Iskustva sa (online) prodavnicama

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: Iskustva sa (online) prodavnicama

Post od sugarcoated_ass »

Logic Shop daje list koji kod njih vazi i kao racun i kao garancija. Pise ti datum kupovine, cena, model i imei sto je sasvim dovoljno da ostvaris garanciju... Tako bi trebalo da bude. Srecom nisam bio u situaciji da mi je garancija potrebna tako da ne znam kako je zaista u praksi.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

aleksdesert, koliko si platio telefon u Logic shop ?

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 13. Nov 2013. 11:09
:: samsung galaxy s4

Post od kizami88 »

Inace ja sam jednom prilikom putem telefona pitao devojku iz Logic shopa, da li se uz telefon dobija i fiskalni racun, ona mi je rekla da moze da se dobije ali je onda skuplji za 20%.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Zato i pitam, ako je platio punu cenu sa pdv, onda je treba da dobije fiskalni, ako nije platio punu cenu onda nema šta da se buni. To je to. garanciju je dobio, a ne ugovor.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa nema nikakvog ugovora. To sam ga i ja pitao, pa je odgovorio, ali je neko obrisao ta dva posta.
Jos jednom, ugovor se dobija i potpisuje samo ukoliko se telefon uzima uz neki od paketa. Sto se garancije tice, kada se dobije garantni listic, njega ne treba da potpisuje kupac nego samo i iskljucivo prodavac tj servis i u njega mora biti unet imei broj telefona i datum kupovine.

aleksdesert
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 19. Maj 2014. 17:59
:: Samsung

Post od aleksdesert »

telefon sam platio 13900 kolika mu je cena a isti takav je kostao 15660 u Logicu kad sam je pitao zasto toliko kosta a isti su ona je rekla da je sa stranog trzista ili sta vec ne mogu tacno da se setim ,a sto se tice garantnog lista nisam ja izmislio potpis nego tako pise na garantnom listu da potpisom potvrdjujes da si kupio ispravan i neostecen telefon jer sutra mozde da ispadne da ne mogu da popravim telefon zato sto nisam udario potpis ali nema veze telefon sljaka tako da nemam problema za sad,a sto se tice ugovora bio je lapsus ,pa u prethodnim postovima sam se ispravio jer cita neko njih,rekao sam garanatni list a ne ugovor ispravio sam se.
psyhound napisao:Logic Shop daje list koji kod njih vazi i kao racun i kao garancija. Pise ti datum kupovine, cena, model i imei sto je sasvim dovoljno da ostvaris garanciju... Tako bi trebalo da bude. Srecom nisam bio u situaciji da mi je garancija potrebna tako da ne znam kako je zaista u praksi.
Upravo to matori,sve si upravu to ja pokusavam da kazem samo me je zbunilo to sto nisu dali fiskalni ali nema veze,zena mi je rekla da imam pravo na servis,garanicja je 2 godine tako da eto,ne zeli maj nikom ovde da pravim problem samo me je interesovala ta informacija o racunu da ne bi bilo sutra,"pa znas nema potpis dzabe"ali mislim da si ti sve objasnio tako da nema potrebe za daljom polemikom.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ima li razlike da sada potpišeš kod kuće? Nema, nije te ona snimala, niti ima kopiju garantnog. Za tebe je i bolji blanko, sutra ako nekom prodaš ne mora da te zivka ako zatreba servis...
Što se tiče računa sve je jasno. Telefon nisi platio po punoj ceni (sa pdv i ostalim državnim nametima), nisi ni trebao da dobiješ fiskalni, a ako baš hoćeš fiskalni znaš šta ti je činiti, vratiš se i tražiš da doplatiš, dobiješ fiskalni. Kako vidim sve je ok sa tvojom kupovinom u toj radnji.

stejer
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 18. Jun 2013. 00:11
:: //

Post od stejer »

