Neke stvari o WiFi-u
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
Što se bre odmah vređaš? Spomenuo sam te u šali a smajli u tekstu posta bi to trebao da ti kaže... Nemam ništa protiv da se povežeš sa komšijom (a možda bolje sa komšinicom), to je njegov problem ako je ostavio open ruter (ili opet, open prozor)...deksicom napisao:B+ neznam zasto spominjes mene a to kad sam zajedno uz dogovor koristio sa komsijom,nas dvoje smo zajedno placali pretplatu i neznam sta je tu lose............Imas li ti neke informacije o ovom ruteru i ja cuti dati pivo kad dodjes u LE iako si me malopre ppomenuo.![]()
Kao što rekoh koristim Planetov ruter a TP Linkov nisu hteli da mi daju jer navodno nije setovan za IPTV...

... a kada dođem u LE ja neću pivo... HOĆU PLJESKU BRE!!!

Aj sad, pozdrav.
Eh da... Moj username (Bpositive) bi trebao takođe nešto da ti kaže...

- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
bpositive, da, zaboravljena stavka zvana "IPTV" bitno ume da promeni priču. Trebalo je odmah da pozoveš Eunet, ali bar smo se malo ispričali ovde. 

● PRAVILA FORUMA ●
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Evo da se pohvalim posle nedelju ipo stigao mi je sezampro adsl int.sa ruterom.Ruter je tp-link TD-W8901G.Signal u kuci je dobar ali na spratu ili u dvoristu signal menja jacinu a ponekad se skroz i izgubi,dali to ima neke veze zbog mreze tj.provajdera da on nesto utice na jacinu signala ili se tako ruter ponasa.I jos nesto kako da zakljucam signal kad stavim kod on nece da se konektuje i kad ukucam kod,a kad kod sklonim onda se sam konektuje.
Deksi, provajder ne bi trebalo da ima ikakve veze sa signalom wireless rutera... on može varirati u zavisnosti od debljine zidova i sl. Probaj staviti ruter na neko visoko mesto, npr. neku policu, ako već nisi. Što se tiče ključa, probaj da staviš WEP ili WPA, a ne WPA2 ključ, npr. ja sa N79 nisam nikako mogla da se prikačim na wireless kad sam stavila WPA2, čim sam vratila na WPA sve je bilo ok.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ja sa mojim n79 kada hocu da se konektujem uvek pri prvom pokusaju neuspem,pojavi mi se obavestenje Web.Nema odgovora mreznog prolaza. onda izadjem iz brosvera i pokusam ponovo iz drugi put se zakaci za sekund.Ovo se desava i kad je ukljucen komp.i kad je iskljucen.Moguce je da je razlog sporija pobuda rutera telefonom,kopijuterom nema problema cim se upali automatski se zakaci.A ovo za zakljucavanje probacu,mada i nemam neke potrebe jer u komsiluku i nema ko da mi koristi signal a i neka koriste ko zna jer sam i ja jedno vreme koristio tudji wirales,ali sam se malo
pa sam nabavio svoj adsl int.

-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
Deksi, jazz, ti je dobro rekla da resetujes ruter,mada su ti Tp Linkovi ruteri komplikovani za resetovanje do zla boga.Posle reseta lepo da udjes u njegova podesavanja preko pretrazivaca i podesis wpa pasword(cini mi se treca od ponudjenih opcija) i resio si problem.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Sale_M, kako su bre komplikovani za resetovanje? System Tools->Reboot i to bi bilo to.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
TP link komplikovan za podesavanje? Meni treba 3 min da podesim moj posle Hard reseta. Ako je to puno vremena, i sto trazi da isklikam par stvari...
A u ovo podesavanje je ukljuceno i moje dodavanje uredjaja po MAC adresama. Ne moze jednostavnije zaista, samo treba znati par elementarnih stvari.
A u ovo podesavanje je ukljuceno i moje dodavanje uredjaja po MAC adresama. Ne moze jednostavnije zaista, samo treba znati par elementarnih stvari.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Pa jednostavno je za podesavanje kad odes na Quick Start to se podesi lako ali u podesavanjima u particiji Interface Setup e tu mi je trebala pomoc opertera jer sam morao uneti neke njhove podatke i neku sistemsku lozinku to nisam mogao sam podesiti,pa sad kada bih ga restartovao to da mi ne poremeti.To za restart sto je naveo tomas hokenberi kod ovog rutera napostoji ima nesto sistem log a nema sistem tols.Za zakljucavanje mac adresama sta tu treba upisati npr.imeil telefona i broj kompijutera ili nesto drugo.
MAC adresa nije isto što i IMEI telefona. MAC adresa telefona ti piše npr. na kutiji telefona u formatu WLAN: XXXXXXXXXXXX (12 alfanumeričkih oznaka... ako si dobio tel u originalnoj kutiji) a verovatno piše i na nalepnici ispod baterije (sry mrzi me da vadim bateriju iz svoje nokie da bih proverio...). Ako baš ne možeš da nađeš MAC adresu telefona, konektuj se njime na ruter i onda sa kompa uđi u setup rutera i tamo nađi ARP tabelu u kojoj pišu MAC adrese svih trenutno povezanih uređaja (barem je na PLANET-u tako).deksicom napisao:...Za zakljucavanje mac adresama sta tu treba upisati npr.imeil telefona i broj kompijutera ili nesto drugo.
MAC adresu kompa ćeš videti ako odeš u dos prozor (RUN/cmd) i tamo ukucaš ipconfig /all. MAC adresa je navedena pod stavkom Physical Address (isto 12 alfanumeričkih oznaka)...
...a što se tiče podešenih parametara rutera i njegovog restart/reset-a, kod mene na Planetu postoji opcija backup/restore pa ga uvek bekapujem pre nego što nešto značajno menjam (nešto kao restore point)...