GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

bestboy,hvala ti puno na pomoci buraz.Namesticu to pa cu da je testiram kada se budem vozikao autom pa javljam kako radi.Samo bih bio prezadovoljan kada bi imao neko resenje za moj problem kada je pisanje slova U i J u pitanju u Ndrive-u jer ne mogu da navigiram zbog te gluposti :@ Zasto onda gde mi je slova A ne ispisuje @,gde je npr C pise + itd.Ovo pocinje da mi ide na zivce
Note IV N9100 dual

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 18. Avg 2008. 19:09

Post od milkobgd »

t0da81, pa prebaci tastaturu na te plave znake (*i#) tj za zumiranje su * i # a sto se telefona tice ti pritisces "u" i "j". mislim da se na tvom telefonu to postize tako sto dva puta pritisnes ono plavo dugme (najdonje, najlevlje)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

milkobgd,hvala ti na pomoci.Sada cu daprobam to sto si mi napisao pa cu vam javiti sta sam uradio.Nadam se da ce mi proraiti slovca/////Edit: Ovo pocinje da me izludjuje!Ne mogu i dalje da ukucam ova dva djavoljska slova J i U :( Da li jos neko ima neko potencijalno resenje za moj problem?Ovo je bas odvratno kada ne mozete da ukucate neko slovo u Ndrive.Obozavao sam do pre par minuta qwertz tastaturu,a sada polako,ali sigurno pocinje da me nervira :@
Note IV N9100 dual

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od milkobgd »

toda81, ja imam e71 i ista stvar mi se javlja sa tastaturom ali na garminu (samo tamo su 1 i 3 u pitanju) problem resavam sa 2x pritiskanjem donjeg levog dugmeta. imam i ndrive instaliran i to mi se ne javlja, tj normalno mi radi zum. sad, ne znam na tvom telefonu kako se prelazi na brojeve u npr porukama, e tako uradi i u ndrive kad udjes. ako neuspe nek ti je za utehu da ndrive nije nesto koristan posto daje neke sumanute rute, meni vise sluzi kao pretrazivac mesta i ulica.

Somebody
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 29. Dec 2009. 12:12

Post od Somebody »

Pozdrav svima,

Ovo je moj prvi post na ovom forumu :D Imam nokiu N95 8 Gb. Hocu da instaliram garmin 5.00.60 i mape SCG 2.1. Da li je to najnovija verzija? Da li mi mozda neko iz iskustva sa istim telefonom preporucuje neku drugu kombinaciju verzija?

Unapred hvala

jazz
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 06. Jul 2005. 14:06
:: S7 Edge

Post od jazz »

Somebody, dobrodošao na forum :)

Tako je, koristiš najnoviju verziju kako aplikacije tako i mape :) ako malo pogledaš po forumu, videćeš da su iskustva izuzetno različita, nekome određena kombinacija funkcioniše, nekome ne... pravila gotovo da nema. Ti vidi kako će tebi funkcionisati ove verzije zajedno, pa ako ne ide, lako je promeniti na neku drugu verziju :wink:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Sve sam pokusao i dalje nemam nikakvo resenje za Ndrive.Nadam se da ce jos nekome pasti jos neko resenje na pamet jer za sada nikako da dodjem do cilja
Note IV N9100 dual

Somebody
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 29. Dec 2009. 12:12

Post od Somebody »

@ jazz

Hvala ti za info. Jos samo da prvo updateujem telefon, posto u changelogu pise da je poboljsan rad sa GPS-om.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Da li neko koristi TomTom i kakav je on po pitanju preciznosti,hvatanja satelita i kvaliteta i detaljnosti mapa?
Note IV N9100 dual

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Dobar je program ali su mape jako lose.
Davno sam ga koristio i bio je bolji od Garmina ali kad je mapa neodgovarajuca sve palo u vodu.
Слобода или смрт

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od milkobgd »

za koji dan treba da izadje adria route 3.0 (AR 3.0) koji ce za razliku od prethodnog imati i srbiju i cgoru. e sad sta je fora, izgleda da su mape contrastove a ne infotimove jer po specifikacijama je 2-3 puta detaljnija (sto se tice ulica i adresa). tako da cemo imati izbor izmedju dve mape za srbiju(za garmin).

