Micro SD kartice

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Grandpa
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 30. Jul 2005. 12:36

Post od Grandpa »

Layne_Staley napisao:nemanjale, posto ja butujem android sa kartice i mnogo stvari mi zavise od sd kartice, radi odlicno!! primecuje se razlika velika... se sad, ne mora da znaci da ce se kod tebe primetiti.. to zavisi sve.. tako sam citao da kod nekih ljudi radi bolje kartica sa manjom klasom.. :o
Ma nema pravila, meni najbolje radi na Class 2 kartici od 2GB, najlosije na 4GB class 4, a na druge dve class 4 od 4GB i 8GB nema neke razlike :D
Mnogo voodooa ima oko Androida na nasim telefonima :D

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 26. Mar 2010. 22:50

Post od nemanjale »

SGS2, iPhone 4 32GB

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Она прва је обична СД картица.
Узми ову...
http://www.emmi.rs/memorijske-kartice-m ... uctId=5835
Слобода или смрт

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

bestboy, hvala druze ali ova je Class4 , jel mozes da mi preporucis neku sa Class6, koristim android na hd2 pa mi treba visa klasa....pozz

jel ok ova - http://www.emmi.rs/memorijske-kartice-m ... uctId=3428

ili je mozda bolji kingston - http://www.emmi.rs/memorijske-kartice-m ... ctId=12946 ali ne pise klasa za kingstona
Poslednja izmena od nemanjale u Sub, 19. Feb 2011. 20:34, izmenjeno 1 put ukupno.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Слобода или смрт

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

kupio bi ovu takeMs class6 ali sta mislite o onom kingstonu sto sam postavio iznad? jer nije velika razlika u ceni a mozda je kingston i bolji?
ali ne pise koje je klase kingston...

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

nemanjale, ta Kingston kartica je class 4. Mozes to da vidis ako uvecas fotografiju (pise na kartici) a i da proveris na linku ka Kingston sajtu.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

sta mislite, da li je bolja kartica koja ide uz telefon (recimo sa DHD-om ide 8gb, samo pise micro sd 8gb-class2) ili takeMS 8gb-class6?
Naravno po ovome sto pise takems je clasa6 ali mozda to i ne mora da znaci da je bolja od ove fabricke????
SGS2, iPhone 4 32GB

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

nemanjale, ne znam sta ti znaci bolja ali takems je definitivo brza. class 2 ima max protok 2Mb/s class 4 4Mb/s i tako dalje. u praksi su te cifre malo vece, ali svejedno class 2 ne moze da snima hd video, class 6 je najmanja brzina koja podrzava full hd.
Ako pod bolja podrzumevas dugovecnost ja jos uvek imam i koristim takems flashku od 256MB pa ti vidi koliko dugo radi bez problema.

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Trebalo bi da je to minimalni upis MB/s na "čistoj" kartici.
nemanjale, svakako je bolje imati višu klasu, ali probaj kako i ta dvojka radi na dhd. Recimo, meni digitalac snima 720p video na dvojku bez problema.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

pa i meni ova radi ok, i snima hd, ali sam video da ima takeMS 8gb class6 za jeftin novac pa ne znam oce li biti ona bolja-brza od ove fabricke, da ne ispadne posle da bacam novac za dzabe, jer mnoge fabricke stvari i sa manjim napisanim vrednostima su bolje od ovih sto kupujemo nezavisno od uredjaja, ali mozda i nije tako, mozda su tajvanci ubacili i neku obicnu sa class2 :D

znaci po vama je bolje da uzmem takems class6 od ove fabricke? tj.trebalo bi brze da radi nego sa ovom fabrickom? pozz
SGS2, iPhone 4 32GB

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

nemanjale, ako ti radi hd na toj dvojci onda je ona mnogo brza od setifikovane vrednosti. podaci za snimanje hd videa koje sam izneo su sa sajta sd alijanse. setifikacija klase se vrsi kada se izmeri brzina prenosa podataka na i sa kartice sa 25 i 75% popunjenosi uzmu se srednji podaci i dodeli joj se klasa. tako recimo class 2 su i one koje poztizu brzine od 2,1 i one od 3,9

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

pa sta sada mislis da li da kupujem class6 takeMs, da li dobio jos na brzini ?

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

snenad napisao:ali svejedno class 2 ne moze da snima hd video, class 6 je najmanja brzina koja podrzava full hd.
Na šta uopšte tu misliš, na hd ili full hd? Pošto DHD snima u hd.

nemanjale, na brzini čega? ...ako ti sve normalno radi? Eventualno da probaš neku hd igricu i kako ta dvojka "vuče" podatke sa SD.
pozz

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

Vlada Zem, kao sto sam vec napisao taj podatak sam pokupio na sajtu sd asocijacije

www.sdcard.org/developers/tech/speed_class/

i postojanje mogucnosti da class 2 snima hd za sta je potrebno class 4 sam takodje objasnio u prethodnom postu.

nemanjale
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nemanjale »

Vlada Zem, kada sam spomenuo brzinu mislio sam upravo na to kako ce da vuce podatke da kartice...
SGS2, iPhone 4 32GB

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Pa rekao je da mu piše class 2, mi sad treba da "tripujemo" da li je eventualno možda 4-6...
Čista matematika, uzeti "težinu" u MB snimljenog HD fajla i trajanje istog u sekundama... Podeliti. Plus ta minimalna garantovana "write" brzina po klasama. Ali ako na sajtu tvrde da je HD (720p) na 2class nemoguć, onda je to tako.
bzv
pozz
nemanjale, to je ta brzina koju ti pruža sam telefon i njegovo "stanje", aplikacije.., malo toga zavisi od same "SD class", neke moguće stvari smo pomenuli gde bi vajlda bilo dobro imati classup...
pozz

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Pošto se niko ovde sa foruma ne javlja, možda ovo nekom bude korisno, (priča je o GalaxySII, bloger ima svoj kredibilitet na 1 drugom forumu), cit:
"For most people a Class 2 card will in fact be sufficient. Think of it this way: what are the most intensive tasks your phone can do in terms of writing or reading data to or from the memory card? The answer is encoding and decoding 1080p video. A Class 2 card is perfectly capable of doing both of these things."
Više ovde >Samsung Galaxy S II – Real User Review Part 5<
pozz

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

Vlada Zem, ja bi pre verovao sd alijansi al dobro. drugo samsung je razvio najbrzu class 10 micro sd namenjenu mobilnim telefonima, zasto bi to radili kad je class 2 dovoljan? to bi onda znacilo gubljenje para (ulaganje u nepotrebno) a velike kompanije to vrlo VRLO RETKO rade, zato su i velike.

lesa0208
Supreme Themer
Supreme Themer
Pridružio se: Ned, 14. Feb 2010. 22:33

Post od lesa0208 »

meni ce u toku ove nedelje ili sledece da stigne class 10 kartica pa cemo da vidimo kako radi to cudo :D

Odgovori