GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Pedjacar
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 10. Sep 2009. 10:21

Post od Pedjacar »

hvala na odgovoru gargamel4, pokusacu jos malo da kopam po temi ne bih li nasao odgovore na jos neka pitanja koja me zanimaju - da ne smaram ljude ovde sa nekim banalnostima-jer se slabo razumem kako u racunare tako i u telefone.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Jel ok kombinacija Garmin 5.00.50 sa scg 1.9 i adria 2.2 ? :|

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Azimuth, vidi se da si listao malo po ovoj temi. Za sada je to najbolja kombinacija. 8) 8) 8) 8) 8)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ma pratim forum samo sto se slabo oglasavam. Problem mi je sto nisam Symbian koristio 2 godine pa sam ispao iz fazona i sad dok pohvatam kraj s krajem...
Znaci ovo je dobitna kombinacija?
Trebace mi jos pomoci oko ovoga ali o tome samo preko PP-a ako je nekom dosadno ili ima volje... :D

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

Mislim da je bolja mapa adria 2.3
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Da li je neko primetio da se od 99 stranica ove teme, bezmalo 98 raspravlja samo o Garminu i problemima sa njim. Igo i TomTom koji takodje imaju dobre mape nashe zemlje jedva da su i pomenuti. Strasno!!!
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

miodrage, slazem se s tobom. Jedini razlog je zastupljenost Nokia telefona samim tim i symbian-a (imam i drugih marki ali je Nokia najzastupljenija). Za tomtom nema zvancinih mapa Srbije samo beta verzija koja je daleko iza garmina.
Sto se tice Igo steta sto ga nema za symbian jer razbija koliko je dobar uz to se veoma lako ubacuje i nlazi pa nema nekih potreba za dodatnim pitanjima na forumu.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

miodrage, pa naravno kad su ga zakompikovali da nisu mogli vise. Nije mi jasno zasto su to radili ali ajde...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ma meni ne ide u glavu zasto ljudi koriste toliko blentav program. Meni je konkretno na E61 TomTom sjajno radio, a na HP-u Igo. Garmin mi ni u najludjim snivima nije padao na pamet.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

miodrage, meni savršeno od prvog dana radi Garmin.
Za njega redovno izlaze update-ovane mape za ceo svet, što se za stale programe ne može baš reći .
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Kokorajko
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 23. Apr 2008. 17:33

Post od Kokorajko »

Instalirao sam Garmin xt na 6120 sa mapama scg i adria route, i nista.Ni da mrdne. Da nisam nesto zabrljao u opcijama telefona ili u postavkama garmina? Gde da nadjem podesavanja za moj telefon?
NOKIA 6120classic + 2GB Kingston
NOKIA E71

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

Kokorajko, baš me čudi da neće da radi na 6120 c :lol: :lol: :lol:
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Kokorajko
Мораш да купиш екстерни ГПС модул јер 6120 нема интегрисани ГПС.Имаш по огласима за 40 јура...
Слобода или смрт

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 28. Sep 2009. 14:10

Post od Korun »

imam problem sa navigacijom nesto sam cacnuo u pitanju je navi igo 8, kad izaberem adresu i broj umesto da izbaci gde se ja nalazim i da stisnem trougao za pokretanje, on izbaci trazenu adresu, ako moze pomoc moze i na mail korun@bvcom.net

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Korun, izbaci trazenu adresu i putanju do iste jer nema signala. Sacekaj malo da uhvati signal i sve ce biti ok :wink:
Btw, nema potrebe da stiskas nikakav trougao. Kad uneses zeljenu adresu cim uhvati signal automatski ce pokrenuti i navodjenje :P

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Korun »

kada izaberem adresu i broj izbaci mi sledece:
1:set as destinaton
2:place pin
3:insert as via
4:more options to je u kvatraticima a ispod toga imam zemaljsku kuglu i uokvireno i.

sta da stisnem da proverim da li ce da radi
ps: meni uvek izbaci trazenu adresu ne moguce da ne moe da uhvati signal

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ides na prvu opciju tj kliknes na "set as destination" i sacekaj da uhvati signal. Cak i ne moras da mu odredis destinaciju da bi uhvatio signal. A sto se brzine hvatanja tice, ne znam gde si se nalazio ali mnogo toga utice npr. vremenski uslovi, ako si u okolini zgrada ili unutar zgrade itd itd.

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Korun »

probacu danas u kolima, pa javljam,
npr, kad hocu da pustim simulaciju on mi pusti iz neke 1o-e ulice da krece vozilo a ne odatle gde se nalazim

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa naravno, to se desava kad nema signal jer ne moze da odredi tvoju lokaciju. Pokusaj pa ces videti, samo se strpi da uhvati signal i to je to.
Da rezimiramo, uneses destinaciju tj adresu ili koordinate na koje zelis da odes i kliknes na "set as destination" i pusti ga da nadje satelite tj da uhvati signal i uzivaj 8)

Korun
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Korun »

probacu, ali ta ulica sto mi smeta, je ljubice davidovica i kad je obrisem iz rute ponovo se pojavljuje (ili mozda satelit greskom vidi da sam tu), jos malo krecem iz kuce pa kad se vratim javljam kako je proslo. poz

EDIT:e ovako, krenem od kuce do teretane u trscanskoj ulici, i nista, nije uhvatio signal, a u povratku uhvati odma ispred teretane i dovede me pravo ispred kuce, kako je moguce da nije uhvatio prvi put nista,
e da kad sam isao ka teretani ni onaj njegov brzinomer nije radio a u povratku nisam gledao moguce da ni on nije radio zbog signala.poz

Spojio:gameforce:Zabranjeno uzastopno postovanje.Koristi opciju "Izmeni" Sledeci put brisanje bez upozorenja!

Zaključana tema