znemanja, znas kako je lep osecaj ,kad ne razmisljas o punjacu ,kakvi brzi punjaci itd ,kapacitet baterije je znacajniji od tih fora,al eto nisu oni za dzabe ubacili i tu opciju brzog punjenja,jer znaju da je baterija generalno losa
Miškoni, nije nepotrebno,kad znas da si uvek na 4g i da sve leti momentalno,imam ja priliku isto da se nakacim na wifi ,ali je kudi kamo sporije nego moj net na telefonu,ne razmisljam ni o bateriji a ni o tome koliko sam potrosio mb ili gb.
Okacicu jedan dan ss od x1 ,kad ga budem maksimalno koristio u toku dana ,naravno bez wifi
bata bogdan, Prema onome što si napsao, tebi je autonomija baterije apsulutno primarna, shodno tome Huawei ti odlično završava posao, dok meni to ne znači puno. Nikada ne razmišljam o punjenju, korisitm telefon onako kako mi se koristi u tom trenutku, ne štedim ga ni najmanje, a punim ga svako veče čak iako ostane više od 50% (dešava se ponekad ako baš slabo koristim u toku dana). Ne kažem da je autonomija baterije ne bitna stvara, bitna je, samo nekom više, nekom manje
bata bogdan napisao:Joxy, samo da dodam ,evo ja bas koristim 3g i 4g cim izadjem iz stana ,nemam potrebu da se kacim negde na wifi,jer imam odlicnu brzinu i paket od 3gb,tako da nemoj tvrditi da je nemoguce da neko citav dan bude na 3g ili 4g [emoji14] [emoji14] [emoji14]
Kod nas još uvek nije zaživeo 4G u potpunosti tako da ta varijanta otpada za veliku većinu korisnika.
AnGeL oF LoVe napisao:Kod kupovine telefona vise obratim paznju na kvalitet ekrana,kameru,zvuk,mogucnosti a potom na bateriju.
O tome i pričam, mnogo se ovde daje značaja bateriji pre nekih drugih stavki kod telefona, konkrerno kod S6, u svim ostalim segmentima je ispred konkurencije a svi se uhvatili za bateriju i navode je kao veliku manu a ona uopšte nije toliko loša kao što pojedini tvrde i pišu. Naravno i da je baterija bitna ne kažem da nije ali siguran sam da većina današnjih korisnika smartphona svoj uređaj pune svaki dan odnosno svako veče bez obzira da li baterija bila u tom trenutku 5 ili 25%. znemanja, upravo tako, kapiramo se.
Poslednja izmena od Joxy u Sre, 01. Jul 2015. 21:03, izmenjeno 1 put ukupno.
bata bogdan, ma naravno, pa zar ne bismo svi mi želeli da ne razmišljamo o bateriji i da sve zezalice budu stalno uključene. Dok se to ne desi, mlatimo se sa prioritetima, šta zaista treba a šta baš i ne mora da radi i trudimo se da iscedimo maksimum.
Ovo brzo punjenje je odlična i korisna fora, videćemo kako će se dugoročno odraziti na životni vek baterije. Degradacija (opadanje projektovanog kapaciteta) će se svakako desiti, samo je pitanje koliko brzo će ići.
Desilo mi se par puta ,da od ujutru od 07 pa uvece do npr 20h izduvam bateriju ,privatno i poslovno ,sa sot od nekih 5h do 6h.Joxy, kolega ,to sto u srbiji nije skroz svuda 4g ,ne mozes da kazes da otpada,kad je vecinom svuda po eu 4g normala,a koliko korisnika ima samo u eu,kod nas je vec to druga prica
znemanja, vrlo bitna stavka mi je baterija ,kao sto sam i napisao gore iznad,naravno da mi je bitan i izgled i kvalitet telefona i kako radi,nije najbolji ,ali sam ja sve sto je meni potrebno dobio sa x1.
