GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Okt 2007. 06:13

Post od bygynon »

Mirko BGD,
za pristupnu tacku na mt:s mrezi u podesavanjima za AGPS biramo Mts wap

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Mirko BGD, ja sam i nekad na N95-ici koristila a i sada na N97-ici koristim gprsinternet, i uvek je super radilo... :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ok znaci u sustini mogu i gprswap i gprsinternet... imao sam poblem, nisam mogao drugaru na n96 nikako da namestim GPS, nece da uhvati satelite pa to ti je... ko zna mozda je i do samo GPS prijemnika :unsure:
sve jedno zhvaljujem na odgovorima :wink:

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

N97 bez asistedGPS_a nikada ne bi ni uhvatio signal toliko mu je losa antena da je to uzas! :disgust:
>> N7100 <<

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Demian, ja mislim da je to slucaj sa svim mobilnim telefonima... izuzev par komada ali generalno sve nokije i vecina samsung modela su takvi :(

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

Mirko BGD, nebih se slozio htc,asus,samsung ugradjuju dosta ozbiljne gps cipove tako da nije bas tako dok se nokia zesce stekuje sa nekim prastarim cipovima i gleda da ustedi.moja Hd omnia hvata signal bez asisted gps-a u kuci bez ikakvih problema i to iz hladnog starta :wink:
ps.pogledaj na netu sta je lik radio sa svojom n97 da bi pojacao signal i tacnost ,raspakovo je i izvadio antenu ti ma muka da te uhvati :lol:
>> N7100 <<

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Demian, da HTC Samsung i uopste velika vecina windows mobile uredjaja u sebi imaju jako ozbiljne i kvalitetne GPS prijemnike, sto kod ostalh uredjaja nije slucaj pogotovo kod nokije...
prem da iskreno od nokije me vise nista ne iznenadjuje...

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Jutros sam u autobusu, na, juče resetovanom tel, što znači bez prethodnih podataka, i po ovom kijametu uhvatila lock satelita za bukvalno 10sekundi. I jeste bio uključen A-GPS al ovo je odličan rezultat:) i nikad nisam imala problem sa GPSom na 97ici, dok se neki ljudi jesu žalili:(

kad sam imala problem na 95ici ispostavilo se da je otišao modul i popravka je bila oko 30evra:( a to tek u servisu mogu da utvrde:) ako ništa softwerski ne pomogne onda pravac servis:(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

uz aGPS potrebno vreme da se uhvati fix po hladnom startu je 10-20sec u zatvorenom prostoru, i stvarno sve savrseno funkcionise....
medjutim kad se iskljuci taj aGPS onda nastaju problemi... jako je tesko uhvatit fix i uz savrsene uslove...
e sad ako se ne varam, kad sam bio u Bosni letos, mene su za GPRS koji je isao uz aGPS znaci svega par KB ODRALI!!! 1kb mi je bio oko 80-100din da ne lupam sad, al sam se slogirao... pokusacu da nadjem u listingu to

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

i ponovo "ljubimci" Nokia-e. U sve se ugradjuje kvalitetan gps modul samo u Nokia-i on ne valja. Ja razumem da neki ne vole Nokia-u ali nemojmo sad preterivat. meni fix hvata za maksimalno minut i po bez korišćenja agps, jer ne mogu da namestim mtswap.

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

jerkann, Mirko BGD, ja se uopste ne slazem sa vama...
Iz mog licnog iskustva GPS na 82 radi kao zmaj... hvata fix svaki put iz koldstarta za 30 sec max... n95 ima malo (vise) losiji gps prijemnik a ostale telefone nisam testirao tako da ajm sori bat jbg

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Cooomi, ne razumem šta se ne slažeš sa mnom. Prva rečenica je maksimalno ironična,a ostalo je moje lično iskustvo.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Cooomi, ajde iskljuci agps u podesavanjima i videces koliko ce ti vrmena trebati da uhvatis fix :(

