GPS navigacija
- 83stojan
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sub, 26. Jan 2013. 13:24
- :: Samsung Galaxy Tab 3
- :: Sony Xperia E4
Re: GPS navigacija
Hvala Tomas donekle sam shvatio o cemu se radi.
Evo sta meni treba konkretno:
Imam u planu da kupim telrfon Sony Xperia Miro http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3451 ... miro-ST23i android u specifikaciji stoji da podrzava GPS. E sad me interesuje sta dalje gde nabaviti taj softver,da li ga imaju prodavci telefona koja je njegova cena i kako uopste do njega doci ,zivim u Beogradu.I kad bih nabavio taj softver kako bih to dalje funkcionisalo posto mi trebaju mape Srbije i eventualno okolnih zemalja gde putujem,znaci za snalazenje po gradovima tj ulicama? Sve to bez koriscenja usluga operatera.
Evo sta meni treba konkretno:
Imam u planu da kupim telrfon Sony Xperia Miro http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3451 ... miro-ST23i android u specifikaciji stoji da podrzava GPS. E sad me interesuje sta dalje gde nabaviti taj softver,da li ga imaju prodavci telefona koja je njegova cena i kako uopste do njega doci ,zivim u Beogradu.I kad bih nabavio taj softver kako bih to dalje funkcionisalo posto mi trebaju mape Srbije i eventualno okolnih zemalja gde putujem,znaci za snalazenje po gradovima tj ulicama? Sve to bez koriscenja usluga operatera.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: GPS navigacija
83stojan, nije los taj tel, mada je najbolje da nam kazes koliko bi novca bio spreman da das za tel i da li izricito hoces samo nov ili u obzir dolazi i polovan telefon koji takodje mozes naci sa garancijom pa da ti mi predlozimo neki drugi. Sto se igo navigacije i mapa tice kada kupis telefon mozes mi se javiti na pp pa cu ti ja dati link da skines za bilo koju rezoluciju, tj za onu koju bude imao tel koji budes kupio
Note IV N9100 dual
- 83stojan
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Sub, 26. Jan 2013. 13:24
- :: Samsung Galaxy Tab 3
- :: Sony Xperia E4
toda81 ,maksimalno 200eura ,miro malo prelazi tu cenu ali mi se dopao jer je noviji model ima android 4.0 znaci to mi je limit 230eura,uzeo bih novi telefon ne polovan.
Hteo sam prvo da saznam kako to funkcionise sa GPS-om ,da ne kupim telefon a da bude neupotrebljiv za tu funkciju.
Hteo sam prvo da saznam kako to funkcionise sa GPS-om ,da ne kupim telefon a da bude neupotrebljiv za tu funkciju.
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
83stojan, OK je ovaj Miro samo bi meni tih 3,5" bili premalo. No pitanja vezana za izbor konkretnog mobilnog telefona nisu za ovu temu vec pokreni odgovarajucu temu ovde.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- toda81
- Prijatelj foruma
Definitivno ti ne bih preporucio da uzimas tel sa tako malim ekranom, minimum 4" , a i vise nece skoditi
Note IV N9100 dual
- alphablue597
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
- :: Nokia Lumia 520
Toda81 jos jednom hvala za igo.E sad imam jedno pitanje.Skinuo sam aplikaciju Orux maps sa google play-a i aplikacija je odlicna.Ali tu sam video da ona podrzava garmin mape,pa me zanima da li je neko pokusao da koristi ove mape preko ove aplikacije?
ja moram da pitam jer mi nije jasno
treba li meni ta navigacija u telefonu ?
imam one google maps i plan plus, to mi je cini mi se dovoljno da se orjentisem, ne znam sta konkretno dobijam sa navigacijom?
help

imam one google maps i plan plus, to mi je cini mi se dovoljno da se orjentisem, ne znam sta konkretno dobijam sa navigacijom?
help

- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Lela, ako nista drugo navigacioni softver poput iGo-a ima tu prednost da ga mozes koristiti i u romingu bez potrebe da skupo placas gprs roming.
Sem toga oni obezbedjuju glasovnu navigaciju "turn by turn" od "tacke A" do "tacke B" poput "klasicnih" GPS uredjaja.
Sem toga oni obezbedjuju glasovnu navigaciju "turn by turn" od "tacke A" do "tacke B" poput "klasicnih" GPS uredjaja.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
GPS navigacija
koja je najbolja navigacija za iphone? ja sam skinuo navigon ali nema srpski jezik za navodjenje.
Moze li neko da mi potvrdi da li je tacno da za galaxy s (kec, i9000) ne postoji igo ili uopste navigacija koja radi? Meni to ne zvuci kao istina, brat mi tvrdi da je citao i covek se istripovao i kupio eksterni gps, pa se povezuje blututom na njega.
12 godina na forumu!
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Google Mapsdarkonda napisao:koja je najbolja navigacija za iphone? ja sam skinuo navigon ali nema srpski jezik za navodjenje.

(Sorry, nisam mogao da izdržim)
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
darkonda, nije m@c|-|oR, mislio ništa loše, samo nisi pratio bruku koju je imao apple sa mapama...
-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
GPS navigacija
zanimljivo
skoro sam uzeo iphone tako da sam pitao i nesto nemam vremena niti mi se prelistava brdo stranica unazad da vidim sta ste pisali

Freyr, naravno da podrzava GPS i postoje programi za isti!
iGO radi bez problema,ja imam isti telefon samo model plus +! 

