GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Pon, 05. Jun 2006. 12:11

Post od gameforce »

toda81 napisao:zbog vece preciznosti od Grmina i bukvalno u par metara "gadja" svaku krivinu i raskrsnicu
Probaj da uključiš opciju "Show location-On Roads"
Svaki GPS prijemnik ima preciznost od OKO 10m što je dovoljno da se nadješ "pored puta" ako ta opcija nije uključena.
To nema veze sa kartama već sa prijemnikom, trenutnim vremenskim uslovima, tunelima, zgradama i sl
Moje iskustvo je zasnovano na svakodnevnom korišćenju Garmina već skoro 3 godine i NIKADA me nije ostavio na cedilu ili pokazao pogrešan put.
Ne kažem da to drugi programi rade.
Jednostavno za Garmin postoje mape za ceo svet, bar gde je meni trebalo, što se ne može reći za ostale (ako nisi online)
Zaključak..svako koristi ono što mu odgovara
Zbog neslaganja sa "uredjivačkom politikom" svojevoljno napustio forum.
Rebel in heart.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

jerkann, mislim da je bila veca ta mapa Srbije za iGO. Ova mi ima oko 8Mb. Samo jos nekako da ubacim i ostale mape i viola, ja prezadovoljan.
gameforce, ja ukljucih tu opciju ali mi i pored toga slika kasni i po 10tak sekundi tj kao da je u slajdovima dok je glasovno navodjenje tacno. Isto sam pomislio da je mozda do prijemnika u telefonu ali sam onda stavio Ndrive i primetio da nema kasnjenja tj da se slika poklapa sa glasom. Pojma nemam zasto je to tako. Obe aplikacije sam probao jednu za drugom u NS-u.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Azimuth, onda mi stvarno nije jasno zasto se mape razlikuju.
Za razliku od ndrive-a garmin secka, ali da je jedan od najpouzdanijih programa to ne moze niko da mu ospori. Za srbiju mi je Ndrive zasad OK, ali van nase lepe zemlje samo garmin.

predrag730
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 25. Maj 2009. 18:13

Post od predrag730 »

Molim vas da mi pojasnite sledecu situaciju. Imam instaliran Garmin mobile 2007 na i900 i kada ga pokrenem potrebno mu je neko vreme da primi signal satelita i to na otvorenom, dok Garmin 2008 na nokiji e71 gotovo trenutno dobija signal u istim uslovima. interesuje me zasto se pojavljuje ta znacajna razlika.

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

Imam i ja jedno pitanje u vezi Garmina, naime imam Samsung i780 (Windows mobile) i na njemu IGO i Garmin, aktiviran A-gps, medjutim Agps mi radi samo sa IGO-om tako da nadje satelite bukvalno za 10 sekundi, dok Garmin ne koristi Agps pa mu treba bas puno vremena...

Kako da nateram Garmin da pocne da koristi Agps? :roll: Gledao sam u podesavanjima i ne mogu da nadjem...
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

gameforce,pokusacu i to pa cu vam javiti kako radi kod mene.Steta samo sto slika na Garminu kasni i do 10 sekundi kao sto kaze Azimuth,dok je glasovno navodjenje perfektno.Samo kada bi se to malo uskladilo Garmin bi bio gotovo savrsen
Note IV N9100 dual

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Azimuth, toda81, mislim da sam to već negde u ovoj temi pisao...
Za početak POTPUNO isključite sva mesta od interesa i sl pa vidite da li onda koči.
Postavite map prikaz a ne 3D.
Polako uključujte jednu po jednu opciju i to one koje su vam stvarno neophodne.
Ja držim uključene samo benzinske pumpe npr
Rebel in heart.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

gameforce,hvala i na ovom savetu.Pokusacu i to da odradim jer mi je bas satalo da mi Garmin radi kako treba.Ima ogromne logike u tome sto si nam napisao
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ajd da pokusamo i tako...
Jedino mi je 3D prikaz bio ukljucen od svega, POI je i bio iskljucen pa cemo videti sta ce se desavati.
Fala u svakom slucaju :wink:

