Folija (ogledalo) za mobilne telefone...

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ne mogu da verujem da neko moze da napise ovaki nesto... :dry: :dry: :dry: (naravno u uputsvu)...pa ja nisam sa polovine telefona skidao foliju dok nije sama otpala ili pocela da smeta posto se odlepila... :wink:

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Zar nije ekran na S55 bio jedan od prvih sa 256 boja,ali jos sveza tehnologija pa mu je mozda stvarno smetala ta folija,odnosno staticki elektricitet nastao usled trljanja o odecu ili tako nesto?
Sumnjam da to vise vazi,imam 6680 oko 4 i po meseci a pola od tog vremena je bila"pod folijom"i nisam primetio da joj je nesto zafalilo ekranu,ni tada,ni sada!
Pozdrav 8)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Ja sam na gotovo sve svoje telefone , cak i kad bi im spala folija, lepila drugu iz razloga ocuvanja iste, i na ni jednom se nije, bas nista negativno dogodilo. Menjala sam foliju cesto i mislim da to nema nikakvog negativnog efekta na rad, niti na trajnost ekrana, a to mogu da vam potvrdim iz svog iskustva...
Preporucujem da oni koji menjaju cesce telefone, ne skidaju tu foliju jer je, ako ga kasnije prodajete moguce dobiti mnogo vise para za njega, a ta folija im uopste ne remeti izgled...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Joj ja tu foliju jurim da pazarim,poshto su mi ushi pune mindjusha koje stalno andrmoljaju po ekranu,pa su mi se chak i preklopnici grebali!Gledao sam po netu i ima firmi koje ih prave vec unapred isechene za razlichite fonove,ali tu paket od 10ak komada koshta po 15$!A one koje sam sechesh,sachuvaj boze!pa ko ce to da potrefi da ravno i tachno iseche!Ima neka koja je kao neshto spec,i malo je deblja,nema onu lepljivu stranu,vec se kachi na ekran putem statichkog elektriciteta koji ekran proizvodi,i chak moze da se pere kad se isprlja,ali zasad je ima samo u dimenzijama za kojekakve pda ili za treo!Razmishljam se da je pazarim pa malo hopa cupa skalpelom-prekrojim za moj p910! :D

Ali 15$,pa plus poshtarina!!!!!Nije da nemam,ali za tu lovu cu brate sam da izmislim foliju! :lol: :P

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ekran naravno ne moze da se pregreje usled statickog elektriciteta,jer bi onda svi televizori na svetu davno pocrkali! :D Folija je tu da se privremeno stiti ekran od prasine,ogrebotina i otisaka prstiju,pa svima je to valjda jasno.Neke folije su toliko jadne da cak propustaju vazduh pa imate one male dosadne mehurice ispod sto smanjuje preglednost ekrana.
Imao sam Ericsson T68 koji je prvi sa 256 boja,sa folijom naravno,i nije mu smetalo,ne znam zasto bi tom Siemensu onda.Skinite je ako vas nervira i onda pazljivo cuvajte telefon! :wink:

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Nikako ne skidati foliju dok sama ne otpadne jer dosta stiti displej od ograbotina a nema nikakvih stetnih posledica.Ja nikada nisam skidao foliju i nisam imao problema sa ekranom a mnogo je znacilo kada sam prodavao telefon jer je izgledao kao nov.

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Pa sve zavisi od vas kako chuvate telefon i kako rukujete sa njime...Ja sam uglavnom posle kraceg vremenskog perioda skidao tu foliju,pa i bez nje neki ekrani su mi bili u savrshenom stanju tako da...

EsCoBaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Feb 2005. 06:30
Kontakt:

Post od EsCoBaR »

To jeste Dexter.. U pravu si! Ali jbg, nemas pojma koliko se ja 3pujem kad uzmem nov tel. i opet... ili ga ogrebem na kljuc, ili neam pojma ni ja vise gde... :(

Sad moram da nadjem da uzmem neku futrolu za 6630 ali da je ono, prakticna, lepa... Sorry za mali offtopic ako neko zna neka mi javi na pp gde mogu da se nadju.. Onako da nisu neke nabudzene i da mogu da se poruce preko neta.. naravno u nasoj zemlji! Mada i nije toliko hitno.. mogu da pogledam kad dodjem u BG po 512 MB (ne piva nego megabajta).. ;)

$h@de
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 29. Jan 2006. 20:43

Post od $h@de »

:lol: :lol: :lol: Neverujem da ces je naci u BG. Ja drzim foliju dok neotpadne i nikad nisam izgrebao ekran, ko zna zna... 8)
.:Mess with the best, die like the rest:.

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

mene ta folija nervira tako da je odmah skidam,imala sam k700i 6 meseci i ekran mi se ni malo nije izgrebao.Ovo je stvarno dobro reshenje,ali ko zna kada ce se tako neshto naci u prodaji.... :smutny:
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

Ta folija s kojom telefon stize je ocajna,ruzna.Sta ima da ga cuvas jedino ako neces da ga gulis na smirglu pa da se toliko osteti.Isto i ovi sto kupe novi logan ili neki drugi nov auto pa ga voze sve dok se najlon na sedistima ne iscepa.Navodno cuvaju sedista...odoh u off ali morao sam sebi da olaksam...
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Pa ja foliju skinem ali uglavnom sve zavisi od tebe i kako koristish fon...Neki fonovi su mi bili extra ochuvani a s'druge strane neki su mi bili izgrebani i unishteni tako da...

EsCoBaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Feb 2005. 06:30
Kontakt:

Post od EsCoBaR »

Jbt koliko vremena je proslo a ja jos uvek nisam nasao foliju.. Cak sam i vojsku odsluzio a od folije ni traga! :lol:

Inace sto se tice tog skidanja folija posle kupovine telefona ja sam sa moje n70-ice upravo sad skinuo foliju, a tel imam oko 2 meseca! Folija je onako debela nije kao one tanke glupe folijice u koje vazduh ulazi kako hcoe...

E sad bih da zalepim opet neku, kao sto kaze araphel skalpel u ruke ako vec ima za PDA i to je to... :unsure:

@Zoko sta je sa tobom, jer si nasla negde da ima to da se uzme.. Pitam tebe jer si mi nekako najbliza sa MS foruma...

Ajmo ljudi.. Kako, gde, koliko, sta! 8)

Odgovori