Ja sam iskreno pomalo razocaran kamerom na P9, znam da ce me mnogi sad proglasiti za ludaka, ali meni je kamera na 5s bila bolja u dnevnim uslovima, a ako ne i bolja, onda ista i u nocnim uslovima. Jedino sto mi je bolje na P9 je pro mode koji nema ajfon.
U zadnjih 2 meseca koliko ga imam, vise puta sam se iznenadio koliko mi je ispala losa slika u dnevnim uslovima, a napolju fazon suncano, lepo vreme.. Toliko sam se razocarao u sliku da u tim situacijama udjem u podesavanja i trazim da nije upaljeno nesto, neki mod, bilo sta sto kvari sliku.. Nista, sve fabricko. Konkretno mi se boje ne svidjaju cesto, i ostrina slike.. Mozda ja gresim, mozda sam ja lud, ne kazem, ali prosto meni se ne svidjaju.
Mislim da je ovo lose za jedan proslogodisnji flagship.. Konkretno mislim da bi ga i dan danas S6 i G4 sasili u slikanju.
Da dodam jos jedan minus, P9 nema auto HDR sto je po meni dosta korisna stvarcica koju je imao 5s.
Prvo, ovo je automatika, i po meni podosta je lose:
Dok je ovde manuelni mod, novcanik kao stativ, i po meni je slika extra ispala..
Ova slika konkretno, nista mi se ne svidja. Da ne znam sa cim je slikano, rekao bih nekim senzorom od pre 3-4 god i vise..
Takodje i ova:
Da napomenem samo dve stvari, prvo da nisam nikakav apple fan, probao sam apple, koristio godinu dana, i rekao ne hvala.. Prosto je vise za mene android. Nego kazem iskreno, jer nemam nista ja od favorizavanja jedne marke..
I druga stvar, nisam nikakav profi fotograf, niti se razumem nesto mnogo u slikanje, volim da slikam samo, ucim nesto pomalo, i nadam se da cu jos mnogo nauciti. Tako da nije iskljuceno ni da ja gresim.. Voleo bih da cujem i tudja misljenja..