Prevara pomozite mi nekako!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
dzonsi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Sep 2010. 16:02

Re: Prevara pomozite mi nekako!

Post od dzonsi »

Neka skokne do stanice,da prijavi,mada ne polazem velike nade u to. Realno gledano,ko zna koliko je njih do sada taj lik prevario,ne bi me cudilo da je to neka razradjena sema,tj da ga neko stiti...

bocko89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 23. Jan 2012. 01:50

Post od bocko89 »

meni su u posti rekli da ce morati da pokaze licnu kartu na uvid. sad neznam mozda su to rekli samo da me se otarase ovi iz poste.

IDzO, to jeste suma prelazi vecu od 15000din tu bi morao sup da ga goni krivicno zbog prevare.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Kad se salje paket moze da se preda na salteru ili direktno kuriru. Kod popunjavanja obrasca za slanje takodje se bira da li se ide na salter po novce ili donosi kurir. Vesti prevaranti sigurno nece traziti da im kurir donosi novce nego ce otici na salter poste, ili jos gore, poslace nekoga da to obavi za njih.
Nazalost imam neka iskustva sa prevarama, pa znam kako to sve funkcionise. Nadaj se najboljem, ocekuj najgore.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

bocko89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bocko89 »

i vec sam pomenuo da kad smo razgovarali na telefon da me je uputio ka njegovom profilu na fejsu i posalo sam zahtev kao prihvatice posle kad bude mogao i ne prihvata i slao poruke i nista.

OdličanJeMemo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 29. Maj 2012. 21:34
:: S3 Neo duos

Одг: Prevara pomozite mi nekako!

Post od OdličanJeMemo »

Ako i za par dana ne dobijes telefon, nakon sto si pokusavao da ga kontaktiras, kontaktiraj policiju i KP. Nemoj da uzimas stvari u svoje ruke dok sve ne probas, ovaj zakon stiti i lopove.

Sve pokusaj dok ne krenes na njegovu adresu sa ekipom.

Samo smireno i srecno.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Sačekaj ti do sutra, možda pošalje.
Ako angažuješ mup i planiraš tužbu onda ne planiraj kasnije da uzimaš stvar u svoje ruke, još ćeš i ti najebati. Ili angažuješ mup ili uzimaš stvar u svoje ruke.
Samo ne znam kako bi dokazao prevaru, ti si njemu uplatio novac ali gde piše da je on tebi bio dužan da isporuči to i to u takvom i takvom stanju a da je to validno na sudu za dokaz? Imaš li fonografski zabeležen razgovor? I da imaš sud može da odbaci kao dokaz ako lice nije upozoreno da će fonografski biti zabeležen razgovor, ti si narušio njeguvu privatnost i još će i tebe da tuži. Drugo, biće tvoja protiv njegove, on može da kaže da ti je poslao dogovorenu stvar ali da si je ti pokvario. Ovo je kao igra bez granica.

bocko89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bocko89 »

Baraba, ma ja prijavljujem u sup ne znaima me nista! kao dokaze imam to na sajtu KP tu prepisku.

kuzobrat
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 06. Maj 2011. 19:17
:: Lumia 520

Post od kuzobrat »

DAj na Pm link od prodavca da ga pitam da li je prodat samsung kao...
prosle nedelje narucio od lika iz odzaka e72 za 50e,naravno stogla ok nokija ali nema mrezu, od pada se vrv zeznula... decko odbije da mu se vrati paket uz obrazlozenje kao da se ostetila u transportu...prodao sam je za 40e kao neispravnu naravno, jer nikada ne bih dozvolio sebi da mi dolazi neko na vrata..mora se paziti na oglasima..za nove tel.je ok..garancija ,kutija , sve..provera pre placanja..ali polovne..samo licno.....

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ja bih otisao n anove sa par ovakvih celavaca kao sto sam ja i vrlo lako bismo resili problem. Mi smo do srzi pokvaren narod. Necu ti pricati sta si i kako morao da zahtevas prilikom slanja jer to samo moze jos vise da te jede. Ako nece policija ond abih ja pravdu uzeo u svoje ruke
Note IV N9100 dual

