti slike.... :wink:

Slika

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

napalm death, hehe i ja :) Ali ne volim bas zimi da jedem, jer znam da su to sladoledi koji su ostali od leta, a kad se setim kako je stric zavrsio u bolnici zbog sladoleda :ohmy:
Ali dobro ovo je svez, video sam kamion kako dovozi :P

janka_88, probaj :) ove tvoje slike su ok sasvim, ja volim malo zivlje boje :wink:
napalm death je lepo primetio to na prvoj slici, i meni je to zasmetalo :) ali to nije do n73 vec mislim da je do onoga ko je slikao, telefon je malo "drmnut" i ivice su zamucene.

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Znam da ta slika sa Golfom nije ispala jer jeste malo drmnula ruka ali je i softver bio onaj sa verzije 3 dok je ova druga sa cetvorke tako da ima i tu male razlike. A ta crvena mi se cini sasvim dobra, sto se tice auta u pitanju je Opel Kadett iz 89' ("malo preradjen"). napalm death, na N73 nema document mode, mogu samo staviti macro-mode, ali mislim da je to isto sto i na K800i taj document mode i podesavanje fokusa na makro.

Slika

n3mke@
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 24. Avg 2006. 10:42

Post od n3mke@ »

Kako mocan kadet!!! : :o :o :o
Nema sanse da je ovako los macro na k800i, sigurno ti se zatresla ruka... ako je stvarno ovako onda je uzas!
5800 XM

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Moća, moćan nego šta. Možeš misliti kakva je to mašinerija kad mu je širina zadnje gume 335, a prednja 225. E sad ne znam tačne dimenzije, motor je 2.0 GSI 154 konjske snage (ne bas toliko jak kako izgleda ali cijena mu je pojaka, lik ga prodaje za 6000 eura, e sad može li te pare dobiti, pitanje je..... malo je off al opet komentarisemo slike :wink:

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

MilančeBGD, joj suti.. nigde ga nije bilo kupiti. Ja jedva nasao u jedno prodavnici, marketu.. koji li je djavo bio. Sav sretan doneo kuci kad ono prvo sto se skoro sav rastopeo drugo sto je pozelenio :wacko: ..bas kada se otrovao nisam. A nisam ga vracao da se bunim jer sigurno su i ostali bili takvi a i bilo mi mrsko hodat. Da.. tesko ga je zimi naci a da je svez.

janka_88, ne ozbiljno ..slike su generalno lose za razliku od nekih koje sam video.. mislim, kada ih uporedim s mojim n80 slike su fenomenalne i ako su te slike sa nekih 600-700kb a kod mene n80 pravi sa 1mb prosecno. Ali moze biti i do sw ili cega vec. Mas se secam slika par automobila i recimo hamera h2 kako su slike ispale ekstra. te tvoj su iskreno lose. pogotovo na coskovima.

nego kako nema document mod. Ides options/image setup/shooting mode i tu biras izmedju "close-up mode" i "document text". Mislim nemam trenutno n73 ali 90% sam siguran da je tako. kada ima moja n80 zasto ne bi imala n73. pogledaj bolje (a odza i ja gresim :disgust: )

n3mke@, pa eto.. Milan je pokazao da moze bolje ;)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

napalm death, evo bas sad sam proveravao i nema document text, ima samo "close-up mode" dok je sa starijim verzijama softvera pisalo "macro mode". Ali kao sto rekoh sve te slike koje sam uslikao su sa starijim softverom, npr. slika golfa je od jula mjeseca, a od kadeta i bmw-a slikano u oktobru tako da je softver bio od kraja juna. Posle toga sam dva puta azurirao softver. I ja sam skoro primjetio na slikama ovih auta to zamucenje pri coskovima ali kao sto ima nekih slika sa novijih softvera i sigurno si primjetio da je to zamucenje znatno manje... pozzz

markolaza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 10. Jun 2007. 20:21
:: Nokia

Post od markolaza »

Slika jedna slika document scene

peky@n93
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 01. Sep 2007. 21:24
Kontakt:

Post od peky@n93 »

evo da izvucem prosek k800 :D SlikaSlikaSlika
note n7100 note 9005 honor 8x asus zx551ml zoom honor 8x note9 nikond7200
https://www.flickr.com/photos/30207060@ ... nelayout=1

bojanbojan
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 22. Jan 2008. 04:42

Post od bojanbojan »

Slika markolaza dobra slika peki n93 i tvoje su dobre

markolaza
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 10. Jun 2007. 20:21
:: Nokia

Post od markolaza »

peky@n93 dobre slike :wink: koji drajver koristis trenutno ja sam ubacio ultimate 2.44 withan slike pravi nenormalne bojanbojan hvala brate na lepim recima i tvoja fotka je ekstra 8)
Poslednja izmena od markolaza u Pet, 21. Mar 2008. 06:30, izmenjeno 1 put ukupno.

peky@n93
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 01. Sep 2007. 21:24
Kontakt:

Post od peky@n93 »

markolaza, hvala drug!pa isti ko i kod tebe drajver!tj.ultimate 2.44 withan.odlican je!bas mi se djasvi :wink:bojane,jel ti koristis neki drajver?super ti fotka!na blic kad sam je pogledao mislio sam da je slikano n73
note n7100 note 9005 honor 8x asus zx551ml zoom honor 8x note9 nikond7200
https://www.flickr.com/photos/30207060@ ... nelayout=1

bojanbojan
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 22. Jan 2008. 04:42

Post od bojanbojan »

koristim isti drajver ko markolaza i ti do sad nikad nisam ubacivao drajvere ovaj se bas dobro pokazao laicki sto sam ja zapazio kod njega su realnije slike i boje u njima
:D

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

N73

Slika Slika

markolaza
Mobil fan
Mobil fan