Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Sensei
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 23. Dec 2005. 23:45
Kontakt:

Post od Sensei »

Stvarno ne znam zasto se svi bune zbog obradjivanja slike kad je ocigledno da tako izgleda mnogo, mnogo ljepse i zanimljivije! A zar osnovna svrha slike nije da bude upravo sto vise takva?

Ok je to da se slike ne obradjuju kad neko ima telefon sa kojeg jos uvijek nismo vidjeli slike, pa nas interesuje kako izgledaju, ali kad smo se vec nagledali stotina i stotina slika sa nekog telefona valjda smo naucili kakve slike pravi, posle toga valjda nam je vaznije kakav utisak ostavlja slika na nas od toga kakvog je kvaliteta socivo na kameri :)
Samsung Galaxy S II I9100, Sony Ericsson Xperia Neo

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Sensei, pa mislim da ljudi zele da vide fotografije sa telefona u raznim situacijama, ovde i nije bilo toliko k750i slika... Ali koliko znam niko nije ovde ni postavljao obradjivane slike, ja imam dosta ali izbegavam postavljanje jer svi postavljaju slike koje nisu obradjivane...
Ja nisam nista rekao da ne sme da postavi, ili da je to bzvz vec sam samo napomenuo da su slike obradjivane i da k750i ne moze da napravi tako dobre slike.
Opet ne slazem se sa moonwalkerom jer je rekao da obradjivanje ne utice na fotografiju, pa vidis i obradjivanje i smanjivanje rezolucije utice, da su tvoje slika vece video bi se sum/kvalitet/ostrina na slikama, takodje kad je obradjena boje su potpuno drugacije i slika uopste nije ista vec je dosta bolja.

Evo slike od danas :) Jedna nevina, i jedna obradjena u PS...

Slika Slika
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

moonwalker80, Nisi u pravu, uzmi recimo milancetovu sliku sliku K550 koju je davno postovao, bolja je od ove tvoje deset puta. Razlog: bolji ugao, bolji kadar, bolja kompozicija, bolje postavljen objekat u odnosu na izvor svetlosti (bez obrade).
Niko ti ne osporava da su fotografije dobre ali se odredjen broj ljudi oseca prevarenim, ovde vecina ljudi postavlja sirove fotke i trudi se da iz toga izvuce maksimum svojim znanjem, osecajem i objektom koji su izabrali da fotografisu a ti nisi naglasio sta podrazumevas pod MALO obradjene. Dete koje si ti davno okacio posle obrade nema nikakve veze sa onim sto si uslikao. Izmenio si pozadinu, ton lica, oci, sta je ostalo? Jos si rekao da je MALO obradjena u PS-u. Da li smatras da ako su ostale samo konture, to je tvoje umece fotografisanja ili umece koriscenja programa. Jednu tmurnu i bezdusnu gradjevinu slikanu po oblacnom vremenu samo provuces kroz hdr filter i dobijes srednjovekovnu gradjevinu sa zadivljujucim oblacima. Dobra fotografija i fotograf ili dobar filter? Veoma mali zahvat, par klikova misem a sve izmenjeno od kontrasta, osvetljenja do boja. Pogledaj milancetovu casu kisele vode, bez PS-a zanimljiva fotka, samo telefon, objekat i svetlo.

Nemoj da se ljutis ali ipak trebas da naglasis sta je ostalo od originalne fotografije ako je nesto ostalo. Najveci fotografi na svetu nisu postali to zato sto umeju da rade u PS-u vec zato sto im je dovoljan objekat, fotoaparat i svetlo da naprave dobru fotografiju.

moonwalker80
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 29. Mar 2008. 00:07

Post od moonwalker80 »

