Polovni fonovi bez papira uz LK

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Leonel, kako je telefon cija je legalna cena 1300+ evra pre svega stautsni simbol, a manje naprava koja zadovoljava neke prakticne potrebe, tek tada je nelogicna kupovina "na crno". Ili imas pare i to zelis da pokazes takvim telefonom ili ih nemas. Ako ih nemas onda je to cisto bacanje novca radi foliranja.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

Bekra
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 23. Avg 2006. 02:27

Post od Bekra »

tomas.hokenberi napisao:Ako ih nemas onda je to cisto bacanje novca radi foliranja.
savrseno receno!

telefon od 1000 i vise evra koji nije natrpan funkcijama, nego je od extra materijala, ili sa dijamantima i sl, namenjeno je onima koji mogu bez problema da u svakom trenutku iskesiraju, ne za 1, nego makar 5 takvih telefona (direktori, menadzeri, i ostale budze) :lol: ;)

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Tomas, rekao si ga tako da bolje ne moze... a i loki13 je ub'o ko prstom u dupe (da prostite na izrazu :D ) svi bi neki statusni simbol, za neke male pare :D
Nokia E71... Elegant, but deadly

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

mislim da ste ga mnogo iskritikovali i neki preostro.....svi mi trazimo nesto po cemu bi se razlikovali od ostalih tj. neku stvar koja bi nas identifikovala pa bio to neki dobar mobilni u ogranicenim serijama ili neki dobar sat ili moze da bude skroz neka banalna stvar npr. ja volim da nosim majce sa opicenim porukama i tako tim stvarima.....Morate da priznate da nije sve jedno da li izvadimo na sto mob od 100 evra ili 1000.....Mada to ponovo sve zavisi od drustvenog kruga u kome se krecemo(neko moze da izvadi nokiu od 10 evra i da se oseca sasvim komotno)......Odelo ne cini coveka ali dosta govori o njemu.... :)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

dimi89, da, ali ovi telefoni se ne kupuju na to "manja cena" :uhuh: to se kupuje totalno legalno, full, za (recimo Carbon) tih ~1300e!
Nokia 5800XM

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

dimi89, Da delimicno si u pravu,ali ako uzmemo za primer malo razvijenije zemlje, ili ti jEvropu videces da tamo mobitel nije statusni simbol i da se na njega gleda kao na obicnu spravu koja nam omogucava komunikaciju,a statusni simbol predstavlja nesto sasvim drugacije.
E sad, sto je kod nas standard nizak i poremecen sistem vrednosti je druga prica,ali poenta je da se na vreme shvati prava vrednost i okrene ka njoj dok jos nismo "zaglibili" inace je posle malo kasno...

Btw ako si pravi boss (neka shvati kako ko hoce) i ako vec kupujes tako skup telefon razlika od 300 evra ne treba da ti predstavlja frku.
Kao kada bih sada kupio audija Q7 i isao na otpad da mu kupujem polovne delove ili koristene gume.
To je za mene natezanje i pokusaj da se bude nesto sto nisi. :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od NemanjA^ »

^

Respect za post ;)
Nokia 5800XM

Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

@ svi vi...
vjerujte mi da mi novci nisu problem... znaci da nije da se hvalim ali ni te 1300 mi nijesu problem, ali jednostavno je... ja sam dovoljno upucen u trziste mobilnih telefona da ne zelim da sipadnem budala i platim vise kad mogu manje :wink: Za ove 400+ eura sto mi osanu, ljepse mi je nasuti goriva u vespicu ili potrositi u ljetnoj skoli...

pozz za dimi89 ali ste me svi pogresno shvatili... :P
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

