Pa evo - razmisli sam
Azimuth, da li to sto ti mislis i da li te misli sto ti "padaju" na pamet, su samo tvoje? Zar nije logicno da te "tvoje" misli ili "moje" i svacije, dolaze iz jednog kolektivnog?
Ako pretpostavimo da je to istina, sta bi onda po logici to trebalo da znaci? To bi onda trebalo da znaci, da sve sto mi "pokupimo" iz kolektivnog, vec je postojalo u kolektivnom, a to onda znaci, da to nismo mi pomislili slucajno nego da je to bas trebalo mi da pomislimo. I to onda vodi zakljucku, da to sto mi sad "otkrijemo" , nije nase otkrice, nego nam je dato da otkrijemo. A vec je smisljeno i postoji, samo je odredjenom dato da to otkrije.
Tako da verujem da ni ta devojcica nije to dzabe pomislila i da je to dato preko nje iz kolektivnog, da bi nam ukazalo da postoje energije koje su mnogo zdravije od onih koje potenciraju momentalno profiteri po svetu, i energije koje su neiscrpne a ne unistavaju zivote i ne truju ih.
I na sve ovo da dodam, da je Indija poznata zemlja u duhovnom smislu i da pogotovo zbog te njene otvorenosti duha, nije ni cudno sto su mnogi izumi potekli od Indijskih naucnika. Posedujem knjigu Autobiografija jednog jogija, od Yoganande, ali mi je momentalno na citanju, a tu lepo Yogananda govori koliko svet ne zna o Indijskim naucnicima, i sad bas ne mogu da se setim ali pominje tu jednog naucnika koji je odavno pronasao strava stvari. Vratice mi pa cu bas da ga citiram ovde.
Eto , ja mislim da je to otkrice ove devojcice vrlo zanimljivo i da je verujem moguce razviti da bude bas prakticno i primenjivo, samo je pitanje kako ce profiterski lobi da reaguje na to, jer ce prvo pitanje njima biti - Da li od toga moze da se profitira?