Slike sa mobilnih telefona

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

Slika

Produkt smora na casu :P mozaik funkcija na omniji :P Mislim glupa je slika, al ono, nisam dugo kacio :D
Nokia E71... Elegant, but deadly

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

MADE IN FINLAND. Postavio sam neke slike od ranije na kojima nije bilo nikakvog zamucenja, sve extra. I imao sam isti softver kao i sad. Jedino mi pada na pamet sto sam mu uradio hard reset u medjuvremenu, i mozda zbog toga sad nesto brljavi ali nebih opet radio reset osim ako to nece resiti problem???

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

kapoerista90, Hehe to se zove kreativno smaranje :)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

janka_88, ps ne pomaze tu reset mada pokusaj mozda si instalirao neku app koja ima konflikt sa app kamere pokusaj reset!

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Uradio sam mu reset i stvar je ostala ista. Obrisao sve app i nista se nije promijenilo, jos uvek stoji to zamucenje sto me stvarno nervira. Pokusao sam da snima na memoriju telefona umjesto na karticu i opet ista stvar. Preostalo je samo da mu reinstaliram softver, sta vi mislite o tome? Ne mogu da vjerujem da kvar hardverske prirode jer se to desava samo sa udaljenim objektima dok na razdaljini od nekih 5metara nema zamucenja a uz to telefon mi nije NI JEDNOM ispao tako da sumnjam da je sama od sebe mogla da se pokvari...

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Posto u Landscape nema AF onda je to moguci izvor problema zamucivanja !?

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

janka_88, ubaci novi sv ocito taj je poceo da te zeki!IDzO, pa AF je los kada slikas predmete u daljini pogotovo prirodu! :-) tj af ti u takvim slucajevima nista ne znaci!

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

janka88 nemoj dzabe da reinstaliras firmver i ne brini nisi ti napravio neku gresku ali izgleda da je to problem sa nekim uslovima pod kojim se fotografise sa n82,osim mene i tebe i drugi su imali slicnih problema ali ne mogu da ukapiram dali je do hardvera ili sw.
Meni se ovo nije desavalo na svim slikama koje su slikane napolju tako da to sa ponekom slikom mogu da podnesem.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Reinstalirao sam softver, uradio mu reset, formatirao karticu i opet je ostalo to mutno. Zaista ne kontam zbog cega se to pojavilo jer sam sa ovom vezrzijom softvera i prije slikao i toga nije bilo.To me nerviralo i na N73 u gornjem lijevom cosku ali sam vremenom presao preko toga jer je bas u uglu i nije mi toliko upadalo u oci, ali ovo..... :x Ne znam sta je to prouzrokovalo ali se nadam da je do softvera i da ce u sljedecoj verziji (pretpostavljam da ce biti) to biti ispravljeno. Socivo nije prljavo, osim ako se nije uvukla neka masnoca unutro sto cisto sumnjam jer nije bio izlozen nekim efektima masnoce. :lol:

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

I kod mene na Nokiji 6220 isto imam slican problem... ali retko se desava npr danas kad sam slikao nesto dalje zamutimi se mali deo sa leve strane... dal je to mrlja na kameri ili softwerski problem zbilja ne znam ... :|
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

makibiki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 09. Sep 2008. 05:43

Post od makibiki »

Sale_M, kad vec pitas jel made in finska i li by nokia,meni je made in finska...... jel to kao original?? cisto sumljam ali ajde da piram...

Nikola gr
Banned
Pridružio se: Čet, 19. Feb 2009. 19:39

Post od Nikola gr »

naravno da jeste.ali da li je made by finska :lol: :lol: ili made bu hungary,made y nokia to je to,svi prolaze isti standard,meni bi bilo svejedno koji mi je mob tj koje mu je poreklo samo da nije kosooki,ostalo sve isto shit...kako god,meni je finland,ali potpuno ne bitno...

pozdrav...

p.s. kod mene nema zamucenja,u kom rezimu se to desava vama?landscape?

Super Sayian
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Maj 2007. 08:40

Post od Super Sayian »

Da u landscape. . . . :|
Nokia 6220+1G MircoSD Symbian ruleeezzz!Ali se plasi da hakuje svoj mob

makibiki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 09. Sep 2008. 05:43

Post od makibiki »

Nikola gr, pa da made in finland :wink: :wink: to sma mislio,e hvala,bas me je interesovalo,a sad videh ovde pa da pitam..... pozzz

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

evo za sve nema zamucenja nikakavog kada ima zamucenje to je zbog nedostatka svetla i moj savet vam je sport mod na vecim razdaljinama i slikama sa puno detalja bar meni slike fenomenalno ispadaju i u lendscape ako bas zelite landscape samo podesite ostale parametre kao i na Auto znaci sharpen normal i slikajte!

Nikola gr
Banned
Pridružio se: Čet, 19. Feb 2009. 19:39

Post od Nikola gr »

ali stranicu ili dve u nazad,videces slike napolju sa svetlosti dosta,a imaju zamucenje,kako to? :? :?

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

Nikola gr, pa to je prakticno nemoguce??? aj videcu sad! :wacko:

Edit : ovo deluje kao izguljena kamera ili prasina na socivu kamere?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Osim tog sport moda pokusao sam i ovo da bude sve na AUTO i isto tako da samo sharpness stavim na high i opet je isto. Ne znam od cega bi mogla biti izguljena jer nisam nikad pravio nikakav kontakt sa kamerom a prasine nema uopste koliko je moguce vidjeti golim okom. Nista mi ne preostaje nego da je ocistim metodama koje su napisane i da pokusam sutra na dnevnoj svjetlosti na napravim koju fotku.

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

janka_88, slusaj landscape ne kprisi za slikanje onog potocica za to koristi AF jer to je podosta blizo kameri i tiu af moze doci do izrazaja znaci landscape koristi kada slikas udaljno a sharpen sluzi da bi predmeti u daljini izgledali sto ostrije mada ako je ovakva sara nema sanse da ce biti ostriji :-) ovo je do sw u najavi!

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Pa vidi se bas po slici da je potok extra dobro ispao (moje misljenje), dok je trava sa lijeve strane ispala vidljivo zamucena. Dok je od toga zamucenja pa sve do desne ivice slike sve extra dobro ispalo... Totalno me buni ovo sto se desilo jer sa ovim istim sw sam radio slike do prije nekih mjesec dana i sve je bilo ok... :? :? :?

Ljudi, zelim da vam se izvinem zbog ovog smaranja oko zamucenja ALI dosao sam do zakljucka da su SVE slike koje sam uslikao sa ovim SW imale to zamucenje. Prije nisam primjecio, prije neki dan sam kupio LCD monitor na kome je ovo zamucenje mnogo uocljivije nego na starom CRT monitoru i + je veca rezolucija poprilicno na LCD. Sad gledam slike od 20. januara pa sve do danas i sve imaju ovo zamucenje, u manjem ili vecem intenzitetu. A prije toga nije bilo zamucenja. Tj. tog datuma sam uradio update sa v30 na v31 ocigledno je neki bug u ovoj verziji softvera. Opet vam se izvinjavam oko smaranja. pozz svima koji su zeljeli da pomognu

P.S. Ne preostaje nista drugo nego da cekam novi SW nakojem ce ovo nadam se biti ispravljeno.

Odgovori