Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Pa ja bih rekao da je razlog ovakvog uspona Andrioda to sto je open-source. Sve ti je dostupno, nema nikakve jebade (izvinjavam se na recniku) sa sertifikatima, SDK-ovima i sl. Mozes da radis sta te volja - I bas zato ga ljudi koriste, zato prave aplikacije za njega. Svi ostali OS-ovi su na neki nachin zatvoreni - evo Symbian se tek sad otvorio, za iOS se trazi da se pishe iskljuchivo sa njihovim alatima, za Win opet MS-ova pravila i tako dalje. E pa to je najveci razlog privlacnosti Androida + besplatan je, i svako moze da ga prezume.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Ninolina
- Moderator
- Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
- :: Galaxy Note 9 White
- :: Galaxy Watch Active2
miodrage, ima zezanja i sa Androidom ako hoćeš da ti sve bude dostupno u sistemu. To ti je Root-ovanje kod Androida, kao Jailbrake kod Iphone-a... Verujem da ovo i ti već znaš, ali da ostali korisnici ne pomisle da kod Androida nije potrebno "otključavanje" sistema...

*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Ali sertifikat kod symbiana se trazi za app... koje su nepotpisane znaci krekovane i te app... ako se kupe legalno onda se i dobiju kodovi za njih,e sad sto mi ocemo za dz pa nas muce sertifikati i tu ima resenje koje smo naucili i u pla noci znamo da ga odradimo.
Android ima besplatnih aplikacija ali sigurno ima i onih koje se moraju kupiti,kod symbian os-a smo se sa time izborili a dali ima resenje i za android.

Android ima besplatnih aplikacija ali sigurno ima i onih koje se moraju kupiti,kod symbian os-a smo se sa time izborili a dali ima resenje i za android.

-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Wicker Man napisao: "... nema nista zalosnije od starog optimiste", rece jedan cika koji je napisao par lepih knjizica.![]()
Hehehe,dobro,ocigledno da nismo istomisljenici,ali vreme ce pokazati,ja ostajem pri svojim tvrdnjama

XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Alo ljudi opet se ponavljamo. vecina nas na forumu smo "hard" korisnici ako mogu tako da kazem. Instaliramo svakave gluposti, isprobavamo sve i svasta.... pa je barem po meni najmanji problem da se telefon hakuje, jailbreakuje, rootuje ili sta vec.
Ako nekom ne odgovara neki OS zato sto mora da odradi nesto od predhodno navedenih radnji onda neka lepo kupi neki lepi dumb telefon i uziva.
Ako nekom ne odgovara neki OS zato sto mora da odradi nesto od predhodno navedenih radnji onda neka lepo kupi neki lepi dumb telefon i uziva.
A i sada svi noviji telefoni dolaze sa po 2 GB slobodnog prostora za instaliranje aplikacija koje će retko ko ispuniti, mada i onih 150 MB na hero-u i legendu koje imam je sasvim dosta za prosečnog korisnika pošto tu staje bar 60 programa.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Jeste, isti je, ako je priča (a jeste) oko instaliranja "krek" app. To za izbor memorije je istina - ako se nema Froyo i jednostavno ne uradi OVO, što opet nije root a sve app idu na karticu.jerkann napisao: pa android nije kao WM.

zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
telep, auuu, izvini prijatelju, ali na ovo moram da reagujem. Naime, ja na iPhonetu sa 8GB memorije, imam zauzeto 4.3 GB samo aplikacijama. IGO sam zauzima 1.3 GB, Campbell's orthopaedics zauzima dodatnih 900 MB, CORE mi zauzima oko 420 MB i tako dalje. Dodushe to sam samo ja 

miodrage, Ja sam rekao prosečan korisnik, mislim mogu i ja da napunim 16 GB sd karticu programima ali to nije poenta. iGO nije validno poređenje sa aplikacijama pošto su to fajlovi koji na normalnim telefonima idu na sd karticu tako da nema veze sa internom memorijom.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
telep, prosechan korisnik u Srbiji na nekom smartphone aparatu ima instaliranu mozda jednu, ili jos cesce nijednu aplikaciju. Kad pitas pa sta ce takav telefon, odgovor je najcesce da je lep i dobar za upotrebu, a sto koristi 0.2% njegovih mogucnosti... No o tom smo vec razglabali, da ne sirimo temu.
Nego, iPhone je nenormalan telefon? Ili svaki telefon koji nema karticu nije bas kako treba? Izvini, ali meni ova tvoja recenica tako zvuchi. Memorija je memorija.
Nego, iPhone je nenormalan telefon? Ili svaki telefon koji nema karticu nije bas kako treba? Izvini, ali meni ova tvoja recenica tako zvuchi. Memorija je memorija.