Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
- Pera Detlic
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 21. Dec 2009. 13:45
- :: HTC One [m8]
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
● Izvor: ElektorNew force-sensitive material targets touch screens
Publication date: 7 April 2011
Peratech have developed a transparent version of their award winning Quantum Tunnelling Composite (QTC™) material, called QTC Clear™. This force sensing material can be used to create a whole new class of force sensitive touch screens that can completely replace current resistive touch screen technologies or enhance capacitive technologies to create superior solutions with more features, such as 3D input.
According to Philip Taysom, Peratech’s Joint CEO, resistive and capacitive technologies both have drawbacks. Resistive is not very accurate and doesn’t allow multi-touch, so it is less popular than capacitive, while capacitive uses a lot of power, limiting it to smaller screen sizes. Peratech’s new QTC Clear touch screen material offers the best of both technologies without their drawbacks. It can be fabricated in any size and provides multi-touch capability and high sensitivity with great accuracy, ultra low power consumption, and additional intuitive features with the third dimension of pressure to more easily manipulate and control information on the screen.
The QTC Clear layer is only 6 to 8 microns thick, with transparency very similar to existing touch screen technologies. It is coated on both sides with indium tin oxide and sandwiched between two hard sheets, typically glass. The material is so sensitive that it can detect deflections of only a few microns, allowing the top surface to be rigid and robust, unlike current resistive designs that must be soft enough to deform easily and are susceptible to damage.
QTC is a low power technology, and interfaces can be designed so that the sensing element draws no power and passes no current unless it is touched. When pressure is applied, the resistance drops in proportion to the amount of pressure, which allows sophisticated human machine interface designs that respond to differences in pressure. QTC technology has no moving parts and requires no air gap between contacts. This makes it extremely reliable and suitable for integration into ultra-thin designs.
Image: Peratech
● Peratech website
● PRAVILA FORUMA ●
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
Microsoft Releases iPhone to Windows Phone 7 App Porting Tool
Things are starting to hot up in the mobile operating system wars, with Apple’s iOS and Android from Google battling it out for supremacy in the pockets of the world. While the two giants battle it out though, it’s always worth remembering they aren’t the only two boxers in this particular ring. Microsoft has high hopes for its Windows Phone 7 platform, though a lack of apps has held the OS back thus far. Now Microsoft is looking to rectify that by giving developers an easier way to port their iOS apps to WP7.
As WMPowerUser reports, Microsoft’s new porting tool tries to break down the barriers usually associated with taking an app from one platform and porting it to another by giving developers an easy way to take iOS API calls and map them straight to existing Windows Phone 7 APIS.
To help with the whole process Microsoft is also providing a hefty 90+ pages of documentation for developers to ponder, aptly named the "Windows Phone 7 guide for iPhone application developers". No mistaking what that does, then.
Microsoft isn’t playing around with WP7 and clearly recognizes that the key to a successful mobile operating system is a store full of good quality applications. With Apple’s App Store and Android’s Market streets ahead, Microsoft has some catching up to do and this new tool could well prove pivotal in the mobile OS wars.
Izvor: Redmond Pie
● PRAVILA FORUMA ●
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
Vlada Zem, i ja samo gledam kad ce TV i telefoniju da spoje... Sa TV-a iz kuce ces moci da pozivas koga zelis, javljas se u cijeloj kuci, a to sto kazes da nece biti memorije... 100% si u pravu!
Vjerujem da ce i brzina interneta omogucavati pristup svom "net discu" kao sto sad pristupamo discu u kompu... a to mi se bas ne svidja
Vjerujem da ce i brzina interneta omogucavati pristup svom "net discu" kao sto sad pristupamo discu u kompu... a to mi se bas ne svidja

Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
Ne svidja se ni meni, jer ko moze 100% da vam garantuje da se nece vrsiti neka tajna premetacina vasih podataka, koji ce se pohranjivati na tim virtuelnim "diskovima" u cyber svemiru...zavodnick napisao:Vjerujem da ce i brzina interneta omogucavati pristup svom "net discu" kao sto sad pristupamo discu u kompu... a to mi se bas ne svidja
Facebook, na primer, je vec odavno kritikovan zbog toga, a uvek se neki njihov zvanicnik pravi "englez" i uverava narod kako je sve maksimalno osigurano. Trt Milojka...
Izgleda da je i HTC poceo brljati...
HTC Sensation -> HTC Sensation suffers from death grip
Utisci od korisnika HTC Desire S

