Upgrade slušalica i preporuka

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Lomnica_city, pa sluske su stvarno extra... :D ...nema potrebe, ako imas njih, budziti AD-15 adapter...isprobano i uporedjeno u praksi...nema osetne razlike izmedju HS-23 i nekih boljih i 3x skupljih slusalica koje mozes samo sa adapterom da koristis... 8) :roll:

Nazalost, dugme za volume ti nece raditi...:uhuh: ...nisam ja jedina kojoj ne radi... :(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

kako da dodjem do tih HS-23 slushalica?Mnogo puta sam zwala radnju u kojoj je Ninolina kupila i swaki put kazu da nema. . . :(

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Sta da ti kazem... :oops: Potrazi malo po gradu,"sreca"tvoja sto ima kvarnjaka koji raskupusavaju full pakovanja pa telefon prodaju sa punjacem a ostalo odvojeno i verovatno ces kod nekog takvog naci doticne slusalice!
Pozdrav 8)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Tanja, probaj da tražiš sluške za N80 ili 6280, pošto se uz njih isporučuju HS-23, možda upali... :wink:

Lomnice, ni meni ne radi ostatak tastera na N70, a na Nokia sajtu čak i ne stoji da N70 podržava HS-23. Ja sam slučajno naleteo na te sluške i probao ih, kad sam ih čuo - uzeo sam ih bez razmišljanja. Možda će sa sledećom verzijom firmvera doći i podrška za njih... ;)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Nesto sumjam,nisu bas ludi u Nokiji da tako pomazu svojim korisnicima,pa ja za 6680 nisam mogao da koristim AD-15 adapter koji isto tako proizvodi Nokia do pre par meseci kad je izasao najnoviji softver,a njihov telefon i jos smartphone,znaci nisu se bas proslavili do sada!
Pozdrav 8)

Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Pa, možda će u budućnosti biti ažurniji po tom pitanju. Ipak se dosta tih dodataka pojavilo tek nedavno, pa je donekle logično da modeli koji su se pojavili ranije nemaju podršku za sve...

vlaki
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 20. Maj 2006. 00:22
:: SG Note II
:: Nokia 6630

Post od vlaki »

Vlada Zem napisao:Vlaki, ne razumem, prebacio si (mp3) sa komp>mob,
ali nisi "convert", u sta? (da li je to neka symbian fora?)
Pa se onda to ne-convert cuje normalno, a convert ne?
Jel' moze neko pojasnjenje kod Nokie, kako to ide?
:-)
pa ako imash npr. 64mb mmc onda 'smanjish' pesme na npr. 1,5mb pa ih prebacish... da ne zauzimaju bash dosta memorije...

danas sam uzeo od 512mb i shljaka odlichno, ali kad sam prebacio pesme, opet je pochelo da krcka... sad da li je do slushki, ili ad-15, ne znam, ali ako saznam javicu vam...

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Sad... ako si ti uzeo adapter od 20-ak eura a onda dao 500-600 kinti za slusalice,onda i ne mozes ocekivati neku bogzna kvalitetnu mjuzu,a ako su u pitanju sluske od BAR 15-ak ili 20-ak eura i jos poznatije firme... onda stvarno nesto nije u redu,verovatno onda telefon zeza kod pesama sa malim bitrate-om pa onda nemoj da ih konvertujes!Krcanje jos niko nije prijavio sam AD-15 adapterom,mada je,cini mi se,b_udder napisao da mu nesto pucketa u slusalicama i da misli da je do AD-15,jer ima dobre sluske,ali to je vec manja mogucnost!
Pozdrav 8)

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Aha, "convert"je ovde u stvari smanjivanje bitrate (to nije ok, ima standard, ne valja manje, pa se pruzi kolika ti je memor)
(ima i za to leka, bice nova tema)
Mozda plejer ne radi te bitrate, ne mogu da verujem da AD ima nesto s tim.
AD problem, jedino softver
Vlaki koja Nokia?
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

6630...
Danas sam slushao na boljim slushkama, philips je u pitanju, i kad sam ga pojachao do kraja, lepo se chuje, ne pucketa, ali se kasnije pocheo smanjivati i pojachavati zvuk, dok se na kraju nije skroz utishao... :shock:
moguce da phone ne moze da 'izgura' ili da je ad-15 slab prenosnik... :?

Pozz! 8)
"Trgovanje bez oglašavanja je kao namigivanje devojci u mraku - vi znate šta radite, ali drugi ne." - Salvador Dali

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Sumnjam da je do AD-15,pre ce biti da je do softvera samog telefona ili konkretnog programa (meni se to ne desava sa PowerMP3 ili N series Music Player-om pa ako koristis neki drugi...) zato ne bi bilo lose da upgradujes softver ako ti nije najnovija verzija (za 6630 je najnovija 6.03.08) ili da promenis program kojim slusas!
Pozdrav 8)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Pa softver je garant.
Ja sam ga cuo na 6270, doduse na minut i samo fm, ali radi normalno.
Na sajtu lepo pise koje modele podrzava (mislim da je od "starijih" samo 6230i)
ali sto da ne i ostali (ne bas svi) sa nov.softverom
;-)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Sve su iskomplikovali, evo, sa Disctophone, prebaceni original disk - probija zvuk na max, a isto to sa EAC ne?
Treba probati i druge formate, ima fora, posebno sa memorijom.
(a vec sad gadjam neku Nokiu koja ce to i podrzati)
:-)

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

Lomnica_city, imam PowerMP3 noviju verziju, 1.2 ili tako neshto, neko mi je poslao skoro na mail... i kad pojacham equlizer do kraja onda pochne da se smanjuje i pojachava... na n90 music player radi normalno... i da imam stariju verziju 5.03.08... :smutny:

Pozz! 8)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Flesuj telefon na 6.03.08,a ta verzija PowerMP3 1.2 ne postoji,najnovija je 1.01!
Pozdrav 8)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

vlaki, mozda je stvarno do verzije Power MP3 koji si ubacio na telefon...ne postoji verzija 1.2, mada se jeste neki falsh pojavio na nekim sajtovima...Mozda je u tom lose kerekovanom programu glavni problem... 8) :wink:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

vlaki, meni se to sa pojacavanjem i ustisavanjem desavalo samo sa 2-3 pesme ..... neki tehno sa jakim basovima ..... dakle: pojacam na max. i on se sam utisa sve dok ja ne utisam u plejeru i onda se zvuk pojaca, tj. vrati u noramlu :D .... ko razume, shvatice ;) ..... e da, koristio sam wma+ i jos neki ... ne secam se da li n90 plejer ili powermp3 ...

pozdrav...

vlaki
Mobil fan
Mobil fan

Post od vlaki »

b_udder, ali zashto se to deshava!? :shock: :o :blinky:
chini mi se da si mi ti poslao PowerMP3... :?
ok radi na standard slushalicama, ok se chuje i ne smanjuje se kao na ad-15, nervira me shto su bubice, ali shta sad...
pa jel imash neke bolje slushke, ili neke najobichnije..?

ninolina, imao sam staru verziju PowerMP3-ja, koja je na svaki 'pokret' seckala, pa mi je b_udder (chini mi se...) poslao na mail noviju, tj. prepravljenu...

Pozz! 8)

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Dobro bi bilo da se pojavi neko sa modelom koji ad-15 zvanicno podrzava pa da se konacno resi misterija.
Ako je problem samo kao kod b_udder-a, da se preziveti.
(sta jos treba, da mu nadjemo i slusalice koje "voli"?)
Pozdrav

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

AD-15 dolazi uz N80,ako je neko od ove nekolicine forumasa koji imaju N80 dobio full paket,neka ga isproba sa par slusalica i javi utiske,moji utisci sa 6680 i N70 (sa najnovijim softverima i N series plejerom i PowerMP3 plejerom) su dobri,pa je mozda do vaseg softvera (telefona i plejera koji koristite)!
Pozdrav 8)

Odgovori