Chime povezujete fon sa pc-jem ?!
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Navika od prethodnog telefona k700- sve prebacujem koristeci BT. Posto sad imam symbian 6680, a samim tim i vece fajlove za prebacivanje verovatno cu i ja kombinovati BT sa USB kablom. Za sada mi je i BT veoma brzo prebacivao theme, muziku, programe...Kad budem stigla do filmova videcemo...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
- Kontakt:
"Malo" vadim temu iz naftalina ali, za koji dan bi trebalo da pazarim N6630 i mmc mobile 512mb pa me zanima
Koliko dugo traje prebacivanje na fon recimo jedne pesme od 3mb preko USB? Iscimao sam se kad sam jednom drugu prebacivao neke pesme na D600 jer je trebalo dooooosta vremena da se jedna pesma prebaci u telefon. Neuporedivo vise vremena nego kada recimo prebacujem pesme sa kompa na flash drive. I da li vredi davati pare na card reader, tj. da li se njime osetno ubrzava prebacivanje fajlova na karticu u odnosu na prebacivanje preko USBa i fona? I da li imate jos neki argument koji bi me ubedio da uzmem card reader?
Unapred se zahvaljujem svima na odgovoru i samo bih pohvalio forum posto ga vec duze vreme pratim a evo prvi put da nesto pitam

Koliko dugo traje prebacivanje na fon recimo jedne pesme od 3mb preko USB? Iscimao sam se kad sam jednom drugu prebacivao neke pesme na D600 jer je trebalo dooooosta vremena da se jedna pesma prebaci u telefon. Neuporedivo vise vremena nego kada recimo prebacujem pesme sa kompa na flash drive. I da li vredi davati pare na card reader, tj. da li se njime osetno ubrzava prebacivanje fajlova na karticu u odnosu na prebacivanje preko USBa i fona? I da li imate jos neki argument koji bi me ubedio da uzmem card reader?
Unapred se zahvaljujem svima na odgovoru i samo bih pohvalio forum posto ga vec duze vreme pratim a evo prvi put da nesto pitam

- nevidljivi
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
- :: LG Optimus L7 II
- :: Samsung GT-C3322
Ja svoj SE T630 povezujem preko BT-a, nekada sam Simens M55 povezivao data kablom na serijski port. Za sada mi je BT dovoljan i mogu samo reći da moj sledeći mobilni telefon OBAVEZNO MORA da ima BT zato što mislim da je to najbolji način da se mobilni i PC povežu. Card reader je najbolji izbor za one koji imaju mobove sa memorijskim karticama i prebacuju veće fajlove, ali loša strana korišćenja card reader-a može biti u tome što ako telefon nema hot swap čitač kartica, onda se pri svakom vađenju kartice mora otvarati, što kod nekih telefona može da dovede do rasklimavanja poklopca i onda se čuje neprijatno krckanje i pomeranje plastike, mada su svi card reader-i USB 2.0 kompatibilni, što nije slučaj sa telefonima (veza moba i PC-a preko USB-a ide po 1.1 protokolu, akod njega je transfer rate 14 MB/s, dok je kod USB 2.0 protokola transfer rate 480 MB/s). Možda sam malo smorio, ali mislim da će ove informacije koristiti. U svakom slučaju treba razmisliti o tome kakve su potrebe.
Ghost
-
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sub, 22. Apr 2006. 21:42
- Kontakt:
To je preko USB. A koliko bi otprilike trebalo vremena da se napuni kartica od 512 card readerom? Naravno to ce zavisiti od toga da li su fajlovi manji ili veci ali recimo da su sve pesme. Cisto da otprilike skontam odnos u brzinama jer ako je cr nesto malo malo brzi od USB da ne bacam pare badava ali ako je recimo duplo ili vise puta brzi onda bi svakako vredelo uzeti ga. 6630 naravno ima hot swap tako da to nije problem. Jel se prebacivanje na karticu uz pomoc cr moze porediti sa prebacivanjem podataka na flash disk koji je takodje 2.0, tj da li su brzine slicne?blade_bre napisao:...ako ti nije prob da sacekas 15-20min da se napuni 512...
jel 480MB/s ili 480 Mbit/s?nevidljivi napisao: veza moba i PC-a preko USB-a ide po 1.1 protokolu, akod njega je transfer rate 14 MB/s, dok je kod USB 2.0 protokola transfer rate 480 MB/s)

Malo udavih ali nemojte zameriti

- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Brzina USB 2.0 protokola je 480Mbit/s ili 60MB/s, ali samo u teoriji, u praksi je to (u zavisnosti od medija) bar duplo sporije i ima veze sa organizacijom prenosa podataka (paketa).
HDD spojen na USB 2.0 u najboljem slučaju može da postigne 36 do 40MByte/s, dok flash diskovi izvlače i manje zbog nekih ograničenja u samoj NAND tehnologiji. Brzina zavisi i od broja uređaja spojenih na jednu granu. Kažu da će 2007. možda biti prevaziđena brzina, u smislu da će USB uređaji zahtevati veći propusni opseg...
HDD spojen na USB 2.0 u najboljem slučaju može da postigne 36 do 40MByte/s, dok flash diskovi izvlače i manje zbog nekih ograničenja u samoj NAND tehnologiji. Brzina zavisi i od broja uređaja spojenih na jednu granu. Kažu da će 2007. možda biti prevaziđena brzina, u smislu da će USB uređaji zahtevati veći propusni opseg...
Jesu, ne bi trebalo da bude velike razlike, znači treba ti oko 3 minuta da napuniš 512MB (sa MP3 fajlovima).vlajche napisao:Jel se prebacivanje na karticu uz pomoc cr moze porediti sa prebacivanjem podataka na flash disk koji je takodje 2.0, tj da li su brzine slicne?
● PRAVILA FORUMA ●
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
Dok nisam imala symbian (već SE K700i), BT mi je bio sasvim zadovoljavajući i po brzini i po praktičnosti...Ali sa symbianom, većim fajlovima i MMC karticom porasli su i zahtevi...
.... sada kombinujem BT sa Card Readerom...I preporučujem tu kombinaciju svakome ko ima telefon sa proširivom memorijom... 

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***