Ne bi bilo ni zanimljivo da svi isto gledamo sta jedan telefon nudi korisniku,razlika je samo sto to neki brendovi nude po nekoj manjoj ceni a neki brendovi za neku vecu cenu zbog samog imena brenda.
Joco kolega,sta nama konkretno znaci 2k ekran ,na dijagonali od 5" pa do 7" ? Nista,samo krace trajanje baterije,zar ne???
Huawei i Lenovo su uspeli da naprave veci kapacitet baterije i da ima duze trajanje ,duzi sot itd,pitanje ,zasto to i samsung ne uradi u korist svojih korisnika ,koji bi sigurno bili jos vise zadovoljni...
Da ,dosta puta mi se desi i to vecinom ,da svako drugo vece stavljam fon na punjac.
Zile995 napisao:
Znajuci Barabu, sta sad on treba da kaze/uradi?! Da kupi telefon...
Da znaš da sam pomislio.
Ninolina napisao:Zašto bi jedino merodavno bilo trajanje baterije sa uključenim 3g?
Nije to jedino merodavno, ali se podrazumeva ako u paketu imam gige, da mi treba 3G/4G, plaćam jer mi treba i hoću da budem uvek online. Samo wifi nije opcija, nemam demo telefon/tablet u koji ne ide sim kartica pa radi samo na wifi, hoću full korišćenje bez štekanja i prebacivanja na 2G u 2015god. Hoću 4G. Druga stvar je što hoću napred, bolji kvalitet razgovora, na 3G je naravno bolji nego na 2G (probajte). Naravno da hoću 4G, napred, hoću bolji kvalitet razgovora i veću brzinu. Ne bih voleo da me telefon ograničava na 2G, pogotovo zbog baterije.
Baraba, pa sve po potrebi korisnika. Evo, recimo, ja držim BT stalno ON, zbog Gear Fit-a. Da li to neko inače drži stalno ON? Verovatno većina ne, ali meni je to deo svakodnevne upotrebe.
Ja sam samo istakla da ima bolju bateriju od S4, jer je to moje lično iskustvo i poređenje sa mojim standardnim korišćenjem, s tim da na S6 sada koristim zahtevnije app i BT za razliku od S4.
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
Baraba je objasnio. Sve tacno od reci do reci. Baterija na S6 uz 3g koriscenje ne moze duze da izdrzi od 3h sot-a
Namece se pitanje,sta je bolje? Imati uvek punjac sa sobom i juriti uticnicu,ili imati uvek kod sebe spremnu (napunjenu) rezervnu bateriju? Ni jedno,ni drugo
Ninolina, G3 Do sada sam nekako trpeo tu bateriju zbog kamere. Vidim i G4 mozda za nijansu ima bolju bateriju. Sve je to slabo. Svi su podbacili,i daleko je to od odlicne baterije
Sta bi ja npr sa s6 uz jedan dosta aktivan radni dan, kad ja nekad izduvam bateriju sa Huawei x1 cca 5h SOT?
A treba mi fon na poslu, a ne mogu da sedim pored njega dok je na punjaču.
Joco i Ninolina, ajde probajte ako ste u mogućnosti da testirate bateriju na 2g 3g 4g uz normalno korišćenje, bez WiFi, pa da vidimo realno stanje kolko ce biti SOT, ali sa svim sinhronizacijama itd itd.
bata bogdan, iskreno, ne bi mi to baš bilo lako. Koristim dosta Instagram i YouTube tokom dana, i ako ne bih bila na WiFi-ju, vrlo brzo bih potrošila brzi net koji imam u paketu. Tako da, u tom slučaju to i ne bi bilo moje standardno korišćenje pa ne bi bilo baš za poređenje sa već postavljenim rezultatom. Isto tako i igrica koju svaki dan igram zahteva WiFi konekciju pa ni nju ne bih mogla da igram. Sve u svemu, teško za poređenje.
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.