Koliko vam traje baterija?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Re: Koliko vam traje baterija?

Post od 1808 »

kutijagreha napisao:....Mislis da je ovo tacno? Mislis da GSM arena ima tacne rezultate?
Pogledaj ovo,pa ce ti biti jasno kome su naklonjeni.
A treba tebi da verujem,... opšte je poznato da TI nisi nikom naklonjen. :lol: :lol: :lol:
bata bogdan napisao:Pa ti si stavio ss, ti znas valjda razliku?
Nisam se ja ovde već nekoliko dana u nazad raspisao o baterijama uz pogrešne zaključke (Huavei ima najbolje), već TI to radiš i to poredeći različite klase uređaja. Pojavio sam se u raspravi samo da vam kažem kako poredite babe i žabe, a onda još iz toga izvodite neke zaključke. Baš vam je dobra logika.

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Hvala znemanja za post, lepo napisano i lepo objašnjeno.
Ako su nekom argumenti plaćeni testovi, onda ok.

Azimuth, koliko mi traje baterija?

Pa sta znam, od 5h do 7h SOT uz 4g, 5 mail naloga, dosta telegrama, whatsapp, čitanje vesti, slanje maila, slikanje, tt i to sve sa Huawei, čudno, mora biti da me neko platio da reklamiram havajci :)
Kolega 1808, pozdrav za tebe, nema potrebe da ulazimo u raspravu a i ne želim :)
Huawei

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

kutijagreha napisao:Jos kada vidim ovaj test sa te iste arene,......
Pogledaj ovu veliku listu sa te iste Arene ( link ispod), gde za taj LG G2 lepo piše 81h.

http://www.gsmarena.com/battery-test.ph ... =6763#show

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Ovaj test sa gsmarene vezan za S4 mogu reći i stojim iza toga da je čista glupost, neviđena. Taj model kada je izašao bio je bum naravno, kao i svaki Samsung i mora da se napuca brojkama zbog prodaje. Onaj ko može da izvuče ovaj rezultat sa S4, mogu mu pokloniti svoj telefon. Ovo ne može da se izvuče sa max utegnućem i sređivanjem a kamoli stock. Tako da tim testovima ne verujem...

chole
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 15. Apr 2015. 14:44
:: LG G PRO 2

Post od chole »

Slika. Prosli telefon (note2)

Slika Sadasnji (LG g pro2)
i tu sve pise... toplo preporucujem oba modela i vise se necu zamajavati. Kad mi neko pokaze model koji iz 3.000 izvuce vise, skidam kapu...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ajde ponovo. Naslov teme je "koliko VAM traje baterija?". Nigde ne vidim da pise koliko kazu da traje i sl.
Dakle, dajte da se vratimo na temu i nastavimo sa kacenjem SS-ova, da vidimo kako ko koristi telefon itd.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Meni baterija razlicito traje, uvek skidam telefon u 7:10 sa punjaca, a stavljam ga obicno oko 23:45 na punjac. Ponekad ostane jedva 5%, ponekad cak preko 55%. Ponekad ga i 2x dnevno dopunim, jer ga igrice ubiju. U proseku, vecernje punjenje docekam sa oko 15-18%.
Da napomenem, dnevno imam oko 40 min price, 1-2 SMS, 100-200 WhatsApp poruka, oko 50 min light surfa, oko 30 min mjuze na sluske. Ono sto jos povremeno ide je oko 60 min mjuze preko BT, i 1-3h igrica (ovo zadnje sam juce sebi ukinuo)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Drakenzen
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 08. Dec 2013. 23:54
:: 00

Post od Drakenzen »

Sve je individualno. Svako za razlocite stvari koristi telefon, a i mislim da bi naopako bilo kad bi neko 6 sati dnevno zevao u telefon, pa to je bolest!!

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

miodrage napisao:Meni baterija razlicito traje,....
I to je sasvim logično, iz onoga što si u produžetku napisao. Postoje različiti softverski procesi koji utiču na brže ili sporije pražnjenje baterije. Međutim, neki ovde potpuno zaboravljaju da i specifikacije hardvera takođe bitno utiču na potrošnju el. energije (baterije). Evo da potsetim o čemu je reč....

1. Veći ekran je i veći potrošač.
2. Veća rezolucija ekrana troši više struje od displeja manje rezolucije.
3. AMOLED ekrani troše manje struje od LCD ekrana, zbog različite tehnologije, odnosno principa rada koji to omogućava.
4. Savremeniji hardver (čipset, CPU, GPU) koji je izrađen u manjem nm (nanometarskom) procesu, je takođe i manji potrošač.
5. Određeni procesori kao što su recimo Cortex A5, A7 i A53 su namenski osmišljeni da budu štedljiviju, pa zato i troše manje struje od recimo Cortex A9, A15 ili A57 koji su namenjeni za bolje performanse.
6. Frekventni takt na CPU i GPU (veći ili manji) takođe utiče na veću ili manju potrošnju.
7. Kvalitet izrade i kapacitet baterije (ovo je bar logično).

