Deca i prvi mobilni?
Moj burazer ima 10 godina i kamo srece da je to neki problem sto on oce mobilni. Ljudi bre klinci danas rade cuda, ovaj mali dolazi pijan, pusi povremeno i vucara se sa nekim klinkama... ma katastrofa.......e da mobilni odavno ima, nokiu 6230, naravno fon je pun "lepim" klipovima... Mada u principu nije los mali i treba da ima fon, jer uvek upadne u frku pa me cimne da ga ja iscupam.... da nema fon pitanje je sta bi ostalo od njega.........
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Sta je to 15 godina? 8. razred-1.godina, jel'? Pre 1. godine ne bi trebalo ozbiljno zbog 1000 faktora (da sad ne nabrajam, svih 1000
), eventualno 8. razred zbog muvanja
, a do tada DECA, treba da komuniciraju i da se druze na drugi nacin.
Mnogi se nece sloziti sa mnom u vezi sa ovim, ali to je direktna posledica toga sto su oni (uglav.) nabavili mobilni mnogo ranije nego sto bi trebalo

Mnogi se nece sloziti sa mnom u vezi sa ovim, ali to je direktna posledica toga sto su oni (uglav.) nabavili mobilni mnogo ranije nego sto bi trebalo
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
Ima nas ovde i onih koji trce ispred rude jer zele da budu u trendu (ima se moze se)pa onda i svim postupcima kvare decu , a nisu ni svesni, nazalost.Ili ako i jesu tese se bar nesto da deca budu moderna i ispred drugih sa modelima telefona (opet zavaravanje)
na zalost zivimo u paradoksima i nevidim izlaz iz mulja u koji smo zaglavljeni!?
To ne znaci da sam ja persimista smatram da samo realno gledam na situaciju

Poslednja izmena od kroko035 u Sub, 20. Maj 2006. 11:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pet, 19. Maj 2006. 12:21
ja samo da dam svoje misljenje...
mislim da klinci pre 8. razreda ne bi trebalo da imaju mobilni! uostalom tad sam ga i ja dobio tako da mozda zbog toga tako razmisljam..sokirao sam se kada sam ispred gimnazije pre 2 god video dete, neki 3-4 razred, koje stoji u pekari i nosi novi 6600..strasno
sta ce njemu taj telefon?!
nece koristiti ni pola njegovih funkcija...u svakom slucaju: moze telefon i ranije da se kupi detetu ako postoji neka posebna potreba..npr zivi daleko, javi se roditeljima kad kasni itd.

mislim da klinci pre 8. razreda ne bi trebalo da imaju mobilni! uostalom tad sam ga i ja dobio tako da mozda zbog toga tako razmisljam..sokirao sam se kada sam ispred gimnazije pre 2 god video dete, neki 3-4 razred, koje stoji u pekari i nosi novi 6600..strasno

- nevidljivi
- Entuzijasta
- Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
- :: LG Optimus L7 II
- :: Samsung GT-C3322
Ljudi, pisao sam već o tome u nekoliko postova u ovoj temi, to je zato što se forsiraju totalno pogrešni sistemi vrednosti, roditelji to nekada urade iz najbolje namere ne znajući ni sami koliko je to loše, a često je u pitanju i "kupovanje" ljubavi dece zato što roditelji jednostavno nemaju vremena za decu i misle da će taj problem tako da reše, a ustvari ga samo produbljuju i od svoje dece prave kompleksaše. Ja sam mobilni mogao da imam još 1999 zato što sam radio, ali ga nisam kupio zato što mi nije trebao jer smatram da je mobilni potreba, a ne modni detalj i sredstvo za isticanje i dokazivanje. To je samo odraz stvarnosti u kojoj živimo.
Ghost
to majstore, gde me podseti klikera.. to nisam igrao jedno 15 godina.Green napisao:I meni nedostaju i klikeri i mali fudbal,basket,vije,ledene babe,10-9,voznja bicikla,pracke,pljuce i ostalo...![]()
![]()
![]()

ipak, od svega toga mi najvise nedostaje "izmedju dve vatre"

eh, mi sa gerijatrije..

p.s. sta je "ledene babe"?
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
"Ledene babe" ili "zaledjeni deda" je decija igra
u kojoj postoji jedan koji juri, a svi ostali beze. Kada taj ko juri dodirne nekog, on biva "zaledjen" i ne sme da se pomera sve dok ga neko ne "odledi". Takodje moze se igrati i tako da postoji vise onih koji jure, ili da postoji samo jedan koji moze da odledi.
Ocemu mi pricamo
Valjda nije offtopic
, evo sad kad bi neko dete doslo na ovaj sajt moze da vidi pravila ove igre i umesto da cacka mobilni, pozove drugare i problem je resen...

Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
Nostalgija proradi pored vas
to je i moje vreme klikeri topke itd a znali smo i da se penjemo po drvecu skupljamo jaja i uopste mnogo vise akcije, energije u igri a mnogo manje giga bajta za razliku od ove danasnje dece
pojedina neznaju na drvo da se popnu! Ali zato igrice na kompjuteru razbijaju, nazalost i ne trude se da nesto korisno nauce, cast izuzecima

Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!
- nevidljivi
- Entuzijasta
imaginos, u pravu si, ja pre neki dan sakupio društvo i igrali smo fudbal na poljančetu iza zgrade, ne da nam je bilo gotivno. Sve ove igre i akcije koje ste ovde nabrojali smo mi kao deca radili, kakvi bre kompovi i mobilni! Mene moji po ceo dan nisu u kuću mogli da uteraju, naročito kad padne sneg. Da se razumemo, nisam ja mator, ali sam izgleda odrastao u neko drugo vreme kada su se cenile neke druge vrednosti (da ne kažem prave), a pošto radim u školi, stalno pokušavam da deci prenesem makar nešto od toga.
Ghost
- Koren
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
- :: Samsung Note 2
- Kontakt:
Epilog cele ove price je da je klinac sa pocetka ove teme, ipak dobio mobilni za svoj 6ti rodjendan! I sada je ponosni vlasnik samsunga E630 i 64 broja...
Ono sto me je iznenadilo je kako se dobro snalazi sa njim! Iako ne zna da cita (pogotovo ne engleski) uspeva da pozove speed dial brojeve, i tacno je zapamtio ko mu je na kom broju, bez greske se javlja na telefon, fotografise sve i svasta i posle bez problema ulazi u galeriju i cak i brise slike koje mu se ne svidjaju!!!!
Pre neki dan je cak zapoceo temu o citanju poruka, zna da udje u poruke ali ne i da ih procita! Sve u svemu barata tim mobilnim bolje od pola matoraca koje znam...
PozZ
PS Sada sam konacno shvatio recenicu: "Uci! Jer doci ce mladje generacije koje ce te pregaziti!"

PozZ
PS Sada sam konacno shvatio recenicu: "Uci! Jer doci ce mladje generacije koje ce te pregaziti!"

ista prica i samnom.Sve ove igre i akcije koje ste ovde nabrojali smo mi kao deca radili, kakvi bre kompovi i mobilni! Mene moji po ceo dan nisu u kuću mogli da uteraju, naročito kad padne sneg.
pre par godina sam otkrio cari paintball-a, sto je je podsetilo na neke igre iz osnovne, samo u verziji "za odrasle".

- nevidljivi
- Entuzijasta
Narode, šta durgo teći nego to da su ove mlađe generacije sve inteligentnije i svesnije nekih stvari nego što smo mi bili u njihovo vreme. I moja sestričina od 6 godina se odlično snalazi na kompu (ima neke programe za decu), ali joj mi ne damo da previše koristi računar. Već sam pisao da je decu bitno usmeriti u pravom smeru i šteta je da deca, pogotovo ona koja su natprosečno inteligentna, svoje intelektualne sposobnosti ne iskoriste na pravi način. Ono što je koren rekao je tačno, ali samo delimično. Tačno je to da ove mlađe generacije mnogo lakše kapiraju tehniku (nije ni čzdo kad im je mnogo toga dostupno što nama nije bilo, pisao sam već da je u moje vreme Commodore 64 bio pojam, kakav bre PC i mobilni telefon), ali ista ta deca i mladi ljudi se mnogo teže snalaze u nekim konkretnim situacijama što je tragedija.
Ghost
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Ned, 25. Sep 2005. 14:06
- ixtis
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
- :: Galaxy J5
"...njakao slajder gore-dole?" E da znas da si me slatko nasmejao, i jos se smejem...mixxx napisao:i shta si ti choveche radio sa tim telefonom kad si bio treci razred.....njakao slajder gore-dole?![]()
![]()
po33
Ma tehnika ti je cudo! Samo gde ce da nas odvede na kraju...?! Meni pred ocima slika coveka, za nekih 20-tak godina. Lici mi na zadriglu hobotnicu prilepljenu za fotelju, okruzenu daljinskim uredjajima, tastaturama, monitorima, cipsom i pivom.
"TRULE KOBILE"-do groba!!!
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
Ljudi ovde imamo malo offtopica sto ne brine administratore.
Detetu do 10 godina ne treba telefon od 10-13 klasa nokia 1650 illi moto v3 cisto da bude detetu zanimljivo,a dalje se i on moze snaci,ja sam sa 10 godina zaradio prvu paru
ja sam sa 10 god od te pare uzeo svoj siemens (imao sam neki concert)

Nokia C6
Vise ce brinuti admina sto si oziveo temu koja je stara 2 godine!
Bzvz!

● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●