Nadjen telefon, šta sa njim?

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

LUPAJUUUUUUUUUUU!!!!Znaci vec smo u zadnjih godinu dana slusali slicne gluposti,samo je pomeran limit,te prvo ne traze telefone vrednosti ispod 100 eura i to je naravno PROVEREN info,pa je skoro bilo price o tome i tada je bio novi limit od 150 eura kao PROVEREN info,a sada je skoknuo na svega 200 eura i eto opet PROVEREN info,a ja naravno znam da nije tacno jer mi devojcin telefon nije vredeo vise od 10-ak 000 dinara (6630 van garancije sa 64MB memorijskom) i opet su se ljudi maksimalno iscimali i proveravali nekoliko tragova,jurili ljude... a nismo nikakve veze cimali!!
Pozdrav 8)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Lomnica_city, pazi ja sad nemam pojma kojom logikom su oni isli i kojom sad idu....mozda se vode cenom novog telefona. A za 15000 znam provereno od prosle godine kad mi je iz garaze ukradena kosacica i neki kljucevi i to naravno ne vredi 15000 i ljudi su dosli napravili zapisnik i kao sve na semu ma tesko je to naci tako to a sve se vrtilo oko toga da su nas pitali za ukupnu vrednost tih stvari....kazem ti tako je bilo e sad telefon...aj realno gledano to je stvar teska 150-200grama (lupam sad al ajde) i neka je registruju preko imei broja kad se pojavi u mrezi, neko je lepo rekao da nije precizno kao gps, znaci tu je negde u krugu od par kilometara....ovde je u pitanju samsung d600, uzmi samo BG..koliko na kvadratni km ima ljudi koji setaju sa ovim modelom telefona i koji telefoniraju u trenutku dok panduri npr traze taj telefon? Kako da ga pronadju? Mogu nazvati...i lik cim cuje reci inspektor i razgovor u sup, prekine vezu i ugasi telefon i to je kraj.. a panduri ne mogu svakog prolaznika koji se zadesio u blizini dzepati i pretresati....nezahvalno je to maximalno....
E ove price sa tom tvojom 6630 se secam pominjao si ti to vec ranije u slicnoj temi, ali ne secam se konacnog ishoda...jel vam telefon konacno bio vracen? I kako?
5130+Koss the plug....

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

a zasto se ovaj nejavlja sto je spomenuo da je naso telefon (mislim njegov drug) i dali je jos kod njega, dalig je vec prodo il sta vec.. :dry:

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Vidi,to sto pricas ima razlike samo u kolicini truda koji ce da uloze panduri jer je razlika velika u prioritetu izmedju kradje,teske kradje (to je verovatno to preko 15 000 dinara) i recimo razbojnistva (neko izvadi noz i otme klinji telefon ispred skole) pa jedino to moze da utice na PRIORITET rada,policije,a NI U JEDNOJ situaciji policija ikako po zakonu sme da ne deluje UOPSTE!!
Nije jos vracen telefon,tip za koga misle da je uzeo je izgleda ni manje ni vise nego gasterbajter (ali ne onaj klasicni gradjevinac ili perac sudova nego krimos) pa dok ne dodje ponovo u zemlju nema nista!
Inace,to sto pominjes sa telefonima i lokacijama preko baznih stanica ili kako vec,to se NE primenjuje koliko je meni poznato!!Sistem je da nadju novog korisnika,uzmu listing i vide koji od najcesce pozivanih brojeva je registrovan negde,onda zapale na tu adresu i iscimaju priznanje ciji je to telefon koji je zvao pa tako nadju i novog vlasnika telefona koji onda,naravno,prizna otkud mu telefon i tako navataju i lopova i vrate telefon!
Pozdrav 8)

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 19. Feb 2006. 18:45
:: ///

Post od neovo »

Pazi ovako: ako ja npr. izgubim gore pomenuti d600 i ti (odnosi se na bilo koga) ga nadjes i sad kontas da telefon vredi manje-vishe 200e,da li bi se ti cimao da ti meni vratis telefon? :? Ja u svakom slucaju ne bih :uhuh: jer se na ulici ne nalazi bash svaki dan 200e ,a vi to protumacite kako god hocete.
jel sapunjate macora?

