Chime povezujete fon sa pc-jem ?!

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima

Kako prebacujete podatke sa telefona na PC i obrnuto?

BT
29
34%
IR
4
5%
USB/Serijski kabl
26
31%
Card reader
4
5%
Kombinujem više načina
21
25%
Ne koristim tu mogućnost
1
1%

Ukupno glasova: 85

nbnebojsa
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jul 2004. 13:24

Post od nbnebojsa »

ja u zavisnosti koliki je faj, koristim bt ili usb ako je veci fajl usb a ako je manji bt-ut... 8)

vivann
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 05. Maj 2005. 10:26

Post od vivann »

Za sinhronizovanje naravno BT ali za prebacivanje vishe podataka Card reader... koji inace koshta 7.5 evra...

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Navika od prethodnog telefona k700- sve prebacujem koristeci BT. Posto sad imam symbian 6680, a samim tim i vece fajlove za prebacivanje verovatno cu i ja kombinovati BT sa USB kablom. Za sada mi je i BT veoma brzo prebacivao theme, muziku, programe...Kad budem stigla do filmova videcemo...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Hm,pa najcheshce preko BT ali i card reader-om chim ima vishe fajlova...A imam i kablove al ih slabo neshto koristim... :wink:

dr4qla
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 06. Jan 2006. 02:48

Post od dr4qla »

BT je okey... stwarno dobro radi... ail BT razbija komp... muchi ga neshto slabije od antiwirusa al tu je negde... 8)

djolem89
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Okt 2005. 11:15

Post od djolem89 »

Koristim BT i usb , za manje fajlove bt (teme, programe itd) , za vece usb ( filmovi , mp3) 8) 8) 8) 8) 8)

Dario 13
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 17:50

Post od Dario 13 »

Koristim serijski kabal (imam k750 pa sam dobio uz njega). Brzina prebacivanja je za mene i više nego dobra.
MALO JE PUNO!!!

Dzoni45
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 27. Dec 2005. 22:44
Kontakt:

Post od Dzoni45 »

Sinhronizujem telefon sa USB kabelom (koristim mpx200 pa nemam BT), a sve ostalo preko card reader-a.
MPx200 WM2005

$h@de
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 29. Jan 2006. 20:43

Post od $h@de »

BT oni kablovi su ruzni za svaki dan... :dry: :dry: Za vece stvarcice napravi se izuzetak, ali retko!
.:Mess with the best, die like the rest:.

rower
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 13:52
Kontakt:

Post od rower »

Koristim serijski kabl koji sam dobio uz telefon,fino radi,ali za nekog ko svaki dan prebacuje nesto i hoce da uvek ima uz sebe je mnogo bolja varijanta BT! 8)
I naravno,brzi je prenos preko BT-a i usb kabla!

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
Kontakt:

Post od vlajche »

"Malo" vadim temu iz naftalina ali, za koji dan bi trebalo da pazarim N6630 i mmc mobile 512mb pa me zanima :?
Koliko dugo traje prebacivanje na fon recimo jedne pesme od 3mb preko USB? Iscimao sam se kad sam jednom drugu prebacivao neke pesme na D600 jer je trebalo dooooosta vremena da se jedna pesma prebaci u telefon. Neuporedivo vise vremena nego kada recimo prebacujem pesme sa kompa na flash drive. I da li vredi davati pare na card reader, tj. da li se njime osetno ubrzava prebacivanje fajlova na karticu u odnosu na prebacivanje preko USBa i fona? I da li imate jos neki argument koji bi me ubedio da uzmem card reader?
Unapred se zahvaljujem svima na odgovoru i samo bih pohvalio forum posto ga vec duze vreme pratim a evo prvi put da nesto pitam :oops:

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Nemam nikakve argumente,ali jednostavno,ako mozes,uzmi card reader,preko usb-a ide poprilicno sporo,ali ako ti nije prob da sacekas 15-20min da se napuni 512,onda se nemoj trositi...
...shit happens... keep d smile!

