Šta biste voleli da ima vaš mobilni telefon?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Interkontinentalni Bluetooth modul bi bio pozeljan,pa da bezicno i dzabe saljemo pesmice i slikice preko sedam mora i sedam dolina... :roll: :roll: :D

vostezmaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 11. Sep 2006. 01:20
Kontakt:

Post od vostezmaj »

Green, -Brate to meni treba,devojcica mi je sad daleko od mene,na moru,pa mi se neisplati svaki put da je zovem(mrtvi roming) ovako preko bt-a bi koristio chat...
Opel Klub Serbia
Nokia X6 16gb

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

vostezmaj, eto sta bi bilo cool,a! :wink: Meni zbog mojih dole u Srbiji najvise,vecito hoce da im saljem slike,ovako bi ih mogli za par minuta dobiti...

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

volio bi (a trebalo bi se skoro pojavit.. ul ne, s obzirom na trenutne dig. aparate) da mo mob ima manuelni AF.. moram pomocu fimlskih trikova naterat fokus da stoji onako kako ja zelim kad su u pitanju sitne stvari koje fokus jednostavno ne registruje

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

napalm death, nije losa ideja,a kad spomenu vec funkcije digitalaca,lepo bi jos bilo imati "Face Recognition" da telefon automatski prepozna covekovo lice pa da se automatski fokusira,recimo kad su ljudi u prvom planu...

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 09. Apr 2006. 21:39

Post od Roy Fokker »

Ja želim da limitiraju kameru na telefonu na nekih 2Mpix i da im ne pada na pamet da im dodaju funkcije pravih digitalaca, a da razliku u cijeni nadoknade nečim zaista korisnim umjesto toga. :wink:
Sony Ericsson W950i + Motofone F3 + Acer Aspire One 6-cell + ARCHOS 404

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Green, to postoji i ima relativne rezultate, ali Olympus čuva patent ko zmija noge. Znači ima, ali nema neku preteranu primenu (tj. ako lice stoji pod određenim uglom pa je lice malo izdeformisano, to je već dovoljno da ga softver nekad ne prepozna). Mnogo je bolji patent koji meri intenzitet svetla u različitim zonama, i kad nađe maksimalne vrednosti slika je isfokusirana. Treba li da napominjem koliko napredniji modeli fotoaparata imaju mogućnost biranja zone za fokus?

Roy Fokker, konačno dobar predlog :)

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Šta je tu dobro??? Da je rekao da usavrše kameru da totalno zamene digitalce ( što je samo pitanje vremena) to bi bio dobar predlog... :D
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Bull Terrier
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 17. Jul 2006. 15:27

Post od Bull Terrier »

Ja bih voleo da mi mob ima mali sokovnik i da pravim cedjenu pomorandzu kad 'ocu ! :D
Mislite o tome !
Ako ga ne mozes pobediti....gadjaj ga telefonom !

VladaII
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 14. Jan 2007. 09:20

Post od VladaII »

Bull Terrier napisao:
hah :lol: covece....ovde se postuju realne ideje, zamisli, zelje...hah....koji car.... :lol: :lol: :lol:
Green napisao:Interkontinentalni Bluetooth
Pa hm...mislim da bi onda doslo do takve konfuzije izmedju korisnika, da to ne bi bilo normalno. Koliko ljudi na planeti zemlji poseduje mob. tel. sa bt? Nastao bi opsti haos...ne znam..mislim da bi morali na neki drugi nacin se povezati...inventivniji... 8)

Izmenio:gameforce:Zabranjeno citiranje celih postova a naročito onih iznad tvog!

Spyker
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 28. Sep 2005. 11:38
Kontakt:

Post od Spyker »

VladaII, zasto bi nastao haos??? Jednostavno ukucas ime onoga sa kim hoces da se povezes... Svako ima svoj nick, i ako ti hoces da se povezws sa nekim samo ukucas njegov nick...
iPhone + CX300

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Znam da se Green salio, tj. lepa zelja, ali nemoguca da bi sada tu pocela polemika kako je izvesti i kako prevazici pojedine mane te tehnologije. Nije fora u konfuziji, vec zato sto to fizicki ne moze da se izvede a da pri tome ostanemo zivi i zdravi korisnici...
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Roy Fokker »

Akki napisao:Šta je tu dobro??? Da je rekao da usavrše kameru da totalno zamene digitalce ( što je samo pitanje vremena) to bi bio dobar predlog... :D
Ovo ti je realno kao ono za sokovnik. :uhuh:

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pazi Akki, razumem ja vas što biste da imate all in one uređaje (a nešto smo načuli da Sony zaista radi na razvoju kamera na telefonima), ali situacija je nekad i obrnuta :wacko: Šta hoću da kažem? Moja sestra je kupila Olympusa, mali, fensi, 7MP, veliki ekran.......... Zvuči kao da se samo poželeti može. I košta 3 puta više nego moj. A u stvari jedino što mi se na njemu sviđa su baš te ultrakompakt dimenzije. Sve ostalo je za :cry:

@ostali: šta je presušile ideje? Ništa symbian programi koji prave antigravitaciono polje na proizvoljnom prostoru, ekrani dijagonale 2m koji se pakuju u kutiju šibica, dizajn koji obara s nogu kao španska mušica, i ostale "perepeglapuši" karakteristike?