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

Kod mene (na N82) radi ovako bez kočenja:
Map Detail-Normal
Orientation-Track Up
Auto Zoom-Disabled
Vehicle-mala strelica (default) Probao sam razna vozila ali JAKO USPORAVA
Dim Roads-While Routing
Metro Areas-Enabled
Show Location-On Roads
Outline Detailed Maps-No (i ovo dosta koči)
Lat/Lon Grid-Disabled
Map Features_
My locations-Large Label
POI-Small Label
Geographic Points-Off
Street Label-medium Label
Large City-Large Label
Medium City-Medium
Small City-Medium
Small Town-Small Label
River, Lake-No Label
Park, Campus, etc-No label
Rebel in heart.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

gameforce,uravo sam i ja gledao svoja podesavanja pa sam hteo ovo da te pitem,ali vidim da si ti vec detaljno objasnio akko idu tvoja podesavanja:Kod opcije Orjentacija ima samo 3D prikaz,Sjever gore i Pracenje i kada oznacim to pracenje onda mi izbacuje da odaberem neku kilometrazu.Sta tu da radim posto si mi rekao da mi ne stoji 3D prikaz?Sto se Pojedinosti na karti tice tu sam postavio Normalno.Da li je to ok?To bi bilo moje pietanje,ali vec vidim tvoj odgovor,Ja sam u Garmin ubacio skoro sva vozila i stavio sam onaj police :) pa me interesuje koji da stavim posto vidim da si napisao da zna da koci i zbog vozila
Note IV N9100 dual

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

toda81, u principu km stavi što manje ti treba jer ako obradjuje unapred i sliku koju nećeš ni proći tu gubi vreme.Kod mene stoji Only below 200km.Ti probaj i manje i više.Dosta zavisi i od programa koje si natrpao u tel memoriju (ne karticu).
Od kako sam stavio Skype, on traži da bude isključivo na tel memoriji, primetno mi je usporio.
Rešenje sam našao u uklanjanju Skype.Držim instalacioni file pa ako treba baš instaliraću ga ponovo.
Strelica je najbolje i naj bezbolnije rešenje.Na netu sam čak našao original moj auto pa čak i boju, medjutim toliko koči da sam se vratio na plavi trougao (strelicu)
Nadam se da će nešto upaliti kod tebe od ovoga
Rebel in heart.

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

da li ima neko tacnu informaciju kada ce izaci Adria Route 3.0? Malo sam googlovo i nigde nema tacnih informacija... aufff do 1 mi trebaju te mape posto krecem za Sloveniju.. i da li neko zna koje su mape za Italiju i za Austriju ali da nisu City Navigator Europe?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

gameforce,hvala ti na svim savetima i podesavanjima koja si mi dao.Nadam se da ce i kod mene sve to lepo da radi.Da li kod tebe slika bas u par metara prati ton?Moracu takodje da pobrisem sve one autice koje sam ubacio,a ima ih ukupno 190,08 mb :) Samo da nadjem koja je ta strelica i sve ostalo brisem.Meni se svidjao onaj policemobil :) pa sam njega koristio.Sto se tice app,sada mi je sve instalirano na MMC,pa cak i python app koje poprilicno koristim.Jedva cekam da vidim kako ce sada da mi radi Garminko
Note IV N9100 dual

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

toda81, evo ti primer
Na auto-putu idem i vidim tablu ispred mene za skretanje gde piše 1000m (nisam je još dostigao) i glasić mi kaže da treba da skrenem levo za 1.1 km (ovde se vozi levom stranom)
Pogledam na tel kada prolazim tablu i tamo piše turn left 1000m
Pa na 700m
Pa na 300
Kada skrećem prati krivine baš kao što ide auto.
Jedinu zamerku imam na auto correction putanje
Često je velika gužva i skrenem namerno u neku sporednu uličicu koja je paralelna a korekcija čeka sa novom putanjom sve dokle god idem paralelno.
Mada... to i nije neki problem ali bih voleo da to odmah iskalkuliše
Inače i u ovoj ogromnoj zemlji nalazi brojeve zgrada kao i u bg..BEZ GREŠKE!

