GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

I ja imam Garmin 5.00.50 i novu scg 2.20.To sa skretanjem sam slucajno primetio kada sam ubacio Garmin u E71,dok na E61i nije bilo tih problema,tj Garmin me je glaovno savrseno navodio i to plus u nepoznatom meni gradu Smederevu me je odveo tik ispred Winwin-a.Doduse,ja sam garmin probao samo na glavnom putu i isprobao ga na skretanjima po selima tako da je mozda zato glasovno upozpravao tako daleko od same raskrsnice.Nisam ga probao u gradu da bih mogao da tvrdim da je kod mene totalno prolupao.Nisam sinoc stigao da ubacim Ndrive,ali danas ga obavezno ubacijem.Samo da ima detaljnije mape za mene bi Ndrive bio bez premca,ali na zalost nema br ulica u Jagodini,a verovatno je slicna situacija i sa pojedinim drugim malo vecim mestima
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Da, brljavi Garmin :dry: Ni meni nece ona teta da prica svaki put kad i gde trebam da skrenem ali zato svaki put kaze da radi kalkuaciju rute kad promasim skretanje. 5.00.50 imam...
Cudne stvari mi se desavaju, te ovo sa Garminom i glasovnim navodjenjem koje malo radi malo ne, pa onda i sa Ndrive sto uopste aplikacija nece da se pokrene :?

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

bestboy, 5.00.20 na 6220 i 5.00.60 na n97 :wink:

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Okt 2007. 06:13

Post od bygynon »

Azimuth napisao: nece ona teta da prica svaki put kad i gde trebam da skrenem
Pošto imam sličnih iskustava, s naznakom da nekad obavesti na vreme a nekad ne (na istoj verziji garmina i mapa) kontam da je možda u pitanju jačina signala tj. vremenski uslovi i mesto gde se nalaziš trenutno. A možda ima i uticaj "opterećenost" telefona u datom trenutku s raznim aplikacijama. Od kako je gameforce stavio ona podešavanja za Garmin kao da mi se to ređe dešava....

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Dostaje napisao: 5.00.20 na 6220
Да ли имаш ове поменуте проблемчиће?
Никако да испробам нашу руту, са Адриом се стварно триповало и то опасно...
Слобода или смрт

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

bygynon, sumnjam da ima veze sa jacinom signala jer navodjenje radi normalno, izostaje samo glas i to na nekih 100-150m pred skretanje. Sto se opterecenosti telefona tice, pa da bi uopste mogao da poteras Garmina da radi moras imati odredjeni broj MB slobodno, u mom slucaju se retko kad spusti ispod 80. Nego, to sam primetio od kad sam turio ovu novu mapu 2.20 dok je sa prethodnom verzijom radilo sve normalno. A opet sa druge strane, ne vidim kakve veze ima mapa sa glasovima i to je ono sto me buni. :?

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

Malo sam isprobavao Ndrive, u mom gradiću, i iskreno daleko su preciznije mape od scg route 2.20, nisam do sada našao ni jednu grešku, za razliku od garminove mape gde nema dosta ulica(tj ima ali su pogrešni nazivi), numeracija je skroz nakaradna, npr brojevi u Glavnoj ullici su skroz pogrešni-da skratim ako bi se neki stranac navodio po garminovoj karti-sigurno bi zalutao u mom mestu(znate kada je "centar"grada promašio i navigirao u potpuno suprotnom smeru, šta više reći :? ) Na Ndrive mi je čak i numeracija precizna.

zlajaazdaja
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 25. Jan 2010. 19:30

Post od zlajaazdaja »

Treba mi hitno pomoc
Danas sam instalirao Garmin mobile xt Symbian edition V5.00.40 sa komplet mapama Evrope medjutim tacskrin nesto reaguje a na neke funkcije nece u slucaju da unesem neki pogresan podatak i kad bi trebao da vratim korak unazad na tastaturi ni jedno dugme neznam koje je za to,i tada moram da ugasim telefon i izvadim bateriju da bi sve ispocetka morao.Ako neko zna koji su tasteri za to u pitanju je Nokia n97

