GPS navigacija
araphel,aplikacija koju ti je toda81 predlozio nije uopste toliko zahtevna da bi imala ikakav uticaj na rad telefona.U samom programu mozes podesiti da se samo za odredjenu aplikaciju (ili vise njih) zamene mesta tasterima (remapiraju),a da "ostatak" nastavi da "radi" po defaultu... 

Samsung S8,Sennheiser CX300 II
bestboy, Fox, toda81, pa to me je zanimalo, da li se remapping može odraditi samo za određenu aplikaciju, na to sam mislio. Probao sam sinoć da se igram malo sa tasterima, i otkrio da apsolutno ni jedan od tastera unutar Ndrive nema funkciju shiftovanja sa slova na brojeve, a neki tasteri neće da rade uopšte 

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
SCG 2.20 ima nekoliko gresaka u NS-u i ZR-u gde naprosto nisu ucrtana ostrva pa navodi kola preko njih da preteram al ok. Uneti su kucni brojevi sto to je, svakako, pohvalno ali nikako da azuriraju te mape na vreme i vecito kasne za po godinu ili vise.
I onda sam hteo da proverim Ndrive i gle cuda, ne mogu uopste da pokrenem aplikaciju. Kliknem i apsolutno nista se ne desava
Jel imao neko slican problem? 
I onda sam hteo da proverim Ndrive i gle cuda, ne mogu uopste da pokrenem aplikaciju. Kliknem i apsolutno nista se ne desava

- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Araphel,evo ti neko moje uputstvo za Magic Key za Ndrive:Da bi promenili vrednost nekog tastera samo trebate da udjete u Magic Key pa klikni desni dzojstik-Options-Add ( sada tu dajte koje god hocete ime tom folderu ) -OK-sada kliknite na naziv tog foldera sto ste napravili-Option-Add-( sada ce ponuditi da ukucate original key i tada samo kliknite na dzojstik u sredinu i otvorice se padajuci niz znakova,symbola itd i vi tu pronadjite taj originalni taster koji hocete da menjate i kliknite na njega dzojstikom na sredinu i pojavice se u pravougaoniku gde pise Original key neki broj pa sada klikni OK.Sada vam iznad novootvorenog pravougaonika pise Maps to i sada opet kliknite na sredinu dzojstika i pronadjite onaj znak ili symbol koji zelite da sada bude na tom tasteru.Sada kliknite OK pa Back.Onda idite Options i kliknite na Start on boot.Sada kliknite dzojstik na levu stranu pa idite na Options-Add - sada tu izaberite app u kojoj zelite da vam radi ta izmena tastera,npr Notes.Sada ce vam se napraviti folder Notes i kliknite na njega i izaberite tu promenu koj ste malopre napravili kada ste menjali vrednost tastera.Sada idite Options pa vidite da li je ukljucena opcija Start on boot.Ako jeste samo izadjite iz Magic Key app i to je to.//Bas me interesuje da li kod mene radi Ndrive pa cu ga ubaciti cim budem imao vremena
Note IV N9100 dual
Ja sad probao sa Magic Key da dohakam Ndrive-u i nisam uspeo
kao da imam gremline u telefonu! Bez magic key-a pritiskom na taster "7" ponekad upem da otkucam broj sedam, a onda deset puta ne mogu, već dobijem slovo "P", i tako manje-više sa svim znakovima i tasterima. Ni sa magic key se situacija nije popravila Da napomenem da sam pokušavao na e75, popodne ću probati sa e71 ali mislim da će biti ista priča. Još da dodam-što se tiče magic key-a, sve sam odradio kako treba jer fino radi u drugim app u kojima sam radi provere"premapirao" tastere.

toda81, banman, sve sumnjam da će na E71 biti ok, mislim da je nešto do ove poslednje serije Nokijinih E telefona, pošto to nije ni prvi ni poslednji problem koji se sa njima pojavljuje.
Garmin hoće da brljavi, sad otkrismoda u Ndrive poludi tastatura, čujem da znaju i da se zalude sa mailovima.....ja konkretno čekam firmware update, da vidim hoće li doneti neka poboljšanja, ako ga bude uopšte.
Garmin hoće da brljavi, sad otkrismoda u Ndrive poludi tastatura, čujem da znaju i da se zalude sa mailovima.....ja konkretno čekam firmware update, da vidim hoće li doneti neka poboljšanja, ako ga bude uopšte.
- toda81
- Prijatelj foruma
Ja se iskreno nadam da ce semo naci resenje za hack e71 jer je meni veoma potreban.Kod mene email savrseno radi za sada od kad sam dobio tel i nisam imao nikavih problema za ovih nedelju dana koriscenja sto ne znaci da ih nece biti kasnije.Ubacicu ja kasnije Ndrive pa cu javiti kako se ponasa kod mene
Note IV N9100 dual
toda81, dobre vesti za NDRIVE-tastatura radi odlično na e71! Sad imam drugi problem, naime kada otkucam šifru,serial number, i pošaljem sms Ndrive mi pošalje da sam ukucao pogrešan broj ili tako nešto, probao sam par puta i uvek isti odgovor. Probao sam i sa e75, ista priča, al šema na koju sam uspeo da ukucam šifre na e75 spada u domen "zone sumraka"-nešto sam unosio preko qwertz a nešto na foru stisnem(kada je tel sklopljen)d-pad i taster sa željenim brojem i stiskam oba istovremeno nekoliko puta pa dok ne prođe, tj ne otkuca željenu cifru, mislim šta reći više...
Jel ima neko ideju za to oko "šifre" na Ndrive? Što se tiče magic key i e75, pa nisam začuđen jer je tel baš čudan(opera 5, radi lepo qwertz, ali ako je uključena autorotacija ekrana možeš da se slikaš itd da ne spamujem više)

- toda81
- Prijatelj foruma
banman,bitno je da si ubacio Ndrive i da si uspeo da ga registrujes.To znam jer si mi rekao na pp
Imam jedno pitanjce vezano za scg route 2.20.Da li je neko testirao ovu mapu i da li je bolja od scg 2.10?Ja imam u tel scg 2.20,ali mi se nesto cudno desava.Na par stotina metara od skretanja Garmin me upozori glasom da treba da skrenem,ali me vise ne upozorava da skrenem bas neposredno ispred raskrsnice na par metara kao sto je to pre cinio.To mi je bas cudno.Da li se to desava jos kod nekoga ili?

Note IV N9100 dual
toda81, probao sam i 5.0050 i 5.00.60 i obe scg rute, i nisam primetio neku razliku, možda zato što imam s60v3(koliko sam shvatio poboljšanja su vidljivija na s60v5), to sa skretanjem ću baš proveriti ovih dana(sa dva tel al sa različitim verzijama G) pa ću napisati utiske. Pošto sam iz manjeg mesta(oko 35000 stanovnika:) pronašao sam dosta grešaka, isto sam iz znatiželje isprobavao po NS-tamo je bilo sve ok ali npr našao sam da fali jedna ulica za koju sigurno znam da postoji(studentski dani zaborava nemaju
), a sa BG sam bio više nego zadovoljan, jer me je odveo tačno na zadatu adresu, a nemam pojma u BG gde je šta
Osposobio sam i Ndrive i po onome što sam upoređivao(prvo rodno mesto)-daleko je precizniji od Garminovih mapa,konkretno scg route 2.20, ovih dana ću ići za NS i BG pa ću videti i kakav je tamo na delu.