Buducnos' i psihologija
Moram priznati da se slazem sa Wicker Man-om.Tehnika ce napredovati i to ne samo u narednih 10 godina bice toga.Savrsenog telefona nikada nece biti ili bice ga uvek.Zelim da kazem da za mene nikada nece biti (ne daj boze),mada postoje ljudi koji dizu spomenike Nokiji 3310.Iskreno previse slobodnog vremena imamo da razmisljamo o glupostima.Studiram Elektrotehniku ,Telekomunikacje i 5. sam godima.U poslednjih dve god. uvidjam da sam najsrecnio bio tokom raspusta kada sam fizikalisao i nisam imao snage da jedem a kamo li da razmisljam o nekoj funkciji na telefonu.Ne kaze se dzabe Rad Je Stvorio Coveka.Nas sistem vrednosti nije poremecen mi ga nemamo,suvise dugo smo u "buli" i zeljni smo svega.Bar je meni dosta neimastine i zeljan sam svega ali sa kevinom platom od 15.000 mislim da me ceka jos jedan susan period.Slazem se da treba obratiti paznju na globalno zagrevanje ali pre ih da se obrati paznja na nasu situaciju,ljudima istinski treba pomoc.
Tacno je to sve sto ste napisali, i mislim da je ovo nekako najkvalitetnija tema do sada nevezano samo za telefona, ali stvar je u tome sto kompanije ne idu samo za profitom vec i za opstankom. Kad ne bi stalno napredovale bile bi istisnute sa trzista i dovidjenja. Na kraju bi i mi potrosaci time bili osteceneni. Znaci, pustite burzuje da kupuju telefone od 400e vi kupite neki "normalan" koji cete bez obzira sa zadovoljstvom koristiti i ne treba imati komplekse. A "cuda tehnike" ce uvek biti...
Ljudi,evo da ispricam nesto iz licnog iskustva.Covek je sa svih strana toliko bombardovan tehnikom,napretkom,materijalnim vrednostima,da se na kraju slepo zalepi za njih i zivot mu se pretvori u robotsko,svakog dana isto,besmisleno bitisanje.Ustani,jedi,radi,jedi,gledaj tv,surfuj po netu,spavaj,pa sve opet....Kad se jednom udje u tu kolotecinu,sposobnost da se prepoznaju emocije i na njih odreaguje se drasticno smanjuje...ne samo da prestanes da komuniciras sa drugima na bilo kojem visem nivou,vec prestanes i da osecas potrebu...e onda se jednog da na probudis i osetis kako si prazan iznutra,kako neumes vise nista kreativno da uradis,ili pak ne tako cesto kao nekada.....shvatis da si nesrecan.I onda,posto vise neznas kako da izgradis srecu na drugi nacin,a vec si naviknut na tehnologiju i napredak i gluposti,krenes da izmisljas kako ti fali ovo i ono,i ovaj auto,i onaj tv,i taj mobilni,i onakva graficka kartica.....tako redom......i svaka od tih sitnica ti donosi jednu novu laz,koja te ubedjuje da si srecan,sreca jer imas taj mali proizvod ljudske inteligencije,ali taj osecaj srece vremenom prodje,pa onda naravno izmislis nesto novo,i tako redom.....e a onda se jednog dana opet probudis i shvatis da si u zadnjih 5 godina promenio 50 mobilnih,a nisi morao.mogao si te pare potrositi na odmor,put oko sveta,nemam pojma sta.shvatis da nemas vise nikoga oko sebe jer si nesposoban da volis i osecas,neumes vise da pricas sa ljudima niocemu osim o svojim tehnoloskim opsesijama.shvatis da si potpuno sam i da je sve sto ti je ostalo posao koji radis da bi mogao da kupis tv,da bi mogao da gledas reklame u kojima ces videti neku novu spravicu koju ces morati da kupis,pa ces morati da radis da bi zaradio za nju,pa ces onda pozeleti nesto drugo i tako.....na kraju se otreznis i shvatis da nemoze doveka tako i da su vazni ljudi i kontakt izmedju njih,vazna je ljubav a ne tehnika,bices srecan i sa mobilnim od 50 evra ako preko njega mozes da razgovaras s nekim koga jako volis,umesto da imas mobilno od 500 eura na koji te skoro niko ne zove.ili se mozda ne promenis,i jednog dana umres kao covek koji je u zivotu imao sve,ali je od zelje da ima sve zaboravio da ima zivot.
pare su sredstvo a ne cilj,tehnologija je pomagalo,a ne gospodar.kovceg nema dzepove.
pare su sredstvo a ne cilj,tehnologija je pomagalo,a ne gospodar.kovceg nema dzepove.
- Gallee..
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 19. Apr 2006. 09:37
pare su sredstvo a ne cilj,tehnologija je pomagalo,a ne gospodar.kovceg nema dzepove. SJAJNO MAJSTORE!!
slazem se delimicno da tobom ali bih rekao da sebi treba omogucavati stvari koje te ispunjavaju ali naravno srazmerno svojim mogucnostima.
znam coveka (caletov neki iz osnovne) ima hondu vtr a u kuci nema frizider, pusi malboro, a na sve to ima dvoje dece i zenu..
e za karaj ti skidam kapu!!
slazem se delimicno da tobom ali bih rekao da sebi treba omogucavati stvari koje te ispunjavaju ali naravno srazmerno svojim mogucnostima.
znam coveka (caletov neki iz osnovne) ima hondu vtr a u kuci nema frizider, pusi malboro, a na sve to ima dvoje dece i zenu..
e za karaj ti skidam kapu!!
N-Naravno..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!
ZIVIM ZA LETNJI RASPUST..!
Zanimljiva tema moram priznati! Gallee, ima mnogo takvih slucajeva, po meni su to ljudi malko poremeceni! Ja takve ljude nerazumem, njima je najbitnije da ispadu "face", a za ostalo ih boli K....! Inace svaka cast za temu!
PS. Mogao bi da mi odgovoris na poruku koju sam ti poslao vezanu za adapter!!!