LittlePrince, MilančeBGD, Ocigledno da pojam "fotografija" za vas i za mene ima drugacije znacenje. Meni samo jedna stvar nije jasna a to je kako je ova tema na forumu postigla da ima 124 strana! A reci cu vam i zasto je postigla, zato sto 90% fotografija ovde izgledaju kao ova moja prethodna slika telefona. I naravno da je Milancetova slika bolja zato sto je on slikao sa namerom a ja sam slikao iz dosade. Ali vidite kako ste odmah dali primedbu na tu sliku. E pa ajmo onda da precesljamo ove 124 strane i da vidimo sta je tu stvarno vredno za pogledati.
Da na svakoj strani imamo makar po jednu fotografiju vrednu paznje to bi znacilo da imamo 124 kvalitetnih fotografija. A kladim se da ih nema ni upola toliko. Bez uvrede ostalima naravno ali ovde 80% dobrih fotografija zauzimaju Milancetove slike a ostalih 20% pripada ostalima ili slucajnim prolaznicima kao sto sam ja :) Hajde da postavimo pravilo da samo slika koja stvarno zavrednjuje paznju bude postavljena, pa da vidimo koliko ce postova onda biti. Jesam li trebao da izadjem na ulicu i da slikam komsijin novi BMW i da kazem "evo da vidite sta vozi moj komsija", pa mislim nije ni to svrha ove teme, a takvih slika ovde ima ohoho.

LittlePrince, a i lepo si reko, najveci fotografi su koristili fotoaparate a ne telefone.

Evo ja se izvinjavam svima, ja necu postovati vise obradjene fotografije, ja sam hteo u svet mobilne fotografije na ovom forumu da udjem idejom a ne rezolucijom fotografije i njenom velicinom.

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

moonwalker80, 80% mojih fotografija je iz dosade :)
Za tvoje slike ne mogu reci da su iz dosade :) Da su iz dosade ti se ne bi trudio da tako dobro ispadnu, plus da ih jos obradjujes.
A i na putovanje u Evropu se ne ide radi dodsade, osim ako nisi nekakav milioner koji moze svaki dan iz dosade da ode u Evropu.
Da se tema zvala zanimljive fotografije pa ajde da se kace samo zanimljive, ali mislim da je ovo tema vise za test fotografija, tako da npr. kad neko kupi neki telefon pokaze fotografiju sa telefona, a da drugi prokomentarisu.
Na jednom vecem forumu postoji tema zanimljive slike i tema ima tacno 108 strana, naravno jedno 30 strana je offtopic, ostalo su slike... Medju 108 strana nalaze se i moje slike koje sam postavljao i ovde, naravno samo na 2 slike sam dobio komentar, a evo pre neki dan je neki clan okacio slike nabudzenih automobila i slike nekih kučića, i stola na kome se nalazi jelen pivo i masline i odmah je njih 5 krenulo sa komentarima jao kako dobre slike :shock:
Mozda neko vise voli da gleda takve slike koje nemaju nikakvu kompoziciju, i koje su slikane samo iz dosade, eto neko voli i da gleda komsijin bmw.

Nije ovo samo kod nas u Srbiji, evo i na stranim forumima sam postavio neke moje dobre slike i bilo je mozda 2 komentara, a neki sto postavljaju slike njihove ulice ili iz supermarketa, i takve slike dobiju po 20 komentara.
Znaci nije problem u mojim slikama vec u ljudima koji se ne zanimaju za fotografiju, i gledaju na neki drugi nacin slike, mislim da obradjane i fotografije koje imaju nekakav motiv i za koje se moze reci da su odlicne treba ipak da se kace na nekakav sajt/blog/forum koji se bavi fotografijom iskljucivo.
Nema sta da se izvinjavas, ja ti nista lose nisam zeleo vec sam samo naglasio da su slike sa k750i ali su obradjene.

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Da ne bih sad otvarao novu temu , da iskoristim ovaj podforum , moze li neko da mi nabroji par telefona , koji mogu da snimaju video klipove sa rezolucijom 640x480 i to u 30 frejmova ?

Ja za sada znam i secam se Nokije N93 i Viewty-a .A da je moguce ovde kod nas u Srbiji nabaviti . Ima li jos koji ?

Hvala , Vlada 8)
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

N95
N95 8GB
N82
Koliko ja znam.Svi su sertifikovani na 640*480@30fps.Ali u praksi je to maximum 28fps 8)

bOOdala
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 28. Nov 2007. 22:40
:: Sony Xperia Z ultra
:: Nokia 7600

Post od bOOdala »

U chemu je fora???

