Slike sa mobilnih telefona
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
- vlada1970
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
- :: Blackberry Q5
- :: Nokia 8310
Neki providni watermark po sred slike i to sa povecim "vodenastim" slovima . Takve slike postujes da ljudi vide sta je na slici a ako neko hoce original da mu posaljes , onda naravno verziju slike bez watermark-a .
Imas tu mogucnost i u photoshop-u a i poseban progam , nadji ga , na primer watermark professional i slicno
p.s. prelog : Stavi sat negde na lepsu pozadinu kod kuce na stolu . Stavi beli ili sivi papir iza njega . Osvetli sa strane nekim halogenim svetlom ali tako da ne pada direktno na sat nego , ako ti je jako svetlo , preko sijalice stavi providnu maramu i slicno , i onda u takvim kontrolisanim uslovima uslikaj sa distance od 20-30 cm .

Imas tu mogucnost i u photoshop-u a i poseban progam , nadji ga , na primer watermark professional i slicno

p.s. prelog : Stavi sat negde na lepsu pozadinu kod kuce na stolu . Stavi beli ili sivi papir iza njega . Osvetli sa strane nekim halogenim svetlom ali tako da ne pada direktno na sat nego , ako ti je jako svetlo , preko sijalice stavi providnu maramu i slicno , i onda u takvim kontrolisanim uslovima uslikaj sa distance od 20-30 cm .
Stefan33, da, ako stavis copiright, all rights reserved, i slicne stvari
Evo linkova: https://www.digimarc.com/mypicturemarc/
http://www.protectmywork.com/index_photo.php
http://library.findlaw.com/1999/Jan/1/241476.html

Evo linkova: https://www.digimarc.com/mypicturemarc/
http://www.protectmywork.com/index_photo.php
http://library.findlaw.com/1999/Jan/1/241476.html
N82 black, v31 sw, hakovan i 4gb kartica u njemu =)
- markosvaba
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33
- tehno maniac
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26
- MilančeBGD
- Expert
- Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
- :: Sony Xperia U
- :: SE K800i
Stefan33, zar stavarno mislis da bi neko koristio tvoje fotografije za prodaju ili sl. ??(one koje zanima fotografija uopste ni ne obracaju paznju na telefone i njihove kamere...) 
I 1 i 2 su promasene potpuno... 3 mi je sasvim ok, osim sto fokus nije bio dobar.Ako si vec hteo na prvoj da pokazes n81 on je i trebao da bude u prvom planu, a ovako odvalaci paznju ova sveska, a i sat u pozadini, inace veoma zanimljivo ovako izgleda(svidja mi se
)
A i vlada1970 ti je dao ideju sa pozadinom...
markosvaba, pa ima ljudi koji bi da "kupe", tj. to ide po principu da se slika plati pa tek onda vidi u full rezoluciji, za svaki download se dobija odredjena suma, nemoj me drzati za rec ali mislim da ide 0.1$
Stefan33, nemoj da se opterecujes time da li ce neko uzeti tvoju sliku ili ne.Ako je stavis na neku javnu galeriju uvek imas opciju da zastitis sliku, ili je jednostavno smanji na neku malu rezoluciju tako da do zloupotrebe ne moze doci.
Ako ces da ipak kacis na neki sajt za prodaju, uglavnom svi imaju svoje watermarkove koji zasticuju slike, takodje one su u nekoj maloj rezoluciji, a oni koji zele da vide vecu moraju to platiti.
A sto se tice tuzbe
Mislim to je u neku ruku smesno, prvo kako mozes da dokazes da je to tvoja slika?

I 1 i 2 su promasene potpuno... 3 mi je sasvim ok, osim sto fokus nije bio dobar.Ako si vec hteo na prvoj da pokazes n81 on je i trebao da bude u prvom planu, a ovako odvalaci paznju ova sveska, a i sat u pozadini, inace veoma zanimljivo ovako izgleda(svidja mi se

A i vlada1970 ti je dao ideju sa pozadinom...
markosvaba, pa ima ljudi koji bi da "kupe", tj. to ide po principu da se slika plati pa tek onda vidi u full rezoluciji, za svaki download se dobija odredjena suma, nemoj me drzati za rec ali mislim da ide 0.1$
Stefan33, nemoj da se opterecujes time da li ce neko uzeti tvoju sliku ili ne.Ako je stavis na neku javnu galeriju uvek imas opciju da zastitis sliku, ili je jednostavno smanji na neku malu rezoluciju tako da do zloupotrebe ne moze doci.
Ako ces da ipak kacis na neki sajt za prodaju, uglavnom svi imaju svoje watermarkove koji zasticuju slike, takodje one su u nekoj maloj rezoluciji, a oni koji zele da vide vecu moraju to platiti.
A sto se tice tuzbe

Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...
- markosvaba
- Mobil fan
- MilančeBGD
- Expert
Pa to
Ja imam mnogo dobrih fotografija sa mob. telefona, takodje i sa ozbiljnijih fotoaparata, i to u full rezoluciji bez ikakve zastite, ali mi nikad nije palo napamet da uzmem i da prodajem necije fotografije.
Koristi google za prodaju

Koristi google za prodaju

- markosvaba
- Mobil fan
- MilančeBGD
- Expert
markosvaba, mislio sam da trazis pomocu googlea
I da napomenem da sam ja samo dao svoje misljenje, ko hoce da ga prihvati moze, ko nece i ne mora... Samo nemojte da bude opet da ja pljujem necije slike i mrzim nekog, samo sam dao svoju kritiku i nemam nista protiv Stefana

I da napomenem da sam ja samo dao svoje misljenje, ko hoce da ga prihvati moze, ko nece i ne mora... Samo nemojte da bude opet da ja pljujem necije slike i mrzim nekog, samo sam dao svoju kritiku i nemam nista protiv Stefana

- vlada1970
- Mobil manijak
MilančeBGD, je u pravu . Evo bas sad citam knjigu "The Digital Photography Book: The Step-By-Step Secrets for How to Make Your Photos Look Like the Pros'!
By Scott Kelby" i covek u prvom poglavlju , na samom pocetku knjige , kao najvazniju stvar istice da ako nije ostra slika , sve ostalo nije vazno :
"If Your Photos Aren't Sharp, the Rest Doesn't Matter"

Sto se tice zastite , pogotovo sto je ovo slika sa kamere na mobilnom , ne moras da brinesh ja mislim bash mnogo . Kao sto kazu drugi , retko ko ih gleda sa nekim bash respektom . Ali u svakom slucaju , mozes da ih zastitis kad ih postavljas na net . Cisto da se zna da je tvoja i da je sama ideja slikanja takve slike na taj nacin tvoja . I nije komplikovano . Evo ti dva primera , sa tvojim imenom na razlicite nacine . Ja mislim da nema sanse da se kropuje slika kad je watermark-om prekrivena na ovaj nacin , a da moze da se iskoristi :

Mada , moze to i na mnogo bolji nacin da se odradi . Ovo je bilo na brzaka u ACDSee-u .
Inace , vostezmaj, al' zapazi na ovolikim kolima mrava , svaka ti cast
Izgleda da je ovo bio mrav gigant , pazi koliki je u odnosu na krilo . 
By Scott Kelby" i covek u prvom poglavlju , na samom pocetku knjige , kao najvazniju stvar istice da ako nije ostra slika , sve ostalo nije vazno :
"If Your Photos Aren't Sharp, the Rest Doesn't Matter"

Sto se tice zastite , pogotovo sto je ovo slika sa kamere na mobilnom , ne moras da brinesh ja mislim bash mnogo . Kao sto kazu drugi , retko ko ih gleda sa nekim bash respektom . Ali u svakom slucaju , mozes da ih zastitis kad ih postavljas na net . Cisto da se zna da je tvoja i da je sama ideja slikanja takve slike na taj nacin tvoja . I nije komplikovano . Evo ti dva primera , sa tvojim imenom na razlicite nacine . Ja mislim da nema sanse da se kropuje slika kad je watermark-om prekrivena na ovaj nacin , a da moze da se iskoristi :

Mada , moze to i na mnogo bolji nacin da se odradi . Ovo je bilo na brzaka u ACDSee-u .
Inace , vostezmaj, al' zapazi na ovolikim kolima mrava , svaka ti cast

- kapoerista90
- Expert
- Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49
- vlada1970
- Mobil manijak
Svidza mi se kapoerista90 . Nije losha fora . Svemirska .
Olovka ide brzinom worp 6 

Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas