Legalan svaki peti mobilni

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

A u jednom (najboljem) mobmagazinu stoje sledeći podaci
- 5,5 miliona mob u Srbiji - 3 miliona na mreži - od toga samo 100.000 legalnih :o . To mu dođe svaki 30-i ??? Gubitak države cca 300 miliona eura.
Još stoji da po našim propisima SVAKI mob treba da atestira JPTT pre uljučivanja u mrežu :lol: Eto, zakon postoji.

pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

a ti verujes nasim casopisima??? :roll:

i jos najbolji... :lol:

bas me zanima kako su dosli do tog podatka... :roll:
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

A što? Ima neki bolji? Možda onaj što umesto mobilnih drži dobre cice na naslovnoj, i tvrdi da MotoV3x ima kameru 1,3mpx a w550i memocard??? :lol:
Ja im verujem, a i realno je, svaki 5-i legalan to "malo sutra", znači od 5 ljudi koje sretnem 1 ima legalan mob, teeeškooo.

pozz

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Zato ja vise odaaaavno i ne citam nase casopise,iz istog razloga sto su me zeznuli da dam 100 eura vise za 6680 u Avgustu 2005 godine (umesto da sam uzeo dosta jeftiniju 6630) jer je ona,za razliku od 6630 po njihovom STRUCNOM misljenju,IMALA radio (meni je interesantno da fon to ima) i NIJE koristila DV kartice,koje je tada bilo skoro pa nemoguce naci kod nas!!!
Otkako su me tada nasankali,vise NIKAD ne bacam pare na te,samo ribolovacke novine i nista drugo,oni bar lazu samo o velicini!! :D :lol:
Pozdrav 8)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Ma ni ja to više ne kupujem, "kad mi padne pod ruke", ali ovom gde sam to pročitao verujem, a i realan je odnos legalni-švercovani,
he-he, svaki 5-i, ma da :lol:

edit
akki, ovo za podatke legalni-nelegalni je realan odnos a za atest by JPTT se i oni zezaju, mislio sam da si čitao text, ;)
pozz

Schkomi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Sep 2004. 11:53

Post od Schkomi »

Ja mislim da je velika razlika u ceni legalno-nelegalno zbog čistog bezobrazluka određenih kompanija koje KAO uvoze legalne telefone. :uhuh:

Mislim, čak i da ih uvoze kao legalne, ta razlika u ceni je previsoka.!! :angry: :angry:

Svuda na internetu imate da kupite "free, unlocked phone...." koji su za svega 50-max 100evrica skuplji od "brandiranih"

Ja lično ću UVEK kupiti "skidan" telefon, jer mislim da je razlika u ceni prevelika, a telefone ionako menjam čim im istekne garancija
8)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Schkomi napisao:Ja lično ću UVEK kupiti "skidan" telefon, jer mislim da je razlika u ceni prevelika, a telefone ionako menjam čim im istekne garancija
Pa naravno, sve dok "država" ne dovede stvari u red, ali onda ćemo imati i jeftine "operator" modele a onda će "male mob radnjice" juriti dozvolice za "male pekarice" ili slično :D

pozz

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ja bih uzeo preko operatera,jos ako ne bi zakljucavali iste... :D Nekad davno,tamo negde 2003 je Telekom dao dobru ponudu,za 1800 dinara (sa tadasnjim porezom na promet) sam uzeo C60 koji je za to vreme bio saaaasvim dobro i moderno telefonce,iako Siemens ali opet... A isto tako dobru ponudu je imao za K700,kada je doticni mogao da se uzme u radnji za 160-170 eura,ja sam kod njih mogao da ga uzmem za 3200 dinara (ne secam se jel to sa ili bez PDV-a),ako se ne varam!?
Ali koliko bezobrazni mogu biti su pokazali na primeru D500 i V3,za koje su trazili nenormalnih 12 000 dinara i ugovor na 2 godine i to na veoma skupoj pretplati (jer znaju da necete koristiti tolike besplatne minute) i to mi se na primer nije nimalo svidelo!
A radnje verovatno nece skoro nuditi telefone po nekim normalnim Evropskim cenama (znaci 10-20% vecim od nasih na crnom trzistu i to uglavnom skidanih sa mreza) pa je mala sansa da,u nekoj blizoj buducnosti,budemo u mogucnosti da kupimo normalne i legalne telefone al ne po ovim derackim cenama koje idu i do 100% preko cene na crnom trzistu!!
Pozdrav 8)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

E, doživeo, reklama non-stop u ("jadnoj", dužan si k'o...) Grčkoj - n93 za, slagaću, 40 ili 50e.
Ma biće to milion%, ulazi i III operator, pa to je neminovno,
"male radnje"&šverc idu pod lock,
"e to bu ste videli", što reče Branimir (Štulić).
:wink:
pozz