- fain2daniel
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
- Kontakt:
- McLaren F1
- Ex-Moderator
- Pridružio se: Pet, 28. Apr 2006. 16:51
- :: LG G2
araphel,posle ovog tvog posta vise mi se ne zivi!
Salim se naravno,al sve ovo sto si napisao je "nazalost" tacno!
I da se nadovezem na tvoj post:
I tako se jednog jutra probudis sa ko zna koliko godina i zapitas se "sta sam ja to uradio za ovog mog zivota,svih ovih godina"!
Mislim,licno,ja sam i dalje poprilicno mlad,al kako sam krenuo ovako ce na kraju da se zavrsi
,al potrudicu se da tako ipak ne bude! 

Salim se naravno,al sve ovo sto si napisao je "nazalost" tacno!

I da se nadovezem na tvoj post:
I tako se jednog jutra probudis sa ko zna koliko godina i zapitas se "sta sam ja to uradio za ovog mog zivota,svih ovih godina"!

Mislim,licno,ja sam i dalje poprilicno mlad,al kako sam krenuo ovako ce na kraju da se zavrsi

Ljudi, ne mračite sa tim kovčezima etc, poenta je
mislim araphel, SVAKA ČAST!
nekad se bolje osećaš kad nešto (od)baciš...

araphel napisao:.....na kraju se otreznis i shvatis da nemoze doveka tako i da su vazni ljudi i kontakt izmedju njih,vazna je ljubav a ne tehnika,bices srecan i sa mobilnim od 50 evra ako preko njega mozes da razgovaras s nekim koga jako volis,umesto da imas mobilno od 500 eura na koji te skoro niko ne zove.

nekad se bolje osećaš kad nešto (od)baciš...