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

neovo, kontamo mi da je to velika dilema, ali uvek treba gledati i drugu stranu price.....telefon vredi 200e....kako bi se ti osecao da izgubis fon od 200e? Ja znam da bi castio lika koji mi donese telefon nazad...pa recimo sa 20e to mu otprilike dodje nekih nepisanih 10% koji pripadaju postenom nalazacu....veruj mi bolje je vratiti fon nego stalno ziveti u iscekivanju da ce neko da ti pokuca na vrata i pita decko odakle ti taj telefon. Naravno druga je prica ako se vlasnik ne moze naci... onda uzmi i koristi telefon ali nikako preprodati posto su tako samo vece sanse da se provali ko je prodao i kome... Bio sam u NS u jednoj radnji prisutan kad je jedna devojka prepoznala svoj telefon na polici polovnih telefona....donela lepo garanciju i vlasnik sta ce morao je da joj vrati telefon, a koliko sam prmetio poznaje lika koji mu je prodao telefon pa ga je zvao, e sta je bilo kasnije nemam pojma ali sigurno nista lepo...
5130+Koss the plug....

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od neovo »

Masterokrata,da je velika dilema oko toga to stoji,ali kao sto sam gore napisao,ja bih telefon zadrzao za sebe a mozda bih ga i prodao jer u danasnje vreme ovde u Srbiji tesko je biti posten ili biti budala da vratish 200e. Znam da kad bi ja izgubio telefon nikom ne bi ni palo na pamet da mi ga vrati. Niko nije toliko posten da ti vrati,osim onih matoraca od 50-60 godina kojima ne bi sluzio za nista.
jel sapunjate macora?

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

neovo napisao:Znam da kad bi ja izgubio telefon nikom ne bi ni palo na pamet da mi ga vrati.
Ja bih ti ga vratio, pogotovo ako je tel od 200e u pitanju! Iz prostog razloga sto mi ne bi palo na pamet da se zezam sa policijom i da navlacim sebi nevolju na vrat! Pre neka 3-4 meseca nasao sam napolju razbijenu nokiu 3310, izgledala je kao da ju je neko izbacio kroz prozor, ali nije imala karticu unutra. Kada sam iz zezanja ubacio u nju maminu karticu (prepaid, ali je registrovana na moje ime) malo ga cackao, pa je izvadio, sutradan su na taj broj zvali policajci opstine Palilula (ja sam u NBG-u) raspitivali se o tome koliko ja brojeva i mobilnih telefona posedujem i tako to. Kada im je objasnjeno da sam nasao telefon ispred zgrade, rekli su da im ga donesem. Posto nisam imao nameru da se zbog toga cimam kod njih rekao sam im da slobodno mogu da dodju po njega ili da proslede moje podatke vlasniku pa da on dodje, to se nikad nije desilo i na kraju je telefon zavrsio u djubretu jer je bio skroz izlomljen.
Tako da ako bih nasao tel sa karticom unutra, pozvao bih neko od kontakata i vratio ga vlasniku, pogotovo ako je nesto skupo u pitanju! ;)
PozZ

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

neovo, lepo razmišljaš, nema šta ..... ko je pošten taj je budala? i posle se svi čude kako uvek neko hoće da ih prevari, kako prodavac neće da uvaži garanciju, kako je telefon prodat kao nov, a ustvari je polovan, kako je neko stavio pare u džep, a nisu njegove i tako dalje ...

pozdrav...

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od neovo »

Koren, ok cenim to.

b_udder, pazi ja nisam rekao da je posten covek budala,nego sam samo izneo svoje misljenje i ljudi me zbog toga prozivaju. pa dobro.....ne smeta mi,mozemo se prepucavati koliko god hocete i mozete misliti o meni sta god hocete na osnovu 3 reda texta. samo znam da kad bi nasao telefon od neke osobe koju poznajem,vratio bih ga na licu mesta.
E da,da li ti mislis da svako zna sta je IMEI? I da to treba prijaviti policiji ako je telefon ukraden? Ja ne bih rekao.
jel sapunjate macora?

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Jedo je postenje a jedno su cinjenice. Mislim da je u pravu neovo, u danasnjem vremenu gdje se otimaju telefoni i moras pazit da te neko ne otudji mi pricamo o postenju. Jest sad smo svi mi posteni i trcat cemo po gradu da nadjemo vlasnika, al dali bi neko to nama radio ili bi se veselio novom telefonu. Naravno da bi svako od nas kad bi nasao mobitel i znao ko je vlasnik, vratio.. al nemojmo se sad pravit da bi se toliko trudili, priznajte da bi svi mi trazlili vlasnika 3 dana a vec 4 dan, gledali bi il da ga ostavimo il da ga prodamo. A pogotovo, nema sanse sa milicijom jer od togo definitivno nema nista i ako je bilo slucaje vracanja preko supa, mislim da je to jako rijetko i u tom slucaj je bila kartica u mobitelu sto ovde nije sucaj. Mislim da nemate pravo napada neovo-a smo zato sto je iskren.
Poiz

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od neovo »

napalm death, hvala na podrsci. mislim da si ti jedini koji je razumeo sta zapravo hocu da kazem. :wink:
jel sapunjate macora?

