Neke stvari o WiFi-u

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

ja sam ranije koristio do marta sad sam na adsl-u i imam kompletnu opremu i karticu znaci sve,takodje mene isto interesuje sta treba?
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

madness99, nista, samo da karticu prebacis u ad-hoc AP mode, i to je to. I napravis OPEN WiFi network, i stavis WEP password koji mozes da ubacis u fon.
Jones Pa treba ti ili WiFi kartica, ili jos jedan AP + druga LAN kartica. Mislim da je prva solucija jeftinija.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

miodrage pokusavam danas da namestim wifi i sve je ok n91 ga nadje konektuje se,ja sam sherovao konekciju sa routera na wireless al nisam stavio WEP i nece da radi jel imas jos neki savet kako da proradi?N91 kaze no gateway replay

Hvala unapred na pomoci

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

madness99, ne znam sta nije u redu ako si konektovan, i ako na wirelessu ide net. Proveri da li je to sigurno tako. Inace skini i SymSMB v2.00 i preko njega izvrsis sharovanje telefona i kompa... odlicno za network drive.

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

jel treba da namestam ip adrese ?

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

ja sam juce bio kod nekog coveka da mu snimim novi windows i posle instalacije namestao sam mu internet (ima WI-FI) i treba da se namesti IP adrese.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

ma to znam nego kod ovog povezivanja sa mobom mi nije jasno.Evo prebacio sam u AP mod,mod je 802.11B.Onda iskljucio sam sve ip adrese na wireless kartici sherovao konekciju i mob vidi al nece da radi net :cry:

evo slika kako je podeseno :(

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Hvala unapred na pomoci

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa jedna mala stavka ti je promakla: limited or no connectivity. To tako nece da radi ni pod tackom razno!

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

ma sredio sam u medjuvremenu uz pomoc Mikele i uputsva na burek forumu.Hvala svima.Sad imam jedno pitanje slab mi je sginal 23% a mob stoji na stolu i sve je uredno podeseno i radi download al adobe reader mi skdiao jedno 5 minuta a protok je 768/192 :?

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

evo sve sredjeno signal po celoj kuci odlican,od sada svi sledeci telefoni morace da imaju wifi .

hellboy_90
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Jun 2005. 22:19

Post od hellboy_90 »

madness99, koliko ti je AP udaljen od fona???

šta si ti sad uopšte dobio time što imaš net na fonu? koja ti je brzina ovako a koja preko telefona???

ja imam wireless kao i Jones, znači, na krovu antena, na 1m od nje imam AP i onda UTP kabl jedno 30m do LAN kartice (imam 1 intergisanu i jedno ovako)...

da li ima nade da ja imam wi-fi???

nije mi jasno zašto je miodrage rekao "madness99, nista, samo da karticu prebacis u ad-hoc AP mode, i to je to. I napravis OPEN WiFi network, i stavis WEP password koji mozes da ubacis u fon.
Jones Pa treba ti ili WiFi kartica, ili jos jedan AP + druga LAN kartica. Mislim da je prva solucija jeftinija." ako oboje imaju iste komponente u wireless mreži...

izvinjavam se na "glupim" pitanjima, ali duuuuugo nisam bio u svetu mobilnih telefona (stariji članovi znaju koliko sam ih pre menjao, a sad imam w810 1g i 1mesec pa razmišljam da uzmem n80... ili p990... pa se zato raspitujem za wi-fi...

unapred hvala! pozz!

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

pa kako kad nekad i po 10 metara al ne vazdusnom linijom nego znaci imaju zidovi itd nekad izadjem u dvoriste i radi ima signal 95% znaci nekih 30-50.Pa npr eto kad koristim msn lakse mi kad koristim da lezim na krevetu ili sad kad mi stigne laptop bice mi mnogo lakse nego da nosim stalno kabal sa sobom.Ja sam ranije koristio antenu wifi 21db mislim da je i 15m kabla i okrenem prema ap to je bilo pre 7 meseci.Pa to je objasnjenje za podesavanje sto je rekao miodrage.Pa ja jos pokusavam da namestim P990i da mi radi u kuci N91 je radiila odlicno.

406_break
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 19:11

Post od 406_break »

hajde da se i ja malo umesam...
Imam SBB kablovski net na kompu, kupio sam MSI PC11B2 pci karticu koja radi kao AP i instalirao u komp tako sam napravio svoj privatni wireless net :D
brzina je do 11Mbps tako da sto se tice ogranicenja koci me samo SBB :blinky:
i da mislim da me nije kostalo vise od 2000 din -ne secam se
apsurdno je to sto sada pored kompa ja surfujem telefonom po netu hahaha
Zivi i uzivaj...

kikilic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 06. Okt 2007. 00:39

Post od kikilic »

mislim da i dalje ne razumem.... :uhuh: :uhuh: potrudicu se da prvo odredjene pojmove savladam pa ondaK krenem u akciju.. :wink:

kikilic
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 06. Okt 2007. 00:39

Post od kikilic »

...jbg...za ovo sam stvarno glup... :oops: :oops: :oops: ...moze li neko na "seljacki nacin " objasni....sta je wj fi...i wlan...koliko sam ja razumeo....to su slicne stvari...ali sta ja dobija sa njima....stvarno ne razumem...i ne mogu da pohvatam sve ove informacije... :oops:

madness99
Expert
Expert

Post od madness99 »

wlan wifi je isto stvar.Eto najprostije to ti je slicno Radio Frkvenciji,dobijas mogucnost da koristis internet ,sharujes stvari na daljinu ako imas opticu vidljivost.

Dancsi
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 16. Jul 2007. 12:34
Kontakt:

Post od Dancsi »

Kad su vec svi uspeli da naprave wi fi da li bi neko mogao da napise detaljan tutorijal kako da (mi koji to ne znamo) podesimo wlan?
P.s. Imam sbb kablovski modem koji je prikacen lan kablom (u jedinu slobodnu uticnicu)
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

fain2daniel napisao:sve zavisi od udaljenosti od provajdera,,inace wireless mreza moze da se zastiti i filtracijom mac adresa sem postavljanja sifre na samom ruteru
E sad,meni je mob pronasao svog wireless providera,ali nakon ukucavanja user name-a i sifre izbaci mi "Mac Error.Try again",i vrati me na pocetnu,log in stranu.Da nebih davio provajdera,molim Vas za odgovor.Kako da resim ovaj problem?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Odgovor je nikako.
Ajmo redom: recimo da odes u provider, das im i MAC adresu telefona, time ti je omogucen pristup. DAlje neces stici jer telefoni ne podrzavaju PPPoE protokol, tako da se neces nakachiti na internet preko providera. Samo open free mreza, ili mreza zasticena WEP/WPA enkripcijom (pod uslovom da znas pass)

nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

Imam kanc na bukvalno 10m od kafica u kojem je Hotspot.
Kad sam u bashti kafica najnormalnije se kacim na Wifi (E65, E61i), ali kad sam unutra u kancu ne mogu ni sa jednim fonom da pristupim netu preko Wifi.

Sta mislite dal je moguce da je problem debljina zida to sto nemam visual, ili je problem u telefonima koji imaju slab domet ?
Motorola Moto G

Odgovori