Koliko vam traje baterija?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Re: Koliko vam traje baterija?

Post od m@c|-|oR »

miodrage,miodrage, vrage jedan.:shock:
Sad kapiram kako je bilo ranim hrišćanskim misionarima da šire veru među nevernicima.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Одг: Koliko vam traje baterija?

Post od Baraba »

Samo za miovraga ponovo večeras detaljnije :)
Nije ovo apple da mora da se lažira i koristi agregat :P

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Evo detaljnije, jutros sam se igrao, ako zakasnim na posao vi ćete da me pravdate :D

Samsung Galaxy S3, stock ICS v4.0.4
Uveče pre spavanja, napunjen za test 100% :
Slika

16 sekundi radi na bateriji tj. tek je otkačen punjač:
Slika

Isto važi i za ekran:
Slika

Ujutru:
Slika

Telefon 9 sati 5 minuta na bateriji (pez punjača i agregata):
Slika

Ekran na bateriji:
Slika

Pasivni režim:
Slika

Uređaj pasivan:
Slika

Završio sa screenshot, pročitao poruku, osvežio vremensku prognozu i dalje smo na 99% baterije:
Slika

Pa tako, apple fanboy a vi kako ste? :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Nisu meni ovo cista posla, nista ja tu ne verujem, dok se svojim ocima ne uverim. A to jedino moze ako vidim sta i kako radi (makar morao da prosedim noc pored telefona), jer nijedan telefon nije gubio svega 1% za noc, osim mozda sampiona sveta Nokie 6310i, ona nije gubila nista!
Sta sve ugasis nocu? Jer ako sve radi u fullu u pozadini kao meni, onda je to baterija koju cu ne znam ni sam kako, ali da zbudzim u iPhone :) Meni uz pogasene procese, ali sve ostalo ukljuceno, za noc ode nekih 7-8%.
Uvek ukljucen push, 3G, WiFi, GPS, update-i...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Ne znam sta je cudno sad.Meni je na htc one x uvek ostajalo batetije isto koliko uvece ostavim,ali on ima ono companion jezgro za stednju baterije i minimalni takt mu je oko 50 mhz.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Ja mislim da je njemu ugašen internet, pošto ja kada ostavim upaljen wifi (push ni ne znam kako se gasi i zašto bi ga gasio) i meni potroši oko 4-5% za noć.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Meni RAZR ako mi je ugasen net preko noci (tu podrazumevam vremenski interval u trajanju 8 - 10 sati) izgubi 1 - 2% u vrh glave... Sa ukljucenim netom (3G) i full sinhronizacijom na sat vremena, izgubi maksimalno 5% za celu noc. 8) To naravno od kako je na ICS. GB je malo vise silovao bateriju. :)
Ali zato na RAZR V3 ne moram po 3 dana da mislim na bateriju! :lol:
Poslednja izmena od sugarcoated_ass u Čet, 04. Okt 2012. 10:22, izmenjeno 1 put ukupno.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

GPS mi je uvek uključen, 3g nije noću jer neću da me mail budi noću (podešeno zvučno upozorenje kada stigne mail kao za sms), kao da ću u 04.00 nekom da odgovaram mail.
Mio, ss ne laže i ništa nije editovano na njima, ali sam spreman da presediš kod mene celo veče ako će to razuveriti, vodim te i na palačinke, samo da potpišeš ako sve bude ovako da prelaziš na S3 :)

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Baraba, pa pusti nevernika, goreće u paklu jednog dana zbog toga. ;)
Nego, GPS iako je uključen, aktivira se samo kada ga neka aplikacija "prozove". On ne može da ima uticaja na bateriju ako noću ne uključuješ (u snu ? :shock: ) Maps, ili iGO.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, hahahhaha ne, najvise sto ces od mene dobiti je priznanje da Android mozda nije tako los sistem i to je to. Ja da uzmem Android uredjaj u ruke, i da ga koristim - pa to je svetogrdje. Mogu ovako da uzmem da ga vidim, pregledam, bla bla... Ali za bilo sta iole ozbiljnije, tu je My Precious :D

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Baraba, iskreno, ovo sad sto si postavio mi nije cudno. Radi se o tome da (a to mi se nije na prethodnim telefonima desavalo) kad S III skineš sa punjaca, makar i da nije napunjen na 100%, njemu taj prvi procenat uvek traje jako dugo, tj. mnogo duze nego svaki naredni. Čak i meni, koja se bas žalim na bateriju i imam svasta od aplikacija u pozadini, taj prvi procenat nakon skidanja sa punjaca ume da traje satima. Zato mislim da ovo nije nesto posebno. Ono sto je mene impresioniralo je tvojih 1 ili 2% potrošnje preko noći, ali kad tel nije tek skinuti sa punjaca. :-)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ako ios ili win bolje rade od androida ja ću preći na njih, ako ne ostajem na androidu, ali da je neko venčan za ios i da mrzi neki os i neće da ga isproba to ne razumem.
Onda uslov da ti vodiš na palačinke :)

@ninolina, test i pokazuje da android ne ždere bateriju noću kao što je pisano :)

dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Post od dzonsi »

Ninolina, koliko tebi pojede baterije preko noci? Ako Barabi potrosi 1% baterije za 9 sati,to znaci da moze da izdrzi 37,5 dana da ga ne diras,vise nego sto Samsung kaze :)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Baraba, pa koliko vidim tebi je i po prethodnom testu pokazivalo da ne troši noću, ali kazem za ovaj da nije cudno jer je tel uvece tek skinuti sa punjaca. Kod mene noću ume različito da potroši. Čak mi se cini da sam nasla odgovarajuci kernel jer mi je nocas za 4,5 sata potrošio samo 2% bez gpsa i bez wifi-ja, ali je to pre bilo nemoguce postići. U najgoroj varijanti mi je trošio oko 3% na sat vremena.
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Šta da radim? Da rekamiram telefon da se žalim :D
Ljudi probajte ICS v4.0.4 stock čist.
Poslednja izmena od Baraba u Čet, 04. Okt 2012. 17:45, izmenjeno 1 put ukupno.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Evo videću ja baš danas na jednom telefonu da ostavim wifi (i sve ostalo upaljeno, nije ovo iOS pa da gasimo stvari :D ) upaljen a na drugom ugašen pa da vidim koliko će koji potrošiti.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Baraba, ma drago je meni sto te tvoja baterija tako dobro služi. :-) a i dosta njih nema problem kao ja vec se kunu u bateriju na S3-ci (kao ja u Arc S)...:-) Ja samo kazem moje iskustvo sa S3-kom. :-( Znam i da mi neke odredjene app trose bateriju al kad rade bez problema na Arc S-u a pritom su mi jako potrebne, moram da nadjem resenje a da ne moram da ih se odreknem. :-)
A zvuči mi kao da si se uvredio. Ja 100% verujem da to sto si postavio jeste tacno tako, al ja kod mene to ne mogu da dobijem. :-(

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Onda na licitaciju baterija, već vidim ninolina vs miovrag :lol:
Nema ga da odgovori na pp a kao non stop mu je upaljena sinhronizacija ccc. Ma on šteducka bateriju na aplle, kao sinhronizacija noću upaljena dok je na akumilatoru a preko dana ništa :D

Može li neko da uradi ovakav test baterije za neki aplle? Razmišljam se da uzmem neki ip kao sekundarni fon da uporedim android i ios, voleo bih da znam bar kolo traje baterija :)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, druze moj, nema me da odgovorim kad nisam uz komp, ovaj forum posecujem samo sa kompa. Elem, sad sam izasao iz operacione sale, mrtav sam... ALI... jedan kolega ima S3, pa sam malo uzeo da se igram... brate kako ono SPORO radi to je za pricu. I on je bio zabezeknut. Pored nas, drugi kolega, on ima Motorolu RAZR MAXX, i ma koliko god bio gadljiv na Android, moram da priznam da radi pa razbija. Mogu da kazem da radi jednako brzo kao My Precious. A S3 sisa u svakom pogledu.
Inace pomenuti S3 je na stock 4.0.4, nema vise od 20-ak aplikacija instaliranih u njega. Apsolutno mi nije jasno kako radi tako OCAJNO!!! Ne salim se zaista.
A sto s ebaterije tice, ovom Motorola traje 2 dana sa iskljucenim WiFi, i 3G, a ako ih ukljuci 1 dan. Ovaj siroma' sa S3 telefon koristi za pricu i poruke, i nesto malo WiFi surfa; placa Mix3500 na mt:s, i baterija mu traje 1.5 dan u proseku.
Kakav cemer!!!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

miodrage, šta se onda sinhronizuje kad nemaš tapatalk i obaveštenja o novim PM :D , ae idi na temu o S3 i pogledaj yt klipove update za JB, po tebi da li je ono sporo? I molim te prokomentariši u temi o S3 da tamo nastavimo (kad može ip5 tema da se troluje može i S3) :)

Ovde u temi sa baterijom test kao ja sa S3 da vidimo kako i šta baterija na tvom Precious :)

Odgovori