GPS (global positioning sistem)

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

fain2daniel, a što da ne? Ako već mob ima tu mogućnost, zašto je ne koristiti? :uhuh:

mitre, možeš samo pomoću dodatnog uređaja jer sâm telefon ne poseduje GPS prijemnik.

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

miskoni kad budu jednog dana izbacili 'konacni' fontel koji s'pravom moze sebe nazvati +gps uredjaj znaci mnooogo veci display da lepo covek vidi gde se uputio,duplo veci kapacitet baterije,gps prijemnik,i mocan procesor da sve to pogura a trenutne 'kao' mobilgps ponude na trzistu su smesne mislim realno.... :wink:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Sasa_NS
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 22. Jul 2004. 15:57

Post od Sasa_NS »

Jesi li imao ikad u rukama neki telefon sa ugrađenim GPS prijemnikom, recimo, Motorolu A925?

Izgleda da nisi, jer bi ti se sigurno dopao...

Ima sve što si naveo, košta smešno (samo GPS unutra vredi toliko) i odlično radi posao...

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

sorry bez ljutnje ali video sam kako se motorola a925 ponasa u gps okruzenju,bat ode za tren i koci kao lud tako da je meni to zalosno jer sam koristio navmana icn 650 preko i mogu ti reci da je bruka uporediti uopste...pozdrav

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

fain2daniel, da ne ulazimo u neku veliku polemiku, ali generalizuješ stvari i nisi u pravu, "sorry, bez ljutnje". Svakako neću koristiti GPS dok se šetkam ulicom, zar ne? Kada si u kolima ili na brodiću, mob je spojen preko adaptera na akumulator i baterija tu ne predstavlja nikakav problem. A925 traži malo više vremena (ali ne uvek) dok uspostavi vezu sa satelitima, posle radi jako lepo. Ti si očigledno imao određenih problema sa tom Motorolom. Veličina displeja jeste poželjna ali nije presudna. Uostalom, pogledaj A1000 i A1010, imaju baš "mali" ekran, je l' da? :wink:

Da si pročitao pažljivo šta je prethodno napisano, bilo bi ti jasno da su A-GPS i D-GPS mnogo precizniji i bolje organizovani od samog GPS-a, a super brzi procesori koji se koriste za proračune već odavno nisu problem...

PDA spravice neću ni pominjati, na njima to radi fenomenalno. Dakle, kako ti kažeš, "konačne" sprave već postoje, samo ih treba znati koristiti... A i zašto bih kupovao samo GPS uređaj koji je moguće koristiti samo za to i nizašta više? :)

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od fain2daniel »

u pravu si miskoni....no comment..nisam strucnjak i samo sam izneo svoj stav onako kako ja vidim :wink:

pozdrav

Odgovori