DVB-H TV na mobilnom

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Procena je tacna jer kad su pre par meseci predstavljali na BK govorili su kako je to JAKO povoljno jer poslovnim ljudima za eto SAMO 100e mogu da gledaju chitavih sat vremena vesti i budu u toku dok su na putovanju itd,itd..

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Lobachewsky, sve je to ok, ali zašto su je puštali uopšte u rad ako nisu regulisali naplaćivanje...Pa ovo samo kod nas može, što kaže Dexter 100e za 1 sat gledanja tv, pa to nigde u evropi nema! :angry:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

o cemu vi pricate??? kakvo regulisanje naplatjivanja??? Tarifira se kao koristjenje GPRS-a... stvarno ne kapiram sta tu nije jasno...
i ne vidim sta tu ima da se procenjuje, pogledas koliko je podataka skinuto, imas cenu GPRS-a i vreme... :roll:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

akki, pricamo koliko u proseku skida kredita...Nije u pitanju nikakvo regulisanje samo chista rachunica i ispadne ti da za oko sat vremena ti skine oko 100e..Jednostavno smo rachunali koliko se tokom gledanja TV-a prenosi kb i tako dobijesh i koliko ti kredita pojede... 8)

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Pa??? sta vam je tu cudno??? :roll: Doduse, verujem da ovde 90% ljudi ne zna cenu GPRS-a u inostranstvu...

A regulisanje je spomenuto u postu iznad mog... i jos jednom pre...

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Pa dobro,nekome je cudno nekome nije...Ali opshti zakljuchak je da je jako skupo.. :roll: :wink:

GPRS u roamingu koliko znam imaju samo post paid korisnici,tako da... :roll:

Inache,eo btw za onih 90% ljudi da se informishu...

-Mobtel je sklopio bilateralne sporazume o GPRS roming saradnji sa nizom inostranih mobilnih operatora: Mobitel u Sloveniji, T-Mobile u Engleskoj, Turkcell u Turskoj, Pokomtel i Posla Telefonia Cyfrowa u Poljskoj, Hong Kong CSL u Hong Kongu, One u Ausriji, Sunrise u Švajcarskoj, T-mobile u Holandiji, Belgacom u Belgiji, Smart na Filipinima, E-plus u Nemačkoj, Sonera u Finskoj...

-Usluga MMS-a je takodje omogućena u mrežama sa kojima imamo GPRS roaming ugovor, ali je razmena MMS-a moguća samo medju 063 korisnicima bez obzira da li se oni nalaze u matičnoj ili mreži sa kojom imamo GPRS roaming ugovor. Korisnicima koji su u roaming-u naplatiće se prijem i slanje MMS-a po pravilima tarifiranja GPRS-a...

-Primer : Za 10 kilobajta prenetih podataka cena je 6.37 dinara.MMS poruke mogu se razmenjivati sa drugim korisnicima 063 mreže i to po ceni kao prenos podataka putem GPRS-a (dakle 6.37 dinara/10kB) plus 10 dinara za svaku poslatu MMS poruku (sve prikazane cene su izražene bez PDV-a).

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Evo ja da kazem- neke usluge jednostavno nisu prilagodjene tehnologiji pomocu koje se koriste, ako ste me razumeli. Pre GPRS-a, surfovanje internetom (wapom) je bilo papreno skupo jer je minut skup, ali ko je imao platio je. Internet je predvidjen za GPRS. Tako je i sa TV-om.Moze preko GPRSa,ali je nerealno skupo,ali ko ima plati.Tu bi trebalo da se uvede neki nov servis sa pretplatom (DVB-H npr)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Dexter napisao:Pa dobro,nekome je cudno nekome nije...Ali opshti zakljuchak je da je jako skupo.. :roll: :wink:

GPRS u roamingu koliko znam imaju samo post paid korisnici,tako da... :roll:
kakve veze ima roaming sa ovim??? Ja sam pricao o ceni GPRS=a u inostranstvu, da sam hteo da kazem GPRS u roamingu tako bih i napisao... :roll:
kome je skupo ne mora da koristi...

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Sorry,nisam gledao..uchinilo mi se da si pominjao GRPS u Roamingu..

Zoka
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 18. Jun 2005. 15:07

Post od Zoka »

Lobachewsky, za sada još uvek ništa od gledanja tv... :dry: Doćiće to na neku realnu cifru, ali ćemo se još načekati, znaš i sam kako to kod nas ide :wink: :roll:

Odgovori