Najizdržljiviji telefon...
Miskoni, zvao sam poznanika da mi kaze malo vise detalja sta se desilo dalje sa onim "przenim" Panasonicom: kada se plastika (bakelit?) malo ohladila - da se mogla drzati u ruci - pokusao je da rasklopi telefon i to mu je ipak uspelo (znaci, nisam ga dobro "pratio"), iako se plastika razvlačila kao zvaka. Izvadio je nekako sim karticu i ostavio sve da se dalje hladi... Kasnije vise nije mogao da vrati bateriju nazad (sve je bilo zestoko deformisano) i da sklopi telefon pa je morao da "šmirgla" telefon turpijom i šmirgl papirom...
Koneketor za punjac je na srecu ostao citav, pa se na kraju sve zavrsilo tako sto je vratio nazad sim karticu, gumicama za tegle pricvrstio poklopac i bateriju za telefon... i nastavi dalje da ga koristi. I dan danas taj telefon je u funkciji (naravno, odavno je penzionisan, ali je ispravan)...
Koneketor za punjac je na srecu ostao citav, pa se na kraju sve zavrsilo tako sto je vratio nazad sim karticu, gumicama za tegle pricvrstio poklopac i bateriju za telefon... i nastavi dalje da ga koristi. I dan danas taj telefon je u funkciji (naravno, odavno je penzionisan, ali je ispravan)...
E sada ovo treba čuti. Od "novijih" telefona telefona najizdržljiviji je 7650(ispao mi u pasulj, jednom pao niz stepenice pri čemu se odvojio, pao na mermerni pod, bio na podnevnom suncu u kolima, ostao na stazi na Kopu, ja sam ga tek u sledećoj vožnji pokupio, a bilo je -10), od ovih malo starijih T200(SE), pre koju nedelju se slučajno prao u veš mašini i zvonio paralelno(u centrifugi), šta ćeš, kada ne može uvek da se nađe telefon, moraš da ga pozoveš, zar ne??? A kada ti odmah treba telefon, moraš da pozovepš, makar fon još uvek bio vlažan... Od ovih još starijih definitivno R310 (vađen iz Save, bacan sa 5 sprata), a od ovih još starijih Nokia 6110(bazeni, smetovi, razgovor na kiši, polivanje kafom, da ne nabrajam).
P.S. Najlakše razbijeni telefoni:
R310s, lagano čvoknut o ugao kuhinjskog stola(bio je u džepu), i prestao da radi, posle 5 godina
T10s, dat dvogodišnjem rođaku koji ga je uhvatio za antenu i trup, te prepolovio telefon.
3330, pao na parket i jednostavno prestao da radi.
M55, podešavan kontrast, ne preko kompa, nego u Settingsu, jednostavno prestao da radi, pošto je pritisnuto "OK"
Samsung T500, stavljen na malo soka koji je bio na stolu, nakon čega je došlo do kratkog spoja.
Najzanimljivije opcije:
Sony J70, malo ga saviješ i dobiješ "Flight mode",
Samsung T100, pamti brojeve u pozivima i ove nove, kao i one koji su se desili pre tačno 22 dana, makar ih ti i brisao,
SonyEricsson P900, ako ti ispadne počne da prikazuje animaciju za paljenje i ne prestaje sve dok ne izvadiš bateriju,
R600, sam menja boje pozadinskog osvetljenja,
T68, preikazuje sliku u negativu ako pritisneš džojstik
Da detaljnije obajsnim ovo sa pasuljem, pošto sam sada pročitao da ima zahteva:
Ja sam, kao pravi Srbin, ručao pasulj, kada mi je zazvonio telefon. I pošto sam ja mnogo spretan, šta će mi dve ruke, kada mogu jednom i dalje da držim kašiku, a da se drugom javim na telefon. Ja uzmem i levom rukom otvorim telefon, ali su vratanca pošla na gore suviše brzo i 7650 završila u pasulju. Onda sam se uspaničio, te otovrio telefon viljuškom i šrafcigerom(nije bilo vremena za nešto drugo), brzo obrisao telefon salvetama, peškirom, ma čime sa našao. Telefon je , naravno, uredno radio, ja nastavio da hasam.