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
Veoma zanimljiva tema,ima i veze sa mobilnom tehnikom,pa sto da ne nastavimo dalje diskutovanje...?!
Elem daklem,sve je to tacno sto ste naveli,danasnja svest danasnjeg coveka je usmerena ka tehnoloskom napretku civilizacije iz jednog jedinog razloga: pa zato ljudi sto je uvek i bilo tako i bice tako.Pa i praistorijski "covek" kad je sisao sa grane je konacno shvatio da mu je na zemlji sada mnogo bolje,da sad ima toliko toga novog da vidi,istrazi...mozda je poredjenje malo pregrubo,ali shvatice se sustina... da se vratimo u danasnjicu...tehnologija je toliko uzela maha i kontrolise nas zivot,da je trenutno nemoguce izaci iz te kolotecine hteo ti ili ne,voleo ti nauku i tehnologiju ili ne. Jednostavno covek upadne u masinu i postane deo nje.
Ok,neko mozda nema mogucnosti da isprati ono sto mozda vecina moze,ali uhvatice i oni taj "voz" pre ili kasnije. Mislim da je nezahvalno tu sad spominjati one pune ko brod i one prazne ko supalj lonac,jer zivimo u takvom drustvu.Ni ostatak sveta nije nista bolji po tom pitanju.Pre nekoliko godina sam video na TV-u,u Americi,prosjak i beskucnik na ulici gura shoping kolica,sav musav,prljav,odrpan,ali zato covek prica ko zna s kim,na MOBILNOM telefonu. Verovatno ste videli takvih stvari... Nije stvar qrciti se novom Nokiom N95 u kaficu i voziti novi BMW M6,stvar je koliko ti je to zaista neophodno i da li stvarno to koristis da bi se qrcio ili zato sto moras ili zato sto volis ili jednostavno zato sto to koristi vecina. Najpre ce biti ovo poslednje,jer ono sto ima vecina i ono sto radi vecina je u stvari normalno.Probas neke od novina i ako ti se svidi i imas uslova da ih koristis,navuces se ko narkos na methamfetamin...
Ovo vec sad prelazi dosta u psihologiju ili bolje receno psihijatriju,jer ce ljudi mozda toliko zaglibiti da ce jednostavno postati "bolesni u glavu" od tih silnih informacija koje nam pruzaju mobilni telefoni,internet,TV...a ko zna sta ce biti narednih 20-30 godina?! Ako se dotle ne unistimo medjusobno ratovima,ozonskim rupama,osiromasenim uranijumom,izduvnim gasovima,ovim onim...

Elem daklem,sve je to tacno sto ste naveli,danasnja svest danasnjeg coveka je usmerena ka tehnoloskom napretku civilizacije iz jednog jedinog razloga: pa zato ljudi sto je uvek i bilo tako i bice tako.Pa i praistorijski "covek" kad je sisao sa grane je konacno shvatio da mu je na zemlji sada mnogo bolje,da sad ima toliko toga novog da vidi,istrazi...mozda je poredjenje malo pregrubo,ali shvatice se sustina... da se vratimo u danasnjicu...tehnologija je toliko uzela maha i kontrolise nas zivot,da je trenutno nemoguce izaci iz te kolotecine hteo ti ili ne,voleo ti nauku i tehnologiju ili ne. Jednostavno covek upadne u masinu i postane deo nje.
Ok,neko mozda nema mogucnosti da isprati ono sto mozda vecina moze,ali uhvatice i oni taj "voz" pre ili kasnije. Mislim da je nezahvalno tu sad spominjati one pune ko brod i one prazne ko supalj lonac,jer zivimo u takvom drustvu.Ni ostatak sveta nije nista bolji po tom pitanju.Pre nekoliko godina sam video na TV-u,u Americi,prosjak i beskucnik na ulici gura shoping kolica,sav musav,prljav,odrpan,ali zato covek prica ko zna s kim,na MOBILNOM telefonu. Verovatno ste videli takvih stvari... Nije stvar qrciti se novom Nokiom N95 u kaficu i voziti novi BMW M6,stvar je koliko ti je to zaista neophodno i da li stvarno to koristis da bi se qrcio ili zato sto moras ili zato sto volis ili jednostavno zato sto to koristi vecina. Najpre ce biti ovo poslednje,jer ono sto ima vecina i ono sto radi vecina je u stvari normalno.Probas neke od novina i ako ti se svidi i imas uslova da ih koristis,navuces se ko narkos na methamfetamin...
Ovo vec sad prelazi dosta u psihologiju ili bolje receno psihijatriju,jer ce ljudi mozda toliko zaglibiti da ce jednostavno postati "bolesni u glavu" od tih silnih informacija koje nam pruzaju mobilni telefoni,internet,TV...a ko zna sta ce biti narednih 20-30 godina?! Ako se dotle ne unistimo medjusobno ratovima,ozonskim rupama,osiromasenim uranijumom,izduvnim gasovima,ovim onim...

drago mi je da su ljudi shvatili poentu,nisam imao nameru da mrachim uopshte,vec da dodjem do upravo onog zakljuchka koji je Vlada Zem citirao.Nazalost,meni je trebalo mnogo vremen i svakakvih desavanja da to otkrijem,ali eto sada pokushavam da ispravim te stvari i da malo vise obratim paznju na ljude koji su (i dalje) uz mene,a manje na tehniku koja mi samo guta pare.
pozdrav svima...nema me neshto chesto u zadnje vreme,ali tu sam.....
pozdrav svima...nema me neshto chesto u zadnje vreme,ali tu sam.....