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Ja svoj SE T630 povezujem preko BT-a, nekada sam Simens M55 povezivao data kablom na serijski port. Za sada mi je BT dovoljan i mogu samo reći da moj sledeći mobilni telefon OBAVEZNO MORA da ima BT zato što mislim da je to najbolji način da se mobilni i PC povežu. Card reader je najbolji izbor za one koji imaju mobove sa memorijskim karticama i prebacuju veće fajlove, ali loša strana korišćenja card reader-a može biti u tome što ako telefon nema hot swap čitač kartica, onda se pri svakom vađenju kartice mora otvarati, što kod nekih telefona može da dovede do rasklimavanja poklopca i onda se čuje neprijatno krckanje i pomeranje plastike, mada su svi card reader-i USB 2.0 kompatibilni, što nije slučaj sa telefonima (veza moba i PC-a preko USB-a ide po 1.1 protokolu, akod njega je transfer rate 14 MB/s, dok je kod USB 2.0 protokola transfer rate 480 MB/s). Možda sam malo smorio, ali mislim da će ove informacije koristiti. U svakom slučaju treba razmisliti o tome kakve su potrebe.
Ghost

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od vlajche »

blade_bre napisao:...ako ti nije prob da sacekas 15-20min da se napuni 512...
To je preko USB. A koliko bi otprilike trebalo vremena da se napuni kartica od 512 card readerom? Naravno to ce zavisiti od toga da li su fajlovi manji ili veci ali recimo da su sve pesme. Cisto da otprilike skontam odnos u brzinama jer ako je cr nesto malo malo brzi od USB da ne bacam pare badava ali ako je recimo duplo ili vise puta brzi onda bi svakako vredelo uzeti ga. 6630 naravno ima hot swap tako da to nije problem. Jel se prebacivanje na karticu uz pomoc cr moze porediti sa prebacivanjem podataka na flash disk koji je takodje 2.0, tj da li su brzine slicne?
nevidljivi napisao: veza moba i PC-a preko USB-a ide po 1.1 protokolu, akod njega je transfer rate 14 MB/s, dok je kod USB 2.0 protokola transfer rate 480 MB/s)
jel 480MB/s ili 480 Mbit/s? :ohmy:

Malo udavih ali nemojte zameriti :smutny: :)

Dushan_87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 02. Avg 2005. 09:07
Kontakt:

Post od Dushan_87 »

verovatno je Mbit/s ;)

sto se mene tice ja koristim usb :roll:

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Brzina USB 2.0 protokola je 480Mbit/s ili 60MB/s, ali samo u teoriji, u praksi je to (u zavisnosti od medija) bar duplo sporije i ima veze sa organizacijom prenosa podataka (paketa).

HDD spojen na USB 2.0 u najboljem slučaju može da postigne 36 do 40MByte/s, dok flash diskovi izvlače i manje zbog nekih ograničenja u samoj NAND tehnologiji. Brzina zavisi i od broja uređaja spojenih na jednu granu. Kažu da će 2007. možda biti prevaziđena brzina, u smislu da će USB uređaji zahtevati veći propusni opseg...
vlajche napisao:Jel se prebacivanje na karticu uz pomoc cr moze porediti sa prebacivanjem podataka na flash disk koji je takodje 2.0, tj da li su brzine slicne?
Jesu, ne bi trebalo da bude velike razlike, znači treba ti oko 3 minuta da napuniš 512MB (sa MP3 fajlovima).

vlajche
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Kontakt:

Post od vlajche »

OK, to sam zeleo da saznam. Hvala na pomoci, znaci definitivno cu uzeti card reader :)

Noni
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 04. Apr 2006. 17:25

Post od Noni »

Ja sam koristio bt dok nisam kupio card reader, mnogo je lakshe ovako. USB retko kad koristim jer me uzasno nervira. :oops: :disgust:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Dok nisam imala symbian (već SE K700i), BT mi je bio sasvim zadovoljavajući i po brzini i po praktičnosti...Ali sa symbianom, većim fajlovima i MMC karticom porasli su i zahtevi... :roll: .... sada kombinujem BT sa Card Readerom...I preporučujem tu kombinaciju svakome ko ima telefon sa proširivom memorijom... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Bluetooth radi posao, mada moram da nabavim i USB kabl jer telefon ne moze da prebaci na mem. karticu fajl koji je veci nego sto ima slobodne memorije u samom telefonu. Jer prvo memorise na tel pa tek onda prosledjuje gde je sacuvano.

Svejedno BT ima moj glas! 8)

Odgovori