Mislim ajmo ljudi Slika

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Ovo za ekran od 2m (ne bas dva :) ) postoji, tj. razvija se. Ekran je savitljiv kao papir, tako da ce moci da se spakuje i raspakuje po potrebi. Nauka je otisla toliko daleko da je zabejala i naucnu fantastiku.
A ovo za digitalce.. zasto mislite da je nemoguce. Pa ne mora da ih zamene/potisnu u potpunosti. I mp3 plejeri se idalje proizvode iako telefoni kompletno vrse posao. Kod digitalca je to malo teze (sociva), ali u rangu 'obicnih' sto da ne.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

to za BT pa da se besplatno salje sms zaboravi.. sta sad, trebaju firme da zatvore ..svi telecom-i da ugase firme.. mislim stvarno i da moze to se nece desit, davno je usavrsena digitalna kamera ali sta mislite.. da sutra izadju telefoni sa 10 mp, sa stabilizatorom, sa nekim novim ćipom i kompresijom i.. kupis taj fon i ne treba ti vise.. oni ce nas "peglat" sa 2mp jos jakop jako dugo i to sa nekvalitetnim slikama.. pa evo, ocit dokaz je n95 mislim slike su vise nego ocajne, uzas, katastrofa a lupili s utakvu reklamu, sam otako najavljena revolucija, samo ono sto istoce je 5 mp a ustvari.. tih 5mp nema nigde

.. tako da, ne mora znacit ako je vec nesto izmisljeno da ce bit i uvedeno.. jedino mozda kod japanaca, onu su totalno u buducnosti, sami znate kakvi su telefoni recimo sony ericssona za njihovo trziste, dok nama bukvalno prodaju maglu.. tako da, dobro je rekao gargamel4, treba na ovome prestat.. ne znam cemu vodi

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Pa na mobu bi voleo da imam bas jake zvucnike (jedno 300w) i solarno punjenje bakterije :D i da je od metala i otporan na vodu i udarce :D
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

Roy Fokker
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Roy Fokker »

Lobachewsky napisao:A ovo za digitalce.. zasto mislite da je nemoguce. Pa ne mora da ih zamene/potisnu u potpunosti. I mp3 plejeri se idalje proizvode iako telefoni kompletno vrse posao. Kod digitalca je to malo teze (sociva), ali u rangu 'obicnih' sto da ne.
K-V-A-L-I-T-E-T... mobilni ne valja boba ako je veliki, a fotoaparat mora da ima veći senzor i veći objektiv da bi rezultati išta valjali... plus vibracija s*ebava optiku i šta sve ne. Zato kažem - batali naprazno budženje mobilnih kamerica (mislim, 5MP s mobilnog ne može da se mjeri ni s najjadnijim "pravim" aparatom), ostavi ih da postoje i da se s njima može snimiti slika u prilici kad je bitan trenutak, i ništa više. Sve ostalo diže cijenu uređaja i suzbija istinski dobre stvari.

Daj bre da ima više telefona WiFi... daj da imaju svi velike ekrane bez dugmadi, kao iPhone, pa da mogu da budu pravi multimedijalni uređaji... daj da se rade kompaktnije wireless tastature i da se rade još drugih bežičnih accessories...

Ali s druge strane - daj više jednostavnih stvari... razradi Motofone koncept pa napravi lepezu jeftinih uređaja malih dimenzija... ugradi najjednostavnije mobilne funkcije u razne oblike i gadgete - kao ovo što rade sa satovima i slično. Daj malo mašte kod osmišljavanja interfejsa, bolji hardver da to isprati - opet kao iPhone...

Ima tu dosta mjesta da se radi, mislim da će doći do jednog jakog potresa u industriji uskoro, jer su nekako svi zaglibili u jednom pravcu i batrgaju se.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Da se naprave novi wristphone-i, pa da pricam kao Dick Tracy :) Ono sto bi mi leglo na moj telefon je kuciste od karbon-fibera, pa kada mi ispadne, da se samo slatko nasmejem. I da nemam vishe punjenje baterije, nego da se baterija puni kako ja pomeram telefon, znachi u hodu i td. Kao automatic satovi :) Lele kakve zelje :P
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Uh... realnije je nego što mnogi misle... kao što rekoh, samo je pitanje vremena... naravno ne misli se na vrhunski kvalitet slika ali na kvalitet koji će zadovoljiti gotovo većinu korisnika...

Problem je što se to neće desiti skoro iz prostog razloga što proizvodjači treba da zarade što više...

Svakako da svi žele nešto što bi njima najviše koristilo, ali mislim da je glupo reći da treba da se limitiraju kamere na mobilnim telefonima... :roll:

Teško da će doći do tog jako velikog potresa u industriji... ma koliko to budući korisnici Iphone priželjkivali.... :D
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Odgovori