- LG Viewty snima 120fps ,a ljudsko oko widi 25fps...

:wacko:

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Ok thanks cale i bOOdala . Znam da Viewty snima i u vishe frejmova . A inace , ja procitah da N82 snima u 15 frejmova . Tako bar pishe u kompletnom testu . :shock:
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Ne. Citao sam na vise mesta da je 30... :? Moguce... :) Al veruj da vrlo lepe klipove pravi,kao i ovi ostali sto je cale nabrojao... A za Viewty ne znam, nisam imao prilike da vidim...
Nokia E71... Elegant, but deadly

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Na Gsm areni pise sledece za N82:
Camera 5 MP, 2592 x 1944 pixels, Carl Zeiss optics, autofocus, video(VGA 30fps), xenon flash; secondary CIF videocall camera

Evo ga spisak telefona koji mogu da snimaju u 30fps >>SPISAK<<

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

bOOdala, Fora je u tome da snimci snjimljeni bri toj brzini sluze kasnije za Slowmotion Editing(iliti usporeni snimak) 8)

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

25 (tachnije 23 je potrebno da se vidi pokret) ali shto vishe to glatkije .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Pa 24 je standard a 25 služi za subliminalne poruke (Ti ideš na fest, Ti kupuješ Nokiu.....) :D :D

vlado1970, neću da pričam napamet, možda je to što kažeš i tačno, ali bih bio izuzetno oprezan sa takvim izjavama, jer ne znam da li si svestan koliko je ozbiljan hardver potreban da bi dobio 4x veći frame rate, a i to zbog čega? Šta kao telefon je profi uređaj zapravljenje usporenih snimaka? Pogledaj dobro na sajtu proizvođača ali ne reklame nego specifikaciju i neki review, i ako je to to ok, ali ako nije.......

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

jadni milan prica o bureku... to sam i ja primjetio, a i ostvljao sam ti komentare i na galeriji i na tom topicu...
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

MilančeBGD
Expert
Expert

Post od MilančeBGD »

Lepo pise da sam dobio dva komentara!!! Citaj malo... :disgust:
I ja nisam jadan, ti si jadan ;) Lazes i na ovom forumu ljude, i na onom drugom, a da ne pricam o tvom pravopisu.
Cekaj kako bese :lol: tacskrin :lol:

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vlada1970 »

Nisam nista ovde isticao kao ultimatum . Hteo sam samo da znam koji telefoni mogu da snimaju sa 30 frejmova , jer nisam mogao da pretrazujem po toj osnovi nijedno pretrazivanje na netu .

Inace, razlog je taj , sto sam sad u kompletnom testu za Sony Ericsson C702i video da moze da snima u rezoluciji 320x240 i to sa 30 frejmova i mogu da kazem da mi se snimak izuzetno svideo . Em je pravljen pri vestackom osvetljenju , em sa tako manjom rezolucijom ( znaci ne 640x480, nego 320x240 ) a vrlo glatko tece snimak , bez duhova . Da covek ne poveruje da je Sony Ericsson odlucio posle mnogo vremena da napravi telefon sa klipovima koji mogu lepo da se iskoriste .

Pa onda sam razmisljao , da izgleda da bez 30 frejmova nema price o nekom dobrom klipu . Kod mene isto na samsungu P850 secka, pogotovo pri vestackom osvetljenju .Izgleda da je razlog tih 15 frejmova koji moze da postigne . 8)

p.s. Thanks IDZO za ovaj spisak . Jedino sto se tice N82 , stvarno u nasem ovdasnjem na forumu kompletnom testu stoji da snima sa 15 frejmova , a na gsm areni 30 . :shock:

materijalmen
Banned
Pridružio se: Pon, 28. Apr 2008. 06:03

Post od materijalmen »

da li neko od vas ima g800, da postavi koju sliku, ja sam video na testovima da po danu pravi bolje slike nego nokia n82... :angry:

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Prva je sa podesavajnima za suncano, a druga sa automatskim podesavanjem:

Slika

Slika

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak