Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

zllaja,Hvala,svaka cast za fotke,ja zaista obozavam ovakve fotografije oblacnog neba,jos ako se prebace u CB mod,onda fotka bas dobija na dramaticnosti.Evo ja sam na brzinu tvoje dve fotke malo sredio u PS i rezultat je sledci:

SlikaSlika

SlikaSlika

Ovo je samo otprilike kako moze da izgleda a ako znas sa PS postoji jos mnogo kombinacija i potpuno drugacijih rezultata.Samo treba vremena. :roll:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

zllaja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 09. Dec 2007. 01:09

Post od zllaja »

Meni je danas bilo malo dosadno pa sam zato uzeo fon u ruke i uputio se u setnju preko brda,njiva,potoka...Evo i rezultata...

SlikaSlika

Slika

SlikaSlika

SlikaSlika

SlikaSlika

SlikaSlikamalo makro moda...

SlikaSlika

SlikaSlika

SlikaSlika

Slika

SlikaSlikaglobalno zatopljenje ima i nekih svojih prednosti :D

SlikaSlika

SlikaSlikaisto drvo kao na prethodnoj slici,s tim da je ona prethodna predvidjena za HDR fotografiju al sam i nju ubacio ovde

SlikaSlikana nebu se pocese navlaciti novi oblaci pa sam morao lagano krenuti kuci

SlikaSlika

Jel mi moze neko objasniti kako da HDR slike prebacim na .jpeg format pa da ih mogu uploadati kao ,,obicne,,slike ili one mogu u .hdr formatu da se normalno uploaduju
Nokia N95 8GB

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

Evo poredjenja kamera, N82 vs. N95:
Landscape mod(WB: sunny, ISO: Low):
N82: SlikaSlika N95: SlikaSlika

Macro mod(WB: sunny):
N82: SlikaSlika N95: SlikaSlika
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Taj landscape bas unistava fotke... :| Ako cemo vec da poredimo, u landscape modu n95 je bolji, mislim slika je dosta ostrija.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

Jeste ostrija slika, vidi se bas razlika, nemam nista protiv landscape moda, slikao sam pejzaze i u drugim modovima, ali ovaj se nekako pokazao kao najbolji kod N82, i ako je los. :wink:
Poredio sam i portret mod, ali ne bih to kacio jer izgledam defektno na slikama. :)
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

kljun napisao:nemam nista protiv landscape moda, slikao sam pejzaze i u drugim modovima, ali ovaj se nekako pokazao kao najbolji kod N82, i ako je los. :wink:
Jesi li probao da na ostalim modovima staviš sharpness na hard? Na landscape se ta opcija sama aktivira i zato možda daje bolje rezultate od ostalih modova. Evo primera sa auto modom, na prvoj slici su sva podešavanja na auto, a na drugoj je samo sharpness štikliran na hard.

SlikaSlika SlikaSlika

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

milann jesam nesto isprobavao, ali nisam obracao paznju na to tolko, stavljao sam da mi sharpness na macro bude high a na ostalim modovima ja mislim da nisam. Razlika je osetna izmedju ove dve slike.

bambi
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Jan 2007. 13:05

Post od bambi »

par slika sa c902

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
| E72 | Vivaz Silver | SE c902 |

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

Makro mod sa razdaljine oko 5 mm 6220 classic inace hackovao sam ga i hvata fokus na 5 cm sasvim normalno nije neka slika ali vidite prasinicu :-) to se okom ne vidi haha! SlikaSlika
Poslednja izmena od Igor88bg u Uto, 11. Nov 2008. 05:53, izmenjeno 1 put ukupno.

n1tr0
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 23. Jun 2008. 10:50

Post od n1tr0 »

Kako si ga hack-ovao da hvata na 5mm?
Ja sam bas pricao da bi i N82 trebao da hvata na 5mm, a nece nego na 10mm... :(

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

n1tr0, na jednom od foruma sam nasao neko uputstvo i radio sam sat vremena t da mi na kraju NEBI RADILO i poludim sve pogasim i setim se Jbte daj da ugasim tel :-)))) i kada ono radi za divno cudo sada me sekira stvar sto ne znam koji je sajt imali su par dobrih stvari ali bas pas dobre fore u fazonu menjas font na telu idt al da me roknes ne znam koji je to sajt jer sam preko jednog na drugi sa drugog na treci pa na 16 ti i tako da sam prso sinoc mislim da je malo falilo telefon da razlupam namucio sam se BOGOVSKI! Mada iskreno slika mi i ne deluje nesto spec sa manjom razdaljinom on hvata fokus ali ne znam nije losa npr kada slikam pod previm uglom slika je VRH al pod uglom malo omasi objekat haha npr mrava hahahah i da nadam se da nece da me apse sto sam zivo bice ubio ali ljudi MORAO SAM :-))) nikako nisam drugacije mogao da je slikam :-))))

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Pa mozes u History (Opere, Firefoxa ili preko cega si isao na net) da vidis na koje si sajtove isao i onda da das adresu na kojoj si procitao upustvo !

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Igor88bg napisao:Makro mod sa razdaljine oko 5 mm 6220 classic inace hackovao sam ga i hvata fokus na 5 cm
Pa cekaj opredeli se sta ces da lazes, jel sa 5cm ili 5mm :P
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

Ako imate 6220c ne treba vam mikroskop :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne vidi se golim okom...budalaština :lol:
Nokia C6

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

tehno maniac, pa ne vide se ove dlacice prasine vidi kolika je muva jbte haha sta mislis koliko je to uvecano :-)

madness99
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 07. Mar 2006. 20:40

Post od madness99 »

pih bolje slike je radio mc60 on je mogao da radi autofokus na 1cm .
iPad 3G + Samsung Galaxy Tab 10.1 9 + iPhone 4 32gb White + HTC Evo 3D

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

ma to a tek onaj c 60 sa externom VGA kamerom

:-)

Edit : na gsm areni test 8 mpx kamera ja nisam zadovoljan kakve samung pravi slike! http://www.gsmarena.com/showpic.php3?sI ... na_038.jpg

Evo testa : http://www.gsmarena.com/8_megapixel_gra ... ew-296.php

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Evo par makro slicica sa e71,sve su crno bele jer jedino tako lice na nesto...ko zna,mozda su ovi iz Nokie u pravu,mozda nama 'biznis' korisnicima zaista ne treba polu normalna kamera :dry:

SlikaSlikaSlikaSlika
Slika

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

SlikaSlika

Evo neke slike i od mene Danas slikana bas mi se dopada :-)

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

Nisam mogao da odolim, a da ne slikam ovo ispred moje zgrade, tu ima neka mala piljara, a i kriminalni prizor...

SlikaSlika
Nokia Lumia 630

Odgovori