Dakle, potrošnju možete kvalifikovati samo kroz zbir svih ovih hardverskih osobina i mnoštvo softverskih procesa, što nije baš tako lako izmeriti, pogotovo ne tako kako neki od članova to ovde pokušavaju da predstave.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Lepo objašnjeno, svaka čast.
Ali opet, malo njih zna sve te podatke koje si naveo. Opet kazem, iskustvo samog korisnika je najpresudnije za kupovinu nekog modela telefona, zar ne?
I naravno da niko od nas ne koristi isto telefon, i naravno da su telefoni različiti, iskustvo je iskustvo, što je najbitnije.
U testove koje danas rade, nimalo ne verujem, a sumnjam da iko i veruje.
Huawei

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

bata bogdan napisao:....Ali opet, malo njih zna sve te podatke koje si naveo. Opet kazem, iskustvo samog korisnika je najpresudnije za kupovinu nekog modela telefona, zar ne? .
Stavio si u dve rečenice, dve stvari koje su u kolikziji jedna sa drugom. Prvo kažeš malo njih zna, a onda se pozivaš na iskustvo korisnika. Šta će mi iskustvo tog korisnika koji malo zna. Negde sam već napisao,... i moja gospođa se namenjala raznih telefona, ali dve blage veze nema niti o softveru, niti o hardveru. Da li je sad i ona relevantan sagovornik za slične diskusije, jer eto ima iskustva kako ti kažeš.

E zato mnogo više verujem testovima specijalizovanih redakcija iza kojih stoji objedinjeno znanje sa iskustvom, nego pojedincima koji pišu po forumima pozivajući se na iskustvo (bez znanja) i sve to najčešće objedine sa navijačkim strastima.
Poslednja izmena od 1808 u Pet, 03. Jul 2015. 14:00, izmenjeno 1 put ukupno.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Daj saberite se, kakva gsm arena, ti njihovi testovi baterije su cirkus žešći.Bolje pogledajte anandtech ako vas već zanimaju testovi sa sajtova.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Mene testovi ne zanimaju, ponavljam bitno mi je iskustvo korisnika a kolega 1808 je fenomen :)
Da pojasnim sta mislim na iskustvo korisnika, jer očigledno kolega ne konta jednostavne stvari.
Primer moj, slučajno sam naleteo na Huawei x1, nisam ni znao da ima takav phablet, sve živo citao u vezi x1 ali posebno iskustva korisnika, gde sam na osnovu korisničkog iskustva zaključio da x1 odlično radi, dobar baterija a kamera prosek.
Svaki test, namontiran , koliko para toliko i muzike, i tačka.
Uostalom, za cega forumi služe ako bi se svi oslonili na te njihove "tačne" testove?
Forum je iskustvo nas korisnika dal je to o telefonu ili bilo čemu drugom, a ni jedan test neće reći nemojte kupiti ovaj telefon, zar ne?
Necu sebi da komplikujem izbor telefona da tražim testove itd itd, jednostavnije, primer, hoću da kupim note 4, pročitam ovde ko je sta pisao, druge forume i jos pitam za savet sta i kako i onda je na meni odluka.
Bez uvrede kolega, postujem tvoje mišljenje i ne želim da se ubedjujemo, ali postujem ti i tudje misljenje.
Zahvaljujem i ziv mi bio :)
Huawei

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Mislim da je zaista krajnje vreme da se stavi tacka na bilo kakvo prepucavanje, poredjenje, komentarisanje, sajtove i sl. Tema ima vrlo jasan naslov. Drzite se naslova. Svaki naredni post koji nije u skladu sa temom ce biti obrisan.

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

bata bogdan napisao:....postujem tvoje mišljenje i ne želim da se ubedjujemo, ali postujem ti i tudje misljenje.
Da pojasnim,... poštujem mišljenje korisnika ukoliko prepoznam da čovek zna o čemu piše i da nema navijačkih strasti. U suprotnom me ne zanima takvo mišljenje, niti se oslanjam na iskustva takvih korisnika.

Zahvaljujem i ja tebi,... nema ljutnje. ;)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Trenutno koristim zamenu dok mi ne stigne nov telefon, Nokia C5, baterija 3 dana :)
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Azimuth napisao:Mislim da je zaista krajnje vreme da se stavi tacka na bilo kakvo prepucavanje (...)
Baš naprotiv - putujem sat vremena u j***noj 23-ci, i da nije bilo ove teme, smorio bih se na smrt. :D :D :D

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Z2
Ambijetalno osvetljenje ekrana,mreza 3G,location on,auto sync 8 naloga
Imao sam oko 35 min razgovora,tapatalk i viber dosta,fb itd
SlikaSlikaSlika
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

staff
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 13. Mar 2013. 18:14
:: RN3 Pro

Post od staff »

Svaka cast. Meni je ovo neverovatan rezultat.

PavleVuk
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 02. Feb 2015. 01:42

Post od PavleVuk »

Da li G2 može da parira Z2 po pitanju baterije?

Odgovori