P.S. Najlakše razbijeni telefoni:
R310s, lagano čvoknut o ugao kuhinjskog stola(bio je u džepu), i prestao da radi, posle 5 godina
T10s, dat dvogodišnjem rođaku koji ga je uhvatio za antenu i trup, te prepolovio telefon.
3330, pao na parket i jednostavno prestao da radi.
M55, podešavan kontrast, ne preko kompa, nego u Settingsu, jednostavno prestao da radi, pošto je pritisnuto "OK"
Samsung T500, stavljen na malo soka koji je bio na stolu, nakon čega je došlo do kratkog spoja.
Najzanimljivije opcije:
Sony J70, malo ga saviješ i dobiješ "Flight mode",
Samsung T100, pamti brojeve u pozivima i ove nove, kao i one koji su se desili pre tačno 22 dana, makar ih ti i brisao,
SonyEricsson P900, ako ti ispadne počne da prikazuje animaciju za paljenje i ne prestaje sve dok ne izvadiš bateriju,
R600, sam menja boje pozadinskog osvetljenja,
T68, preikazuje sliku u negativu ako pritisneš džojstik
Da detaljnije obajsnim ovo sa pasuljem, pošto sam sada pročitao da ima zahteva:
Ja sam, kao pravi Srbin, ručao pasulj, kada mi je zazvonio telefon. I pošto sam ja mnogo spretan, šta će mi dve ruke, kada mogu jednom i dalje da držim kašiku, a da se drugom javim na telefon. Ja uzmem i levom rukom otvorim telefon, ali su vratanca pošla na gore suviše brzo i 7650 završila u pasulju. Onda sam se uspaničio, te otovrio telefon viljuškom i šrafcigerom(nije bilo vremena za nešto drugo), brzo obrisao telefon salvetama, peškirom, ma čime sa našao. Telefon je , naravno, uredno radio, ja nastavio da hasam.
U susret novim izazovima...
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Akki, nisam peglao mob, samo karticu, blago sam je zagrejao i ostavio pod peglom dok se nije skroz ohladla. Fino se ispravila, jedino je spala zaštitna folija oko kartice, one stare su imale to, ove nove nemaju.
A Ludak je po ko zna koji put potvrdio i opravdao nick...

A Ludak je po ko zna koji put potvrdio i opravdao nick...

● PRAVILA FORUMA ●
Majke mi je opravdao nick!
MA salim se bre za peglanje, bilo mi smesno, ali ovo ludakovo, umalo da padnem sa stolice! A za padanje P900, pa to je kod svih se telefona, samo sto kod nekih odvrti uvodnu animaciju nekoliko puta i krene da radi, dok P900 moras da vadis bateriju kao sto si rekao! 

Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...
- Srbin
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Sre, 08. Dec 2004. 21:08
- Kontakt:
Telefon koji je prezivljavao nepojmljive stvari... 3310
Dakle silazio je 3 sprata niz kruzne stepenice (kako nije sklizao ne znam, ali nije)
Ispadao sa prvog sprata na beton, kupao se u bari, u kadi... ortakov se kupao i u wc solji...
Ni bateriju mu nisam menjao 4 godine...
Uopste... nokia telefoni su mi izdrzavali svasta... 8210 je leteo kroz vazduh 20ak metara i pao na beton i nista mu nije bilo... 7650 sam uspeo ubiti jer sam pukao pesnicom u zid iz sve snage... a on se slucajno nasao u pesnici... samo je vrisno display... ostalo radilo ko satic
Dakle silazio je 3 sprata niz kruzne stepenice (kako nije sklizao ne znam, ali nije)
Ispadao sa prvog sprata na beton, kupao se u bari, u kadi... ortakov se kupao i u wc solji...
Ni bateriju mu nisam menjao 4 godine...
Uopste... nokia telefoni su mi izdrzavali svasta... 8210 je leteo kroz vazduh 20ak metara i pao na beton i nista mu nije bilo... 7650 sam uspeo ubiti jer sam pukao pesnicom u zid iz sve snage... a on se slucajno nasao u pesnici... samo je vrisno display... ostalo radilo ko satic

- `Dr. Nick Riviera`
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 21. Jul 2004. 21:59
- Srbin
- Mobil stručnjak
- Kontakt:
Eeee... da sam ja znao da je on u ruci... da sam samo znao... ne bi dao 70e za display....Ludak napisao:Crni Srbine, pa što pesnicom u zid??? Uzmeš, lepo, telefon drmneš, a ruku sačuvaš...
Jer telefon nije bio kriv ni za sta.. on se samo slucajno nasao u ruci jer nisam tada imao dzepove na boxericama (sto je i prirodno) u kojima sam se shetao po stanu

[ne trudi se da shvatis... ni ja ne mogu]
Pri ŠPRINTU ;D, ubacujem ja T610 u džep od "Šorca" , koji je bio supalj pa mobitel propada krog njega i ide pravo dolje ka nozi , nabio sam ga jedno 10-tak metara , stanem uzmem ga , sav izgreban al radi , aj opet ja nastavim trcati sa mob u ruci jedno 50-tak metara, i slucano ga opet ubacim u isti "Džep" ista situaacija
majke mi , samo sto je ova put letio nesta manje, al nije se sve ok zavrsilo, nakon toga poceo se sam gasiti i pokazivati neke divlje boje po dispeju ...
zamjenio sam ga za nekoliko dan.. i zivio sam sretno do dan danas

zamjenio sam ga za nekoliko dan.. i zivio sam sretno do dan danas

Szpilman !!!!!!
- Srbin
- Mobil stručnjak
- Kontakt:
Najjava scena je sa 5110 ortakovim.
Ortak ide na pecanje redovno i jednom odem ja sa njim... a fon mu stoji u onako nekoj torbici kao one za 3310 oko vrata sto se nose.... i zamane lik stapom... i buc... telefon u vodu, on za konopce i mrtav ladan... eh... svaki put mi se ovo desi
Samo jednom nije hteo da radi, dobro ga osusio na radijatoru i sve bilo ok
Ortak ide na pecanje redovno i jednom odem ja sa njim... a fon mu stoji u onako nekoj torbici kao one za 3310 oko vrata sto se nose.... i zamane lik stapom... i buc... telefon u vodu, on za konopce i mrtav ladan... eh... svaki put mi se ovo desi

Samo jednom nije hteo da radi, dobro ga osusio na radijatoru i sve bilo ok

Sa 7610, hvala bogu nisam imao neke preterane avanture. Samo mi se jednom prosuo parfem na telefon(upozorenje, u koliko imate muški Živanši, nikako ne prskajte kada je telefon u blizini). I za pravo čudo, maska se totalno "pojela" na mestima gde su kapljice doletele. Moje rešenje je bilo jednostavno: crni telefon, crni marker(kada je maska već upropašćena, koga briga), uzmem ja i namažem ta mesta markerom, pa onda pod fen. Nakon toga sam trljao krpom za poliranje pola sata i telefon je sada kao nov. 

- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Odlična reklama za Živanši!
"Ako želite da vam koža bude nežno-mirišljava i rupičasta..."

"Ako želite da vam koža bude nežno-mirišljava i rupičasta..."

● PRAVILA FORUMA ●
Moj T68i je James Bond edition, sivi sa temama, melodijama, i slikama u vezi sa filmom. Telefon je Sivo-srebrni, dok je poleđina ona svetlo siva- bela, kao i kod običnog T68i. 7610 se ne vidi da je popravljan, kažem da deluje kao da je nov.
3510 je jako dobar telefon, ništa me ne čudi u vezi sa njim...

3510 je jako dobar telefon, ništa me ne čudi u vezi sa njim...