Wicked man te vrednosti o kojima govoris i na zapadu su izrazene(mozda manje ali jesu).Tipican primer su ti pojedini reperi koji se kite nekim dijamantima,zlatnim zubima.kacketima oblozenim svakakvim sr.... nije u principu to sto se oni tako ponasaju nego sto se tako ponasaju i njihovi obozavaoci tj fanovi.....Neminovno je da se devojke loze na sve sto sija i sljasti naravno da ima i onih kojima to i nije vazno ali njih je neminovno manje pa onda mi tezimo da na sto laksi nacin nadjemo sto lepsu devojku....to je barem jedno moje vidjenje....takodje je ovo kod svih izrazeno kod nekih je to u nekom minimalnom procentu a kod nekog u veoma visokom.Uostalom ima nekih postova na forumu u kojima se trazi da preporucimo nekom tlefon na koji se pale ribe.... :D valjda kad JA kupujem telefon trebam JA da se napalim a ne neko drugi....ponekad mi dodje neke ljude da pitam da li su oni sa svojoj devojkom zato sto im se svidja( u raznim pogledima) ili zato sto se drugima ona svidja....

P.S. nisma imao namere nokog da vredjam ili omalovazavam ,nikog nisma prozvao i moj post se odnosi iskljucivo sa mog gledista i mog shvatanja( ne sumnljivo ima onih koji misle da je pogresno) P.P.S. odosmo mnogo u off :dry:
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Ja ću se samo na trenutak uključiti i reći da telefon nije za "na sto",nego na uvo za priču,i pod prste za SMS i pod oko za multimediju i surfovanje.To što je kod nas fora da se pravimo face na taj način,to je samo jedna smešna okolnost.

A telefon od 1300,kad se kupi za 1300,lepo ima i svoju zvaničnu garanciju i sve živo,i to mu je glavna prednost.Ja nikad ne bih takav fon pazario ispot žita za 300 evra manje,jer bih se posle pojeo ako mi se nešto desi,a ja ne mogu da reklamiram.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Slazem se sa araphelom, da telefon nije za "na sto". To mi je inace najvece seljacenje kad neko negde sedne pa prvo izvuche mobilni na sto. Vadim ga iz dzepa/futrole samo ako imam nameru da ga koristim.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ja ga izvučem ponekad na sto jer me žulja, ne bih da drndam slajder, a i retko ko ima veći (mislim telefon) :D

Leonel, Vespom za 400 evra možeš da stigneš do AbuDabija i nazad. Pazi se samo šlepera i onoga što iz njih isada usput.

HTC sam kupio naslepo u NSu, tj. onako kako se do pre 7-8 meseci jedino i mogao nabaviti HTC, i pošto radi besprekorno (stvarno je bio nov) uvek bih preporučio čoveka iako mu nisam tražio LK. A za jedan polovan 6131 sam tražio LK ali mi nije zatrebala.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

gargamel4, Hahahahhaha bas si majstor dvosmislenih postova (recenica). :lol:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Freyr
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 14. Avg 2004. 09:57
:: iphone 4

Post od Freyr »

Da li iko moze da mi preporuci,ako ima iskustva,od koga bi bilo sigurno kupiti HTC,odnosno nekog dobavljaca koji je proveren posto su novi preskupi

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od NemanjA^ »

Freyr, od Mlađe iz NS-a, čuo sam da mnogi kupuju od njega ...
Nokia 5800XM

ione
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 24. Feb 2009. 07:28

Post od ione »

Ja sam kupovao od Mladje,preporuka. . . . .

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

hah ljudi kada prodaju telefone mogu sami otkucati garanciju to je najmanji problem haha znaci nemoje se osloniti ni na sta osim na LK jedino LK mene uverava da tel nije kraden sve ostalo moze da se napravi! :wink:

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

Brate ako ima racun i garanciju od radnje koja zaista postoji sa pecatom i imei brojem to ti je isto dokaz da je tel. legalan...
gargamel4 napisao:Ja ga izvučem ponekad na sto jer me žulja, ne bih da drndam slajder, a i retko ko ima veći
:lol: :D
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

ilkebgd, kazem ti sve ti to ja mogu napraviti cak i Alfa kopi kaganciju i kazem ti fiskalni racun sam izgubio net je cudo tebra :wink:

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

E pa po toj teoriji zavere onda taj hipoteticki prevarant moze i licnu kartu da falsifikuje, zar nije tako... :P
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

Odgovori