Neke stvari o WiFi-u

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
Miškoni
Administrator
Administrator
Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
:: Samsung S7
:: Huawei Y6

Post od Miškoni »

Za proveru WiFi MAC adrese na Nokia telefonima kucati u standby ekranu *#62209526# ili *#mac0wlan#.
A za normalan reset rutera jednostavno izvući kabl za napajanje i vratiti ga posle par sekundi... :wink:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Miskoni hvala za informaciju naso sam to za telefon, nesto i za komp mac adresu ali nisam pronaso to sto je B+ napisao da na njegov nacin mogu videti sve mac adrese od uredjaja koji su konektovani jer komp.je normalno konektovan ali kad dodam telefon i jos jedan komp.nista se ne menja tu gde sam video samo jednu mac adresu tu idalje stoji samo ta jedna.Pozvacu njihovog operatera kad imam malo vise vremena za savet pa valjda cu se snaci.

jazz
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 06. Jul 2005. 14:06
:: S7 Edge

Post od jazz »

deksicom, MAC filter kod tvog rutera se nalazi u Interface Setup/Wireless, u donjem delu strane treba da bude lista polja gde možeš aktivirati MAC filtering i uneti MAC adrese tvog kompa i telefona.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Tacno je tu postoji ta mogucnost,ima ukupno 8 mesta za unos mac adresa.Ako ja tu unesem te adrese onda bi trebalo da se vise neko drugi nece moci da se konektuje ? Ova opcija aktivated sigurno treba biti ukljucena.Naso sam mac adresu telefona za to mi je pomogao miskoni ali kako da pronadjem za jos dva kompa i bratov lap top ajde da moze i on ponekad da koristi od mene internet da ga ne zakljucam i prema njemu.

bpositive
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 16:35

Post od bpositive »

deksicom, pa čini mi se da sam u predhodnom postu objasnio kako da nađeš MAC adresu kompa...
1. klik na START
2. klik na RUN
3. upiši CMD i klik na OK
4. otvori se DOS prozor i upišeš IPCONFIG/ALL
5. u istom prozoru dobiješ (između ostalih) tražene podatke (možeš videti i IP adresu)...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ovako uso sam prvo u Interface Setup zatim LAN i tu se otvore mac adrese.Dali su to mac adrese od svakog kompa koji je trenutno zakacen na ruter,pored moje tu je aktivno jos 4 mac adrese,ispada da su se zakacila jos cetvorica na moj ruter.
Kako sad da napravim mac filter i tu ubacim one koje ja zelim.Postoji kad udjem u wireless mesto za 8 mac adresa i opcija activated i deaktivated,dali se mac adrese tu unose i naravno da se stiklira aktivated.Ruter je tp-link.
:unsure: :unsure:

jazz
Mobil fan
Mobil fan

Post od jazz »

deksicom, tako je, u tom delu se unose MAC adrese uređaja kojima želiš da odobriš pristup, naravno Activated treba da bude obeleženo. :wink:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Hvala jazz,ajde jos i ovo mi odgovori.Do moje mac adrese sam dosao kada kliknem na ono malo da ga nazovem televizorce koje se nalazi u desnom donjem uglu monitora koje oznacava konekciju,Wiraless Network Connection-suport-detals i tu kad udjem i izmedju ostalog pojavi se Physical Address u produzetku ima one 12 cifre (primer 12:34:56:78:91:23) to bi trebali da bude moja mac adresa ili da je trazim na neko drugo mesto.
:| :|
tacno tu je mak adresa avo pronasao sam u postupku koji sam malopre napisao i radi ovo mac filtriranje,sad ovaj drugi koji zeli da se zakaci na mrezu nevidi ono katance ali ipak nemoze da se konektuje.

jazz
Mobil fan
Mobil fan

Post od jazz »

^To je to, katančića nema jer nemaš standardnu zaštitu šifrom, ali drugi kojima nije dozvoljen pristup ne mogu ući u tvoju mrežu :) ovo ti je čak i bolja opcija, jer je teže probiti ovakvu zaštitu nego provaliti šifru.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ma za sifru ima softver sa kojim udjes u ruter i vidis lozinku i citao sam jos da moze ta osoba da postavis drugu lozinku i da zakljucas tudji ruter.I ja mislim da je ovakvo mac filtriranje bolja varijanta.
Bpozitive je cinimise imao i problem kada ga zakljuca sifrom jer se je mogao konektovati samo po jedan komp,a ovako ima mesta za 8 mac adrese.
8) 8)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Moze i u ovo da se udje ali znacajno teze sa WiFI snifferom i sa MAC address fakerom. I onda otkacis vlasnika i zakacis sebe, pa dok vlasnik vidi i provali sta je... :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

darkmen2506
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 03. Jun 2010. 18:08

Post od darkmen2506 »

Pozdrav
Imam HTC Touch i desava mi se da je Wi-Fi konektovan ali kad hocu da idem na internet preko Internet Explorer-a ili Opere ili bilo kojeg browsera, pise da odbija da se konektuje na internet...
kad iskljucim Wi-Fi i konektujem se preko telenora onda radi normalno.

da li postoje neka podesavanja ili sta da uradim?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Probaj da promenis signal rutera,nadji neko mesto gde postoji slobodan signal koji nije zakljucan ili probaj iz drugog ili treceg pokusaja nekad i to upali.
Nisi napisao dali tvoju mrezu koristis ili od nekog drugog.

jazz
Mobil fan
Mobil fan

Post od jazz »

darkmen2506, ako je tvoj WiFi u pitanju, probaj da restartuješ ruter, ili da prebaciš na MAC filtriranje umesto zaštite šifrom, pored ovoga što ti je naveo deksicom. U suprotnom, ako se telefon ne može konektovati na npr. neku slobodnu mrežu koju hvataš u gradu, verovatno je signal preslab, mislim da se ne možeš konektovati ako je signal ispod 20-30%.

darkmen2506
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 03. Jun 2010. 18:08

Post od darkmen2506 »

hvatam signal koji nije zakljucan i pokazuje da je pun signal...
ne znam da li ima neke veze, komp mi je prikacen na adsl(telekom)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

darkmen2506, jel to tvoj signal? Ako jeste, odradi reset rutera, ako nije, onda moguce da kroz tu WiFi mrezu ne ide Internet. Moze da bude dosta toga
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Proverim ja danas da vidim nemali ko da mi koristi signal rutera kad on bilo se zakacivalo 4 stranca.Ispred svakog imena tog ko mi je koristio signal pisalo je PC-..... a ta oznaka koliko sam sazno se koristi kod lap top racunara ispraviteme ako gresim.I danas sam od muke morao da ukljucim mac filter i evo do veceras sem mog deskop komp.i bratov lap top drugih nije bilo konektovanih.
Morao sam ovo uraditi jer mi se desavalo da se prekine protok.

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Ako moze samo da mi neko ukratko objasni. Jeste pocetnicki ali zaista nisam nikada WiFi koristio cak i kada sam ga imao na n80.

Nadjem dostupne konekcije sa odredjenom apliakciju. Na listi su recimo neke sa katancem a neke sa zvjezdicom. Prepostavlajm da su ove sa zvjezdicom slobodne. Treba da se samo nakacim na recimo tu jednu slobodnu i da normalno koristim internet ..ili ?

Da li to tako ide, da mo0gu besplatno koristiti net ili ce mi mozda nesto skidati sa racuna i ako mislim da to nema veze ?

djoni
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 06. Jun 2010. 10:59

Post od djoni »

napalm death napisao:Prepostavlajm da su ove sa zvjezdicom slobodne. Treba da se samo nakacim na recimo tu jednu slobodnu i da normalno koristim internet ..ili ?
yep... naravno zavisi od signala kako će (i da li će) to raditi
napalm death napisao:Da li to tako ide, da mo0gu besplatno koristiti net ili ce mi mozda nesto skidati sa racuna i ako mislim da to nema veze ?
možeš opušteno da koristiš, osim ako nije neki komšijski wifi, pa komšija ne posumnja i dođe da ti naplati račun u šljivama :D

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

Ma da, vidim jacinu signala ili mi javi da je signal slab. Maloprije bio vani pa nasao mislim 3 slobodne konekcije na jednom mjestu ali mi nije bilo jasno kako se tek tako jednostavno koristi. Ipak sam ocekivao da budu pod sifrom pa ako je veza nekog kafića, da trebam od nih traziti sifru.

Ok ..hvala na objasnjenju.

Odgovori