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

1 pitanje za korisnike iGo navigacije na Androidu, sve radi OK osim sto nema POI. Da li imam "bangavu" mapu (2009.09, 4MB) ili je do same app posto ne vidim nigde POI aktiviranje? Na nDrive (naravno isto Contrast mapa) mi je to bas bilo korisno, manje zbog navigacije, vise zbog informacija (adresa, tel, itd) tapom na objekat. Ako neko.., hvala.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

bygynon
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Okt 2007. 06:13

Post od bygynon »

Hm... koja im je ovo fora u NDrive...:wacko: , kada upalim mapu on mi očita položaj i ime ulice lepo se vidi na mapi, a kad hoću da nađem tu istu ulicu preko "traženja" nema šanse da je nađem... Ponudi mi Beograd, Stari Grad, Novi Beograd, Palilula.... a ostatak kao da ne postoji?!

darko015
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 04. Mar 2010. 13:46

Post od darko015 »

Imam od juce samsung omnia i900 i ne znam kako da instaliram garmin, igo ili neki drugi program
Hvala

Izmenio: IDzO
*Zabranjeno je pisanje velikim slovima kompletnog teksta ili većih delova istog*
Sledeci put brisanje bez obavestenja!

Procitaj -> Pravila otvaranja tema i davanja odgovora

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

bygynon, pokusaj da ubacis neku noviju verziju mape ili da ponovu ubacis tu istu jer ocigledno ne moze lepo da je ocita....

darko015, nije tesko da se prelista koja strana ove teme...Skines iGO aplikaciju i skines odgovarajucu mapu(predpostavljam da ti treba za srbiju) i sve to lepo prekopiras na mob zatim pokrenes iGO sa telefona i ubacim mapu koju si skinuo u iGO folder pa u folder mape....Veoma lako 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

darko015
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od darko015 »

Pokusao i skinuo na telefon ali kad hocu da instaliram kaze mi.........is not valid POcket PC application
Sta da radim ?

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

darko015, darko ocigledno si skinuo losu verziju pokusaj neku drugu ili sa nekog drugog sajta da skines...Obicno imas i uputstvo kako se instalira pa ga procitaj pre nego sto krenes da instaliras program.
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ovo je neverovatno!Malopre sam ubacio Ndrive u E71 i dok sam mu radio registraciju pocelo je nesto da pisti i meni je bilo cudno sta je to i kada sam zavrsio registraciju imao sam sta da vidim...Uhvatio je satelite na sred kuce!Odusevljen sam sa E71 kada je GPS u pitanju.Sa e61i i modulom mi je trebalo i do 10,a nekad i vise min da uhvatim satelite i to napolju,a sa ovim agps-om uhvatim dak i i kuci za par desetina sek.Odusevljen sam!
Note IV N9100 dual

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

toda81, u tome je car agps-a. Sto se njega tice ja nisam do sada video potrosnju kredita i stvarno mi nije jasno zasto.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

jerkann, kada otputujes videces :-) samo konekcija 100 din :-D ali meni je skinulo za agps 100 din izgleda da se tarifira konekcija i ne znam koliko MB odmah :-)jer sam testirao i surf netom i ispalio se odmah diskonetovao skinulo mi je TACNO 100 din i posle digao FB na 1 min samo da vidim skinulo takodje 100 din... agps skine 3 4 kb podataka znaci bacena para :-D ali zato BRIJE kako radi gps :-)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

jerkann,i kod mene skine jedva 3-6 kb,ali zato razbija gps kako radi i brzina hvatanja satelita.Ovo je uzivanje u odnosu na tel koji nemaju agps i za koje se mora koristiti externi modul kao stao sam ja imao na e61i
Note IV N9100 dual

darko015
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od darko015 »

Uspeo sam, proradio mi igo8 na omnia i900. za sada radi ok bez skidanja para sa racuna. Odlican program, javicu komentare za koji dan.
Hvala puno

mill
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 05. Jun 2008. 21:43

Post od mill »

Imam dva pitanja. Prvo je vezano za Nokiju E72, da li je proradio Garmin XT na njoj u 3D modu i ako nije zna li se kad ce? I drugo, za Nokiju 6700 (S40) koja ima ugradjen GPS, koji softver na njoj moze da radi, moze li Garmin XT?

Hvala.

Zaključana tema