jel zna neko u cemu je fora za igo na symbianu, sto to ne urade. eno za android se ubise svi od najava
Poslednja izmena od milkobgd u Pon, 04. Jan 2010. 15:29, izmenjeno 1 put ukupno.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

milkobgd, Android je platforma koja je u usponu pa im se isplati da odrade portovanje na Android (to nije mali posao). Symbian je platforma koja ni kod Nokia-e nema neku znacajnu high-end buducnost. Nemojte se iznenaditi kada i Nokia S60 prebaci iskljucivo na low-end modele.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Koliko vidim tomtom je los zbog mapa.Secam se da ga je miodrage hvalio pa me to malo zbunjuje.Koja je Adria Route prethodna?Ja sam imao Adria Route 2.20
Note IV N9100 dual

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 19. Feb 2006. 18:45
:: ///

Post od neovo »

da li postoji neka skroz detaljna mapa sa svim,ali bukvalno svim okolnim gradicima i selima? konkretno mislim na novi sad,ova scg 2.1 je nekompletna :wacko:
jel sapunjate macora?

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

neovo, e ako ti je Garminova mapa nekompletna onda nemoj ni da stavljas navigaciju u telefon. U sustini Garmin i Kontrast imaju najbolje odradjene mape nase zemlje (razlike su u sitnicama), pa ako ti one ne vrse posao ti se vrati dobrom starom - pitaj prvg prolaznika koga vidis i sigurno ces da stignes na odrediste, kad tad :D :D :D

milkobgd, to bi bilo lepo da odrade. ali za symbian sad vec mozemo da koristimo Kontrastove mape uz pomoc Ndrive-a, koji je siromasniji od garmina, ali lepse navodi.

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

sta se bre desava sa sa ovim novijim verzijama garmina 5.oo.60 itd.. nikako ne mogu da prikazu manja mesta na mapama kada rutirate tj. nema ih nigde pored puta i kada ih trazite pomeranjem mape rucno,to je bilo lepo uradjeno na starijim verzijama koje su radile na 4.20... npr. n95 itd,a da li se nekom dogadja da kada skroluje mapu malo dalje garmin zakuca pa da morate da ga restartujete,to se desava meni na omni hd i drugaru na n97!!! :x
>> N7100 <<

milkobgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od milkobgd »

@jerkann, ja bas imam suprotna iskustva. ndrive mi je lepsi, mapa preglednija, laksi mi je za koriscenje ali rute radi katastrofa. mislim da je do mape jer u inostranstvu rutira lepo (koliko sam probao). ako znas bg probaj ovo, ruta banovo brdo-novi bgd ili jos bolje obrnuto. u prvom slucaju me vodi na suprotnu stranu5-6km do zeleznika pa me vraca za grad a u drugom sa gazele umesto ka sajmu vodi me ka zeleznickoj stanici pa tamo polukruzno kod taksista i nazad za sajam.

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

milkobgd, pa ovo prvo te verovatno vodi na ostruznicki most - sto moze, kada su guzve, biti brzi nacin da se dodje do Novog Beograda sa Banovog Brda.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

neovo
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 19. Feb 2006. 18:45
:: ///

Post od neovo »

jerkann, a jel kako nocu onda da se orijentisem kad nema puno prolaznika? mozda da uzmem kompas&kartu ili da blejim u zvezde? i da,jeste nekompletna. ne moze da nadje veternik(do kog svi znaju da dodju) koji je udaljen 6 kilometara od novog sada....a sta je tek sa onim mestima udaljenim po 20-30 km od ns-a :shock: mene i dalje interesuje da li postoji neka kompletna verzija mape za garmina
jel sapunjate macora?

jazz
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 06. Jul 2005. 14:06
:: S7 Edge

Post od jazz »

neovo, meni pronalazi većinu ulica u Veterniku, samo što na listi npr. piše Novi Sad a kad ideš da ti prikaže na mapi lepo se vidi da je obeleženo sa Veternik. Na mnogim mestima je prava konfuzija što se tiče Veternika i NS, meni su čak u Telekomu svojevremeno rekli da je moja ulica upisana 2 puta u njihovu evidenciju, i to pod Veternik i NS :dry: inače, Veternik se pojavi na listi kada ideš na Where to pa Cities.

E sad, meni npr. ako ukucam određenu ulicu koja postoji i u Veterniku i u Bg recimo, pronađe (piše NS ali na mapi je u Veterniku kao što rekoh) ali pod uslovom da NE ukucavam kućni broj. Ako ukucam, onda prikaže samo onu u Bg. Pokušaj tako, pa vidi hoće li raditi.

Zaključana tema