HTC Sensation -> HTC Sensation suffers from death grip
Utisci od korisnika HTC Desire S
otpakovao sam juce desire s i malo se igrao sa ovim modelom i naleteo na problem koji je itekako ozbiljan,zakacio sam ga na wifi i ako se odaljim na dva metra od rutera skroz izgubi signal i sam prebaci na 3G,kad se vratim do rutera dobije signal ponovo....probao sam ovo par puta i shvatio da je u pitanju to kako se drzi ovaj model u ruci ako se obuhvati ceo fon wifi signal se izgubi,kad se okrene u landscape i drzi sa dva prsta signal se uopste ne gubi....mozda sam naleteo na los model ali eto cisto obratite paznju pri kupovini na ovo...
e naleteo sam na par problema...
tastatura pri landscape kucanju sms-a ume zestoko da zabode ako se pokusa da se obrise sa <-
takodje, light na touch tasterima gotovo i da ne radi, tj gotovo se nikada ni ne pali...to je problem sa senzorom za osvetljenje, cim se on pokrije rukom oni se upale
● PRAVILA FORUMA ● СРБИ ЗА СРБЕ ●
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Mozilla sprema mobilni OS

Za one koji misle Windows Phone, iOS i Android nisu dovoljni, iz Mozille stižu dobre vesti. Na tržištu bi se mogao pronaći novi igrač koji dolazi upravo iz ove fondacije.
Pod projektom naziva Boot to Gecko, tim iz Mozille radi na razvoju novog operativnog sistema namenjenog mobilnim uređajima, smartfonima i tabletima, a koji će se u osnovu zasnivati na Androdu.
Na tu osnovu, Mozilla će nadograditi sopstveni korisnički interfejs, a u skladu sa filozofijom Mozilla Fondacije, softver će biti slobodan.
Delovi koda biće objavljivani čim budu napisani, kažu iz Mozille.
Planovi o projektu objavljeni su u samom početku kako bi se aktivirala zajednica okupljena oko Mozille koja bi mogla da doprinese izradi ovog OS-a.
Cilj projekta je, prema rečima ljudi iz Mozille, "skinuti okov vlasničkih tehnologija sa sveta mobilnih uređaja".
B92
Za Ameriku samo Windows Nokije
IzvorČelni čovek američke podružnice kompanije Nokia, Kris Veber, rekao je da Nokia planira da prestane sa prodajom svojih uređaja na Symbianu, ali i običnih mobilnih telefona u Americi.
On je u intervjuu za AllThingsD rekao da kompanija sve svoje nade polaže u Windows Phone, te da će svi ostali uređaji prestati da se prodaju u Americi, a ovo tržište verovatno neće dobiti priliku da kupi i nedavno predstavljeni N9, smartfon na Meego platformi.
"Kada budemo lansirali Windows telefone i suštinski ćemo izaći iz poslovanja sa Symbianom. Postojaće Windows Phone i dodaci oko njega. Istina je da ako ne uspemo sa Windows Phoneom, nije bitno šta drugo radimo".
Osim toga, Nokia će se sa strategije direktne prodaje uređajima, okrenuti operaterima i prodaji kroz pretplatu.
Veber je rekao i da će Amerika biti ključno tržište za nove Nokije, pre svega jer je to ključno tržište za Microsoft, a nije isključio ni mogućnost da prve WP Nokije koje budu isporučene poteknu iz San Dijega.
Interesantno je da je Veber, baš kao i izvršni direktor kompanije Stiven Elop, u Nokiju došao iz Microsofta.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
- Pera Detlic
- Mobil manijak
http://www.phonearena.com/news/UK-wont- ... er_id21081
Pitanje je da li uopšte ima svrhe da ga izbacuju na tržište (samo ne znam za koje)?
Pitanje je da li uopšte ima svrhe da ga izbacuju na tržište (samo ne znam za koje)?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- snenad
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
- :: LG G2mini (LG-D620r)
koliko sam citao intervju sa nokia ceo za ameriku bacaju sve karte bacaju sve karte na wp7 tango update. symbiana ce biti samo u aziji i evropi do daljnjeg. dakle nokia propada zajedno sa wp7 za 1,5B$. eto za koliko para treba da se unisti gigant. neznam samo zasto nisu zaposlili nekog naseg menadzera. on bi im unistio firmu za mnogo manje para.
snenad, Generalno se slažem sa Nokiom da Symbian ne koriste u USA jer oni jednostavno ne žele Symbian i zbog njega je Nokia na lošem glasu u tom delu sveta. Nego mene više zanima zašto su uopšte i predstavljali N9 kada se neće prodavati na najvećem svetskom i europskom tržištu, kao da neko želi da kaže evo vidite da je bio FAIL i da se mi manemo toga. Žalosno je kako Nokia sve više liči na SE i Motorolu.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- Pera Detlic
- Mobil manijak
Zalosno je sto ne potenciraju vise na MeeGo, koji meni deluje sjajno, i jako zanimljivo, voleo bih da se igram malo sa tim OS-om... I jos to je njihov rodjeni OS... WP7? Ok, lepo je imati kao opciju i u ponudi, ali oslanjati se sa sve cetiri noge samo na to?
MeeGo ima veliki potencijal, ali na zalost ima uzasne roditelje koji to ne vide i vise vole tudje dete...
Zalosno je stvarno...

MeeGo ima veliki potencijal, ali na zalost ima uzasne roditelje koji to ne vide i vise vole tudje dete...

Zalosno je stvarno...
Samo nek se rolaju....sarme.