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Mirko BGD, kod mene na N82-ojci je iskljucen A-Gps i u zavisnosti od met. uslova potrebno je za fix oko 2-3 minuta.Ono sto je meni interesantno je da kada koristim NDrive mnogo brze odredim svoju lokaciju nego li sa Garminom... :?
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

ja na n97 nisam probao da uhvatim fix bez aGPS... ajde bas cu probati ovih dana pa da vidim kolko ce mu trebati za hladan start u trenutnim vremenskim uslovima ali na totalno otvorenom prostoru bez zgrada i sl.

mali edit

HTCu TouchPro BEZ aGPS-a je trebalo nesto manje od minut da uhvati fix pri hladnom startu
i u tom smislu nokia ima krsh prijemnike, sorry ali to je cinjenica :smutny:

da se razumemo, ja sam sa GPSom na n97 sasvim zadovoljan, bez obzira sto koristi aGPS i sto u roamingu guta novac i to ogromnim zalogajima, ja sam zadovoljan, koristio sam TP nije mi se se svideo i prodao sam ga i ostao na symbianu i nokiji.
svaki telefon ima svoje nedostatke i treba ih istaci i skrenuti paznju na njih, kao i na dobre strane... svi znaju koliko sam ja kukao na n97 ali jos je nisam promenio, i ne znam kad cu i dal cu da je promenim u opste jer sam do nekle spreman da pregrmim te njene nedostatke... ili bar pokusavam da ih pregrmim :D

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Mirko BGD, da ne citiram sam sebe, ali sam u jednom od mojih predhodnih postova naveo da hvatam fix najduže za minut i po i to kada su kola u pokretu.
Letos na Ohridu koristio sam svoju mts karticu i time bio roamingu. toliko mi je agps na n82 skinuo da je to bilo smešno.
Zaključak da nokia ima krš prijemnike je toliko glup da ne želim ni da ga komentarišem.
Ne kažem da koriste najbolje gps module, moguće da HTC ugrađuje kvalitetnije, ali da su KRŠ to jednostavno ne stoji.

Esseker
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 03:16
:: Huawei P40 Pro

Post od Esseker »

Meni je na N82 ukljucen A-GPS zato sto imam besplatne MB-e 8) . U sobi mi sa Garminom 5.00.50 uhvati signal za oko 1min. Radi super,jedina mana je po meni je sto je na hrvatskom,jos uvek nema srpskog,koliko ja znam,ali je zato glasovno navodjenje na srpskom. 8)
Galaxy Note 9 SM-G960F/DS 128 GB Ocean Blue

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Esseker, to je zato sto verovatno nisi video kako radi gps na nekom htc-u ili drugom aparatu. Veruj mi da ne moze Nokia i Garmin da se poredi sa ovima. Ok, daleko od toga da ne zavrsava posao ali mi se ne svidja.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Azimuth, upravo ja to pokusavam da objasnim sve vreme... sve je to super, i garmin do jaja zavrsava posao, ali je ne dovrsen u smislu sto guta kredit...
recimo koliko kosta 1kb u t-mobile u Nemackoj??? i sad kad se svaki put konektujete ode vam sigurno po 3kb racunicu napravite sami.....
a za hladan start bez aGPS 98% sam siguran da treba minimum pet minuta u dobrim uslovima, a da ne pricamo o kvalitetu i odrzavanju signala.... :wink:

Esseker
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 03:16
:: Huawei P40 Pro

Post od Esseker »

Verovatno ste u pravu,ali mene ne brinu potroseni KB-i. A kvaliet signala mi je potpuno O.K. Inace ga ne koristim cesto,najvise iz zezanja ili da kada odem prvi put negde,memorisem lokaciju da bih znao opet. Inace,samo mi je za ukras i kako se kaze za"mangupiranje" i pokazivanje. 8)
Galaxy Note 9 SM-G960F/DS 128 GB Ocean Blue

Zaključana tema