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

E ovako da se i ja ubacim,posto sam tek stigao..
Pogresio si necu da ti stajem na muku i tu nema povratka,tj nema nazad,samo napred..
Idemo kao prvo,nikako nemoj da se usudis da ides u LE,da ga trazis da ga bijes,jer to ti se nikako ne isplati.Prva stavka,ako te prijavi mozes uslovnu da dobijes(nedaj boze corku),druga stvar ostetices kucni budzet za nanosenje tezis telesnih povreda(a sto ces mu sigurno naneti,jer neces moci da se suzdrzis..) barem za negde oko 1.500e,znaci to otpada u startu.A druga stvar,on je cist prevarant to se vidi iz svemira,i sigurno je dao lazne podatke,i taj FB profil ko zna ciji je.Npr odes do LE da trazis njega,i npr nadjes "tu osobu" sto se kao on predstavlja i covek najeb* ni kriv ni duzan,jer ko zna ciji identitet je dao.Zato ti kazem da to otpada u startu.Druga stvar,lepo ako sutra ne stigne,necu da te obeshrabrujem ali od toga nema nista,lepo ti odi do mupa,reci im sta ti se desilo,suma nije mala da ne pokrecu istragu(ako ipak pricaju bajke,trazi momentalno da odes do nekog policijskog oficira,da podneses zalbu na rad,da vidis kako ce da rade,ima samo da lete..),i oni mogu garantovano da ga nadju,jer ovaj ce morati kad-tad da uzme novac,pa ce tada uhvatiti ili njega ili mamca kog je on poslao..E da jos nesto vrlo bitno,ako si kojim slucajem mladji,mada iz nika vidim da ti pise 89.,a ako nisi onda nekog starijeg uz sebe obavezno kada ides u Mup da bi to ozbiljnije gledali,i da obavezno fazon guraj molim vas pomognite mi,"ako resimo ovaj slucaj,idemo negde na veceru da jedemo i pijemo sto smo uspeli da resimo(ali sve na fazon,da lici kao ma idemo da se castimo,a i mislim da ti je bolje da puknes na neku veceru nekih 30-40e,neko 240e,e da nemoj slucajno ni da ti se omakne da kazes,da cu da castim novcano,znaci nikakav novac,samo spominjes neku vecerinku i ima sve da bude ok)",ihh kako ima da lete da ga nadju..Sada trenutno nikako drugacije ne mogu da ti pomognem,jer idem na zimovanje sutra tako da necu biti tu.Rekao sam ti ove savete sta da radis sa policajcima,jer to uvek pali,znam veruj mi,jer nisu svi bas nesto zagrizeni za posao i za istragom,jednostavno posle duzeg radnog iskustva gubi se volja kao i u svakom poslu,a fazon je taj sto ta volja brzo izgori u ovom poslu...
Sta drugo da ti kazem osim srecno,trebace ti...
Poslednja izmena od acamatic u Čet, 10. Jan 2013. 23:51, izmenjeno 1 put ukupno.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

bocko89, kao što su ti svi napisali, pogrešio si. Sad ti ostaje da odeš u SUP i podneseš krivičnu prijavu, a da nakon pokretanja postupka tražiš naknadu štete u krivičnom, ili nakon što učinilac bude oglašen krivim u posebnom parničniom postupku. Srećno!
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Meni je upravo pala jos jedna ideja na pamet... Malo ce da te kosta, ali nalazis lika 99%, a onda neka mu je Bog u pomoci...
Javis mu se na kupujemprodajem, sa sasvim nekog novog naloga koji ces da napravis, izmeni apsolutno sve podatke, uzmi novu prepaid karticu, i trazi neki drugi telefon koji reklamira. A onda, trazi da ides licno po telefon... Kazi da si iz Nis :D Ako pristane gotov je.
E sad, malo je komplikovanija procedura ako ne pristaje, onda moras da angazujes MUP, kao sto su ti svi savetovali. Zatim u dogovoru sa policijom narucujes nesto , i oni automatski imaju snimljen paket koji ti se salje. Oni mogu da dojave postexpressu da prate paket koji ide na tvoju adresu, oni jave MUP-u i lik je dolijao. Doduse, onda svoje pare neces uspeti da povratis :(
Jedini nacin da ih uspesno povratis je da ides sa 5-6 likova (ne moraju da budu celavi), i da kad nadjes retarda, lepo kazes da ako mu se ne svidja ideja da svoje zube skuplja polomljenim prstima, kao i da vozi bicikl sa polomljenim kolenima i onda tu dodas, a ubedjen si da mu se ideja ni najmanje ne svidja, da si ti spreman da ga pustis na miru ako ti vrati tvoje pare, plus putni troskovi, pretrpljen stres, dusevni bol i td. sto suma sumarum nece preci 30k. Za ovo moras da imas ispunjeno ono prvo sto sam naveo.
Poslednja stvar, ako ti treba pomoc, mozemo mi ovde na forumu ako nam ostavis sve podatke da ga malo izbombardujemo na kupujemprodajem, pa da ga se malo ispreskace, mozda se oda neoprezno, a onda je opet gotov! I da das taj njegov FB profil pa i to da se vidi...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Batina je iz raja izasla, a svidja mi se predlov koji je miodragde dao da napravis drjgi nalog i uzmes drugi br i narucis ponovo tel na kupujem prodajem. Ideja je izvrsna, ali kao sto rece midorage ne moraju da budu celavi, mogu i oni sa perikom da dodnu u obzir, samo da budu grube spoljasnosti
Note IV N9100 dual