Samsung Galaxy S3 I9300
imam nokia n8
- jel ona aplikacija za merenje brzine, ili u okviru nekog programa za gps uopste gde ima stavka za briznu, koliko je
to tacno? npr jedan program mi ispisao pored ostalih gps podataka, da mi je brzina oko 0.8 m/s iako sam stajao u
mestu?
- jel ima nesto na foru planplus programa,znaci samo da imam mape offline da ih gledam kao na planplus sajtu? ima
planplus ali za android. cuo sam da moze google maps da radi to da gledas offline mape?
- pitanje u vezi garmina: skoro sam instalirao, nisam jos gledao u opcijama da li ima nesto, ali problem je kad mi izracuna rutu tj putanju, i ja skrenem van rute, u drugu ulicu, ne desava se kao na nokian95 i starijem garminu da mi PRERACUNA novu putanju, vec ostane na slici stara a samo strelica koja pokazuje moju lokaciju me prati.
p.s. ako nije problem, da ne bih citao sad prethodnih 162 strane: sum sumarum , igo vs garmin vs ovimaps vs google maps vs nesto drugo, ko je pobednik . kolko sam do sad uspeo da iskopam igo bolji interfejs od garmina, a garmin detaljnije mape; za ove druge programe ne znam nista; a kazu da ni ovaj ovimaps sto ce da izadje za srbiju za par meseci nije nesto detaljan
hvala unapred
- jel ona aplikacija za merenje brzine, ili u okviru nekog programa za gps uopste gde ima stavka za briznu, koliko je
to tacno? npr jedan program mi ispisao pored ostalih gps podataka, da mi je brzina oko 0.8 m/s iako sam stajao u
mestu?
- jel ima nesto na foru planplus programa,znaci samo da imam mape offline da ih gledam kao na planplus sajtu? ima
planplus ali za android. cuo sam da moze google maps da radi to da gledas offline mape?
- pitanje u vezi garmina: skoro sam instalirao, nisam jos gledao u opcijama da li ima nesto, ali problem je kad mi izracuna rutu tj putanju, i ja skrenem van rute, u drugu ulicu, ne desava se kao na nokian95 i starijem garminu da mi PRERACUNA novu putanju, vec ostane na slici stara a samo strelica koja pokazuje moju lokaciju me prati.
p.s. ako nije problem, da ne bih citao sad prethodnih 162 strane: sum sumarum , igo vs garmin vs ovimaps vs google maps vs nesto drugo, ko je pobednik . kolko sam do sad uspeo da iskopam igo bolji interfejs od garmina, a garmin detaljnije mape; za ove druge programe ne znam nista; a kazu da ni ovaj ovimaps sto ce da izadje za srbiju za par meseci nije nesto detaljan
hvala unapred
- toda81
- Prijatelj foruma
Koliko sam ja testirao igo i garmin uporedo, posebno kad je trebao oar puta da me iscupa kada sam zalutao, mnogo bolji je bio igo nego garmin jer me je garmin vodio samo u krug i nikako nisam mogao da se iscupam iz tog mesta, a bio je mrak. Moj glas je uvek za igo bez obzira sto imam i garmin. ,Mnogo znaci brz procesor na telefonima kada je navigacija u pitanu. To sam se licno uverio kada sam imao pravu igo navigaciju i kada je pocela da brljavi i da kasni sa uputstvima, dok na telefonu sve radi besprekorno brzo, tacno i precizno.
Menije garmin pokazivao tacnu brzinu kada, tj par km vise u odnosu na auto sto je dobro, mada mnogo zavisi i da li je velicina guma na autu originala, jer ako nije nece biti tacna prikazana brzina na autu
Menije garmin pokazivao tacnu brzinu kada, tj par km vise u odnosu na auto sto je dobro, mada mnogo zavisi i da li je velicina guma na autu originala, jer ako nije nece biti tacna prikazana brzina na autu
Note IV N9100 dual
Kako u Igo navigaciji,mislim da je My Way,da se izbace sve one ikonice ili precice(dodatci) na glavnom ekranu kad se ukljuci karta?
Znaci kad upalim mapu da mi pokazuje kuda idem hocu da mi se prikazuje samo karta bez tih dodataka sto su se smestili po uglovima.
hvala.
Znaci kad upalim mapu da mi pokazuje kuda idem hocu da mi se prikazuje samo karta bez tih dodataka sto su se smestili po uglovima.
hvala.
- toda81
- Prijatelj foruma
Ja znam kako to ide u igo promo, a u igo my way ne znam tacno gde se nalazi, qli malo pogledaj u podesavanjima karte pa ces naci da odstikliras te opcije
Note IV N9100 dual
Brate ako te ne mrzi napise gde to ide u Igo Primo(mogao si to da mi posaljes
) verovatno se to sve menja na istom mestu,ja nisam uspeo da to pronadjem...
Pozdrav.

Pozdrav.
- alphablue597
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 15. Feb 2012. 13:38
- :: Nokia Lumia 520
Ljudi jel ima jos neko ovakav problem sa igo primo...Naime kad odaberem u postavke rute da se krecem automobilom sve radi lepo,ali kada izaberem pesak non-stop me izbacuje.Pokusao sam i da deinstaliram pa ponovo da instaliram aplikaciju i menjao sam podesavanja ali nista...Da li i vi imate ovakav problem i da li moze da se resi nekako?