gameforce, Snasao sam se nekako, instalirao sam drugi program i problem je resen, medjutim javio se sada drugi.
kada ukljucim program ne pokazuje mi moju tacnu lokaciju strelicom ili nekom drugom oznakom.
kako se krecem mapa se pomera a moj polozaj je lociran na sredini iste, ali nicim nije obelezen.
settings - view - pa tu imaš podešavanja za marker.
Vidi da ti je neka jako vidljiva boja npr. red i da transpanecy bude na prva 3 polja recimo.
Marker size na pola recimo.
Kombinuj pa vidi kako ti odgovara
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.
jel moze jedna pomoc i objasnjenje!kako mogu koristiti navigaciju na 6110 navigator?jel mogu samo odredjivati rute ili mogu nekako i pratiti svoje kretanje po mapi?hvala unapred
Vtec, zahteva GPRS download tako da je malko skup za naše pojmove.
Isto to daje i SmartComGPS II ali bez potrebe za downloadom mapa i po ceni SMS poruke (još ako imaš tarifni dodatak poruke to dodje jako povoljno).
Pogledaj: viewtopic.php?p=69352&highlight=#69352
Rebel in heart.
Vtec, Ako GPS koristis na Java telefonu i ako te pozicioniranje na mapi bez glasovne navigacije zadovoljava onda je trekbuddy sasvim zadovoljavajuce resenje. Trekbuddy je besplatan i koristi mape sa kartice/interne memorije telefona (ne zahteva gprs konekciju za download mapa). Sajt trekbuddy-ja je http://linuxtechs.net/kruch/tb/forum/index.php
Za mape Srbije i jos informacija pogledaj sledecu temu na forumu:
Vtec, Vtec ako si procitao link koji sam ti dao (mape za trekbuddy: viewtopic.php?t=10916) onda si morao videti da je tamo u prvoj poruci dat direktan link za download trekbuddy JAVA aplikacije
Vtec, Nisam video na navion sajtu nigde java app. iskljucivo symbian i windows mobile. Na listi kompatibilnih telefona su iskljucivo symbian nokie i windows mobile HTC i slicni.
Chudo da za J2ME niko nije pomenuo Mobile GMaps (Googlova aplikacija za GPS) koja prilicno lepo radi, i mozete da birate da li zelite da gledate satelitski snimak ili crtanu shemu mape.
miodrage, probao sam je ja pre jedno 3h.
Svaka slika koju skida (map mode) je OKO 65-80Kb.
Sat foto je daleko više
A da ti pokaže gde si treba jedno 4 do 5 x tako.
Nije baš isplativo kada postoje aplikacije koje to rade bez GPRS download-a.
Rebel in heart.
...Gmaps je baš "skup sport", dok ne dođe flat Isto to postoji i na Yahoo!Go app, ali troši ...
U vezi ove java app, trekbuddy, tomas.hokenberi je to postavio na Siemens Temi, app je sjajna, radi i na Nokia dumb telefonima ali je smorno listati 255 png sličica (recimo, mapa Beograda) jer se za svaku traži "alow to..."
Vlada Zem, Probaj da kroristis mapu u jednom fajlu u tar formatu (ako to S-40 nokia dopusta, SXG75 radi lepo sa tim) ili da probas da podesis prava pristupa fajl sistemu . Nisam probao trekbuddy na S40 telefonima samo na Brew Siemensima (SXG75 i EF81) i UIQ P990 (tamo ne funkcionisu tar fajlovi ali moze se podesiti da ne pita stalno za dozvolu). Na trekbuddy sajtu je aktivan forum i mozda je neko nasao resenje za nokia S40 platformu.
Probao sam trekbuddy. Sve u svemu, dobar program za imati ga u telefonu kao mapu nekog grada. Daleko je to jos od navigacije kao sto moze na symbian telefonima...
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.