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

miodrage, ala razmišljamo identično jbt, samo je tvoj opis kulturniji.
I ima još jedna stvar, šta ako taj lik prati i ovaj forum :)
Šta god da odlučiš nemoj iznositi ovde javno, da se ne nada.

bocko89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bocko89 »

Baraba, pa moguce. mozda ne bih trebao da blejim toliko. recu vam ko je taj lik kad budem mislio bolje da ga ne startujete da se ne bi uplasio. pa da mi se sakrije jos negde. :)

uglavnom sam mu rekao na KP porukama sinoc da mi posalje pare postnetom ili idem u sup. rekao je da ce uplatiti do 4h danas. mislim se kako da ne! tako da nemam drugog izbora.

a i pokusavao sam to da se lazno predtavim sa drugog profila na KP kao da sam iz LE ali lik ne odgovara. tako da je prevara 10000%

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Kad bi policija htela da se cima nasli bi ga za 5 min.Odeljenje za visokotehnoloski kriminal ga locira cas posla.Samo da se izda nalog vlasniku KP za uvid u ip adrese i eto,ali samo to...
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Da budemo realni, od nasilnog resavanja nema nista!
Ti treba da ides u drugi grad na "tudju" teritoriju, treba da nadjes prodavca, a ne znas ni ko je, jer ne znas da li ti je dao prave podatke, javno si izneo svoj problem, postoje nadlezne sluzbe koje su zaduzene za resavanje ovakvih situacija...
Zajebi price o celavim ortacima koji se vole preoblaciti u grubijane sa perikama! ;)
Ti ne znas sa kakvim covekom imas posla. Znas onu nasu da se i od najvecd budale nadje veca, tako da ti ne znas na sta je on spreman! Znam da 24k nije mali novac, ali nasilno resavanje ce ti navuci jos hiljadu problema na vrat!
Obrati se MUP-u, jos bolje ako imas neku vezu, i nadaj se da im se radi taj dan da rese tvoj problem.
Kada su kosookom mogli naci biciklo, a imali su jaaaako los video snimak, mogu i ovog sa ovolikim dokazima!

bocko89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bocko89 »

i danas nisam dobio paket. bio sam u supu i sledece se izdogadjalo. locirali su lika pod tim imenom u leskovcu u toj ulici ali drugi broj kuce ili stana. uglavnom nasao sam njegov jedan oglas na internetu za auto koji prodaje sasvim slucajno na sajtu polovniautomobili. tako sto sam kucao njegovo ime na google to mi izbacilo da je sa onim fejsbuk nalogom sto je on meni dao tokom razgovora juce registrovan je na tom sajtu. i tamo su njegova dva broja mobilnog telefona ni jedan nije onaj sto sam ja imao. uglavnom inspektor je nazvao i predstavio se da kupuje kola. ali javio sa navodno otac od tog lika. i inspektor mu je rekao da je njegov sin napravio prevaru od 24000din preko neta i da to resimo bez sudskih postupaka da me njegov sin lepo kontaktira i posalje pare i da to resimo do ponedeljka. u protivnom ako se ne javi onda ce se pokrenuti sudski postupak priijava itd. a na kupujem prodajem mi je poslao sinoc preko noci poruku da ce mi uplatiti pare nazad do 16:00. to sam jutros video poruku.

a evo vec je 16:00 ne javlja se

i jos nesto proverili su dosije tog lika i navodno nema nikakve prekrsaje.

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Svaka cast,bas mi je drago da ces to resiti.Lik je ocigledno glup kad ga ima svuda po netu :lol:
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

bocko89
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bocko89 »

jedino sto me sad vec malo brine sto se vec nije javio. sve nesto mislim da je neko mozda zloupotrebio isprave od tog lika mozda je neko sasvim drugi u pitanju. da li je i to moguce?

Odgovori