EDIT:
Da ne zaboravim, imam nosač telefona zalepljen na šofer-šajbnu pa je signal idealan
Rebel in heart.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

gameforce,to je onda odlicno kako kod tebe radi Garmin.Ja imam e61i i onaj modul koji sam nabavio uz tvoju pomoc i lepo radi.Samo trebam da kupim taj nosac telefona koji se lepi na sofer-sajbni.Meni je modul uvek na punjacu i stoji u udubljenju ispred suvozaca neposredno ispred sofer-sajbne.Garmim mi malo sporije hvata signal satelita,ali zato u startu ukljucim Ndrive koje pre uhvati signal satelita i onda njega iskljucim i Garmin onda istog trenutka uhvati satelite.Koliko sam mogao da primetim iz ranijih postova ti bas imas veliko iskustvo sa Garminom tako da ga sigurno savrseno poznajes.Koji tel ti koristis?Pretpostavljam da je to neki koji ima integrisani gps.Koji je gps bolji,integrisani ili ovaj externi?
Note IV N9100 dual

gameforce
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od gameforce »

toda81, koristim 2god N82
Integrisani ili ne, mislim da nema razlike jer kao što znaš i ja sam koristio taj BSpeech na N70 i tamo je radio sasvim ok.
Garmin sam KUPIO kada sam uzeo N82 i nikada se nisam pokajao.
Koristiću ga i dalje jer tako detaljne mape za područja gde se ja krećem ne postoje kod drugih.
Moja iskustva su da većina problema nastaje ili od hardvera ili korisnika ili zbog vremena
Jedan ovdašnji prijatelj ima Samsung Omnia II i Garmin na njemu.
U istim kolima, telefoni jedan pored drugog, istovremeni start i N82 je za oko 15-25 sec našao satelite i proračunao putanju a Samsung...nekada i 5 min ne startuje.
Pošto nismo kod istog operatera probali smo i zamenu sim kartica, jer smo posumnjali da AGPS na ovom drugom operateru ne radi.
Medjutim isto.
Kada je olujno vreme i kiša sa teškim oblacima N82 nadje poziciju ali se vidi da je preko AGPS a ne satelita.Pozicija bude i 100-200m u dnosu na onu realnu.
Već nakon minut ili 2 sve se stabilizuje.
Korisnik...e tu je problem.
Svi bi mi hteli da imamo tel sa 4Gh i da radi kao munja a da troši 0,000001mw
Telefoni su optimizovani i nadjena je zlatna sredina.
Grafička i procesor koliko TREBA da to radi za aprosečnog korisnika a ne koliko bi mi hteli.
Trpamo svašta unutra, smanjujemo ram memoriju oterećujemo programe raznim vozilima npr i detaljima koje nikada nećemo ni pogledati i naravno...kukamo.
Rebel in heart.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Meni se na E61i ne svidja to sto nema integrisani gps iz razloga sto samim tim nema ni agps pa zato preko samog modula hvata signal satelita,a to zna cesto da potraje i po 5 i vise minuta sto mi iskreno poprilicno smeta.Zato koristim u startu Ndrive jer brze hvata satelite pa posle toga predjem na Garmin.Pricao mi je Fox da i kod njega,a preko tog agps-a hvata satelite za par desetina sekundi sto je bas lepo.Da li postoji neka fora da ja brze uhvatim signal satelita?
Note IV N9100 dual

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

toda81, postoji: stavi motku za skok u vis na krov auta i na nju zakaci gps modul. Salim se naravno nemoj da se ljutis. Koliko ja znam nema nikakvog resenja i samo iz tog razloga interni moduli imaju prednost.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ma zato bih se ljutio,valjda smo ljudi,a i ja volim salu :) Sta cu nego da se pomirim sa time da je takva situacija i da se naviknem na nju sve dok ne kupim neki bolji tel koji ima integrisani gps
Note IV N9100 dual

Zaključana tema