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Verujte mi, nije mi bila poenta da predstavim sebe kao gospodina postenjacinu! Da pronadjem sat od 200e na klupi u parku verovatno se ne bih mnogo trudio da nadjem vlasnika, osim kada bi me neko direktno pitao, da li sam naso tu sat! Ali kada su mobilni telefoni u pitanju, sa tim se stvarno ne bih igrao, jer znam koliko ih je u stvari lako pronaci! Potpuno razumem vasu tacku gledista, ali i dalje kazem da bih taj telefon 100% vratio...

PozZ

TeCHNiCS_
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 06. Okt 2004. 18:44
Kontakt:

Post od TeCHNiCS_ »

e.... ovako... nasao sam mob 3310 pre 6 meseci... odem u sup dam telefon i lik kome je ukraden telefon kaze da sam ga ja prebio i uzo telefon... ja ga nasao bre!!! i tako sam dobio 6 meseci uslovne.... pa bre.... hteo da ucinim dobro delo i naebem ko zuti.... sad ako nadjem znam sigurno da ga necu vratiti NIKOME!!!!
BANE BRE!

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

neovo, ok, to je tvoj stav i nemam ja šta da ti zamerim, ali postoje dva načina gledanja na stvar: "zadržaću tel. jer verujem da ga meni drugi ne bi vratili" i "vratiću telefon jer bih ja bio srećan da ga meni neko vrati" ... ja želim da verujem da bi meni neko vratio telefon kada bih ga izgubio ...... naravno neko razmišlja na sledeći način: "vratiću tel jer ne želim probleme" ali to nije poštenje :wink: ....

TeCHNiCS_, stvarno neprijatno iskustvo :?

pozdrav...

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

neovo napisao:Koren, ok cenim to.

b_udder, pazi ja nisam rekao da je posten covek budala,nego sam samo izneo svoje misljenje i ljudi me zbog toga prozivaju. pa dobro.....ne smeta mi,mozemo se prepucavati koliko god hocete i mozete misliti o meni sta god hocete na osnovu 3 reda texta. samo znam da kad bi nasao telefon od neke osobe koju poznajem,vratio bih ga na licu mesta.
E da,da li ti mislis da svako zna sta je IMEI? I da to treba prijaviti policiji ako je telefon ukraden? Ja ne bih rekao.
Dobro koliko puta ja da ponavljam da uopste NEMA VEZE da li je zrtva duduk koji nema pooooojma sta je IMEI,koji mu je IMEI telefona... kad ti traze garantni list da si ti vlasnik telefona koji prijavljujes GDE PISE IMEI TELEFONA!!
Pozdrav 8)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Masterokrata »

TeCHNiCS_, covece ne mogu da verujem da ima i takvih ljudi...
Lomnica_city, mislis da svako ko kupi polovan telefon zna njegov i-mei? Koliko sam telefona promenio a da nisam pitao ni za vlasnika ni poreklo...
5130+Koss the plug....

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Masterokrata, imao si srece :D inace ja sam lepo rekao kako se treba ophoditi prema pronadjenoj robi ako ne moze vlasnik da se nadje a TeCHNiCS_, je to i dokazao :uhuh:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od neovo »

Lomnica_city, znaci po tebi ispadne da neko ko je kupio polovan telefon koji mu je posle nekog vremena ukraden ili sta vec nema pravo da prijavi kradju telefona jer nema j***** garantni list?
Kakva je to glupost.
jel sapunjate macora?

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa ima još jedan pogled na celu situaciju pa da završavamo sa ovom raspravom. Vlasniku bih ga verovatno vratio (voleo bih da veriujem da ima još po koji idealista kao b_udder, mada teško), ali ako je u pitanju vlasnica onda bih ga definitvno vratio, i čak ne bih ni procenat tražio. Samo kaficu (broj telefona bih već imao) :oops: :wink: 8)
Poslednja izmena od gargamel4 u Pet, 08. Dec 2006. 10:04, izmenjeno 1 put ukupno.

Zaključana tema