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Dario ,reci iskreno bi li ti mogao naci jedno 30-40 ortaka da ti ucine tu uslugu i da pokupuju te pakete.Znaci ti treba da imas toliko ortaka koji bi s tobom isli preko grane samo za tu svrhu ili vec imas toliko dobrih ortaka u inostranstvu koji samo cekaju da ih pozoves :) :)
To se radi na potpuno drugi nacin,a koji ja ipak ne znam.
Hvala Bogu pa vise ne kupujem telefone u Srbiji :uhuh: :D ,mada ne znam koliko se mozete vi pouzdati u originalnost telefona koje kupujete.Zna li neko koliko su telefoni u mali boljim shopovima sigurni sto se toga tice,bilo da su skidani s mreze ili ne ?? Mislim da stvarno vise nema veze ako su proizvedeni u Kini ili Tajlandu,a??

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

Dario napisao:@masterokrata: ajde ne pricaj gluposti plz. K750 je pun pogotak od SE-a i telefon je za te pare vrh nad vrhovima (tako je bio od kada je izasao, a i sada jeste samo sto ga sada zamenio w810!).

@green: Pa nisu sigurno svi telefoni na jedno ime!. To je sigurno u pitanju 30-40 licnih karata!
Pa nasi ljudi su poznati kao dobro snalazljivi,znam jedan primer,covek koji radi u italiji inace vozi kamion,radi za kompanijju koja prevozi stvari(tehnologiju),on razvozi otpirlike nekoliko hiljada tft monitora(samsung),monitori su svi prethodno kodirani(sifrirani),od tih par hiljada komada on mazne 10tak(zajedno sa ortakom koji mu je nadzornik),na papiru sa siframa "izgubi" se desetak...tako se isto radi sa telefonima...

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Pa onda jedino tako se moze nabaviti po vise komada raznih modela namenjenih prodaji kod nas u Srbiji.Nasi jesu snalazljivi,ali takvi slucajevi su ipak vece kriminalne radnje,a ne neki sitan sverc-komerc.Citao sam ranije i dosta nekih slucajeva tajanstvenih saobracajki takvih kamiona,pa kao kutije lete svuda po putu sve se kao porazbija,pa se onda i mazne koji komad koji je ostao neostecen,prijavi se broj mnogo manji od stvarnog na papiru.Ono porazbijano se vise i ne zna koliko je otislo u klinac i svi srecni i zadovoljni sem kompanije koja je prevozila stvari i osiguravajuceg drustva :dry:
Ima i opasnijih radnji tipa tipovanja kamiona na mestima za odmor vozaca ili samih skladista,pa se vrse i organizovane pljacke...To se radi i u mnogo modernijem svetu od srpskog...

kljaja
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 30. Sep 2005. 21:43
Kontakt:

Post od kljaja »

Green,to vec vis eni mi sami ne znamo kako?!?!Uglavnom kompanija TIM je na gubitku jer najvise telefona se prokrijumcari u srbiju sa te mreze....
SE P990i + 2gb Transcend Ulltra Speed bla bla...
N72 plus 128mb nije bas nesto al sluzi...

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

Vlada Zem, Mobi je smesan casopis ..... sve "teme broja" (a i vecina ostalih) su im besmislene i povrsne, mnogi testovi prepisani sa neta itd ..... ali je jeftin i ima "lepih slika" :) pa ga zato kupujem ..... ni ostali nisu nista bolji, samo su skuplji...

Lomnica_city, kazes da su legalni skuplji i do 100% ali ima ih koji su i preko 100% skuplji..... i neka mi neko kaze da su to realne cene?! :wacko:

na stranim forumima sam video da ljudi sa svih strana sveta imaju telefone sa TIM mreze (i ne samo TIM) ...... nije iskljuceno ni to da postoje dilovi i sa samim radnjama i prodavcima ..... ali mi jedno nije jasno: proverio sam IMEI svog telefona na netu i nije blokiran, a sa TIM mreze je... zar ne bi trebalo da su ti telefoni prijavljeni kao ukradeni, unisteni ili nesto trece?!

pozdrav...

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

b_udder napisao:Vlada Zem, Mobi je smesan casopis ..... sve "teme broja" (a i vecina ostalih) su im besmislene i povrsne, mnogi testovi prepisani sa neta itd ..... ali je jeftin i ima "lepih slika" :) pa ga zato kupujem ..... ni ostali nisu nista bolji, samo su skuplji...
Pa lepo sam rekao "ima neki bolji?", pa ima li? A oni se barem trude da (baš sve) ne "prevode sa neta". A to što su "površni", pa mora tako zbog ciljne grupe, nisu svi čitaoci "expert, VIP, itd".
Nije ni bitno, samo mi je logičnije da je malo veći % nelegalnih od "svaki 5-i"
;)
pozz

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Dario, kako si tek ti lupio.....samo mi kazi po cemu je k750i dobar telefon sem po kameri? To je ako mene pitas "zaklan" telefon zato sto nema symbian ili windows.
A sta reci kad si ti presao sa 6630 na k750? Symbian malo komplikovan za tebe, a? :D 8)
5130+Koss the plug....

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Mnogo dobar telefon nije NIJEDAN Symbian smartphone!!!A K750 je mnogo dobar telefon i tu nema zbora,jer je prepun funkcija,ima odlicnu kameru,ima odlicnu autonomiju,ima dobar ekran (za tolicki telefon je sasvim dovoljno veliki) i ne vredi sad pljuvati ga kad nije posteno!!
I nemoj da vredjas druge clanove,nije niko retardiran ako mu dosadi Symbian telefon (i to najcesce dosadi sam telefon,jer nisu bas nesto ni mali,ni laki nit imaju neki dobru autonomiju...) pa pozeli opet da ima nesto sto po funkcijama jede malu decu,a ionako Symbian NIJE neki ozbiljan OS,i ionako vecina vas ima na njima vise igrica nego programa! :D
Pozdrav 8)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Green »

Bravo Lomnice ,imas pravo ;) Mene je recimo mnogo smorila N6600 pa sam se odlucio za K750i bas zato sto je mali i krcat opcijama.Nosao sam ga skoro godinu dana i zamenio ga ponovo za Symbian,Nokiu E50 koja jeste mozda losija u nekim stvarima,ali nekako sam se zazeleo Symbiana,posebno sad ove trece edicije.
Ako kasnije izadje neko cudo kao sto je to bio K750i,bilo Nokia ili SE (drugo me ne zanima),rado cu da zamenim,a ne mora uopste da bude Symbi... ;) ;)

Samo jos da napomenem nesto sto sam vec negde napisao za K750i i W800i...Kad su se pojavili i bili testirani od strane renomiranog engleskog magazina "What Mobile",jedini su modeli koji su ikad dobili 5 maksimalnih zvezdica na testu.Malo kasnije to je jos jedino Nokii N80 poslo za "rukom".U svakom broju se inace nalazi oko 150-160 testiranih modela... 8)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

Lomnica_city napisao:Mnogo dobar telefon nije NIJEDAN Symbian smartphone!!!
istina! to je provereno! duže traju oni koji imaju FABRIČKI SW. mada to stvarno smešno zvuči ali je tako!
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@masterokrata: a 6630 nema nista sem symbiana! (eto tako si ti rekao za k750). 6630 ni nema nista sem symbiana, dok k750 im bukvalno SVE sem symbiana (i kvalitetnu kameru i kvalitetnu mp3 reprodukciju i jaku lampicu i radio i dosta dobar display i brz BT i poklopac za kameru i kvalitetnu bateriju (li-poly 900mAh) i jako brzu javu, sta nema?).

6630 pored symbiana nema nista dobro: (loshu kameru, slabu bateriju, nema lampicu, nema radio, mp3 reprodukcija je bolja na k750, nema poklopac za kameru (a nije ni potreban za takvu kameru), ima sporiju javu od k750 (u praksi)... itd... jedino malo veci display koji moze da se hvali samo po velicini.
masterokrata napisao: A sta reci kad si ti presao sa 6630 na k750? Symbian malo komplikovan za tebe, a?
Kao prvo meni se symbian (s60) jer po meni je retardirano napravljen OS (nije po mom ukusu i ima dosta gluposti u njemu). Kao drugo ti sto imas smartphone to ne ukazuje na nikakav SKILL ili da se ti sada nesto "razumesh" u te stvari. Evo ja sam prezadovoljan sa javom kod k750 (jer inace sada pravim Java BT Chat za mobilne telefone i tek sada vidim koliko je java mocna i da mi nije potreban nijedan symbian program pa zato ne zelim da telefon ima sve negativne karakteristike symbian telefona (znate vec koje su: baterija, brzina, velicina .... itd..).

Inace tebi svaka cast sto imas smartphone i sto znash da instalirash programe na njemu (ipak treba da znash gde da kliknesh sa mishem, nije to tako prosto :lol: ). Isto kao kada znash da formatirash hdd i da reinstalirash win + drivere. I za to treba stvarno veeeeeeliki skill. (a posebno sto ljudi koji stignu do tog nivoa steknu utisak da se mnogo razumeju u "kompove"!)

Poz 8)
Poslednja izmena od Dario u Ned, 15. Okt 2006. 22:22, izmenjeno 1 put ukupno.

Odgovori