GPS navigacija

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Re: GPS navigacija

Post od araphel »

Stavio sam Navigon posle nekog vremena druženja sa Igo, i jako sam zadovoljan. Za razliku od Igo, Navigon ne brljavi sa slikom i elementima menija prilikom promene orijentacije ekrana, i generalno mi deluje dosta upeglano. Ubacio sam mape cele Evrope i testirao za sada po Austriji i Nemačkoj...radi bez greške. Uskoro bi trebalo da sam u prilici da ga i po Srbiji isprobam.

dusko1122
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 17. Dec 2009. 23:41

Post od dusko1122 »

Da li su ovo zadnje mape koje imam ili su izlazile novije?

I pojasnjenje gde se to kopira ako nije problem...

Pozdrav.

Slika

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

Jedno pitanje. Poprilicno sporo mi hvata gps signal na 4x HD.
E sad, skinuo sam GPS Test, i kad ukljucim, on nadje 8-9 onih satelita ili cega vec, ali nece da se poveze po 3-4 minuta .
Ono pise da ih ima, ali IN USE nijedan...

sta bi mogao problem biti

Dpb
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 22. Maj 2011. 18:13
:: Samsung SM-G920
:: Huawei p8 lite

Post od Dpb »

mazzy, kada ukljucujes navigaciju ukljuci i prenos podataka na telefonu i videces koliko ce se brze povezati i cim se poveze mozes iskjuciti ako nemas neki paket sa neogranicenim internetom

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

znam sta je agps, ali i s njim mi nekad sporo....

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: GPS navigacija

Post od toda81 »

dusko1122, da, to su poslednje mape za nasu zemlju koje pravi contrast, mada ima i drugih proizvodjaca, ali su te najbolje
Note IV N9100 dual

nidzo80
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 19. Jan 2009. 00:48
:: Honor 9

Post od nidzo80 »

Koja mapa Grčke i Makedonije je kompatibilna sa Contrastovom Srbijom da može da se izrutira u iGO My Way, a da ne prijavljuje da su mape izolovane?

EDIT:
O.K. našao. Navteq ne odgovaraju. Teleatlas
odgovara.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ljudi, imam problem Samsung Galaxy Ace S5830, tj ne direktno ja vec moj mali drugar. Namestao sma mu igo navigaciju i sve je radilo kako treba, tj igo je hvatao satelite i danas mi se malisa pozalio da tel nece uopste d ahvata satelite. On je imao 2.3 sw, pa sma mu ja root-ovao tel i ubacio ICS i instalirao FasterFix, ali ni on ne pomaze da uhvati satelite. Cudno mi je sto se uopste ne pojave sateliti kad se udje na kartu i na onaj kvadratic u godnjem levom uglu i ne pojavi se ni jedna crvena crta da je video uopste neki satelit. Da li neko ima ideju kako resiti ovaj problem?
Note IV N9100 dual

nidzo80
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od nidzo80 »

toda81 napisao:On je imao 2.3 sw, pa sma mu ja root-ovao tel i ubacio ICS ...
Vjerovatno tu leži problem. Vidi da li se drugi žale na toj temi odakle si preuzeo ICS ROM na GPS signal.

djosa@
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 13. Avg 2012. 09:29
:: Samsung Note 9

Post od djosa@ »

toda81,hvala ti za mape :wink: ...I ja imam problem sa hvatanjem satelita...Stojim po par minuta u jednom mestu,i dalje signal nemogu da uhvatim.Probao razne programe ali neće pa neće. :) ..A nekad uhvati i po oblacnom vremenu,kad budem na prozoru od kuće...mozda je neka frka oko satelita :roll: ....

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

toda81, da mu nije crk'o GPS modul? :-( Ja sam jednom imala taj problem, dakle, desava se i to. :-( Jel u tel neki Custom ROM ili Stock? Jesi probao da vratis na 2.3 pa da vidis da li tad radi? Ako ni to ne pomogne mozda je zaista hardver-ski problem. :-(
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Одг: GPS navigacija

Post od toda81 »

Ninolina, problem se javio na fabrickom sw i to odjednom, pa sam ja zato probao da odradim pre svega hard reset i to nije upalilo pa sam onda probao sa varijantom ubacivanja ICS rom-a i opet isti problem. Ja sam takodje posumnjao na to d aje mozda riknuo gps modul, ali ne znam da li postoji neki nacin da se proveri da li je ziv gps modul ili zavrsio karijeru. Mozda probam da skinem jos neki rom, mada sam dva ICS probao i oficijalni 2.3.6, ali od satelita nista, a kao sto rekoh hvatao je pre ovog problema satelite na oficijalnom sw
Note IV N9100 dual

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Da li je neko probao NAVIGON za android? Ako jeste voleo bih da cujem utiske. Meni je bilo dosadno pa upravo ubacujem cisto da vidim kako izgleda. Nije mi se svideo NAVIGON kako izgleda na pravom navigacionom uredjaju, ali sam dosao na ideju da vidim kako izgleda na android-u
Note IV N9100 dual

nidzo80
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od nidzo80 »

Jesi instalirao NAVIGON? To je Garminova Android aplikacija. Ne znam da li mogu Garminove mape za njihove GPS uređaje da se ubace. Ako mogu onda puna kapa.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Jesam, ali nisam zadovoljan izgledom, a dodatno mi je tel skidao nekih 600mb podataka jer je navodno to nedostajalo, tj nije bilo najnovijeg datuma. Ne verujem da mogu da idu garmin-ove mape zato jer su mape formata .map i svaka zemlja ima posebnu mapu. Ne znam koliko je dobra NAVIGON-ova mapa za nasu zemlju, ali se meni ipak najvise svidja iGO i dokazano je dobar u navigaciji. Ja cu da brisem NAVIGON
Note IV N9100 dual

nidzo80
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od nidzo80 »

I ja sam se malo igrao i loše je odrađena. Mape za Srbiju su slabe. Šteta što se ne može koristiti mapa iz MapSource. I progledao bih im onda za dizajn aplikacije.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Steta sto ne postoji konkurencija iGO navigaciji. Ne znam kakav je NDrive za android i kave su mape. Davno sma ga imao instaliranog, ali sam ga izbrisao
Note IV N9100 dual

nidzo80
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od nidzo80 »

Imao sam ga na Desire kad se tek pojavio i mislim da je pokrivenost Srbije mapama bila kao na iGO ali nisam siguran. Ako probaš javi.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Re: Одг: GPS navigacija

Post od toda81 »

Hehe, pa i ja sam ga imao na Desire-u ;) Probacu sigurno kad budem imao vremena da ga najdem i najnovije mape da skinem
Note IV N9100 dual

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Je li neko probao Waze :) ?

Zaključana tema