Kakva iskustva imate sa ostvarivanjem garancije uz pomoc garantnog lista overenog pecatom iz LogicShopa? Izgleda da cu morati i sam da proverim, nazalost. Tek je par dana od kupovine proslo, nadam de da nece biti problema.

aleksdesert
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 19. Maj 2014. 17:59
:: Samsung

Post od aleksdesert »

Baraba, ma jos jutros sam shvatio i skontao kad sam malo razmislio,sve u svemu hvala ti puno na odgovoru i trudu,tvoj komentar je u svakom slucaju od pomoci. :)

EDIT:
stejer, ma to su neke sitnice,racun toliko nije ni bitan bitnije je da si znao sta kupujes,da pitas sve sto je potrebno kad kupujes da gledas kako ti pakuje , jer i mene su isto zbunjivale neke stvari ali sad je sve OK.
Poslednja izmena od Ninolina u Ned, 01. Jun 2014. 16:33, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nemoj da pišeš postove jedan za drugim već koristi opciju "Izmeni"

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kizami88 »

stejer, Sto? Sta se desilo?

stejer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stejer »

Prosle godine sam kod njih uzeo Nexus 4 i nosio ga bez problema 10ak meseci i onda je otisao novom vlasniku. Radio je odlicno i imam super misljenje o LogicShopu.

Pre par dana sam uzeo Nexus 5 kod njih i u prodavnici sam pri kupovini pogledao displej na beloj pozadini da l' ne probija nigde, sve je okej, volume dugmici se ne klackaju ali se power malo mrda, reko prezivecu, daj da vidim vibraciju. Nije bilo tiho okruzenje usled otvorenih vrata ka ulici pa sam mogao samo da je osetim, delovalo je sve okej. Nisam hteo da ga drndam kuci i trazim djavola odmah al sam vec u naredna dva dana kad je tisina oko mene primetio da vibracija malo zvecka i zavija. A motor za vibraciju je jedna od poznatih falinki na Nexusu 5. Mislim da je moj iz serije 402.

Videcemo kako cu da prodjem kad im odnesem telefon i saopstim problem, 3 dana su prosla od kupovine.

kizami88
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od kizami88 »

stejer, ajde vidi sta ce ti reci pa javi, posto i ja planiram kod njih da uzmem S4.
Poslednja izmena od Ninolina u Ned, 01. Jun 2014. 17:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Nemoj da citiraš post koji je odmah iznad tvog, podrazumeva se da na njega odgovaraš. Pročitaj pravila Foruma.

stejer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stejer »

Zamenili su mi motor za vibraciju ali sad malo radi, malo ne, nema pravila i ugla pod kojim drzim telefon.

Naravno, provalio sam opet tek kada sam otisao iz radnje, ne znam stvarno vise sta da radim.

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2008. 23:07
:: XZs
:: S7e

Post od Ceftriaxone »

Назад у радњу... Шта друго? Или да живиш без вибрације :)
Ја на мом телефону (Note3) уопште не користим вибрацију, осим кад негде изађем увече...
ex ivan87

stejer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stejer »

Navikao sam na vibraciju, na tastaturi i navigation baru na N5. Sta znam, evo radi sad, ne prekida.

Ma de da mu nosim i ovo mi je jedva promenio, kao ja to nikad ne bih primetio, moraces da ostavis 3-4 dana, to ti nista ne utice na rad telefona, iskljuci vibraciju, to je sitnica itd...

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

И онда кад прође седам дана и почне опет да зеза, рећи ће ти: а, жао ми је, прошло седам дана, нема замене... Иди врати, тражи новац натраг. Ако не ради како треба, значи да је неисправно... Не знам шта ти ту није јасно?!
ex ivan87

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Nemoj biti blesav, idi nazad i trazi ispravan telefon ili pare.
Mislim, tvoj novaj je u pitanju, ja ne bih gledao kroz prste nikome.

stejer
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od stejer »

Kako da mu dokažem da mi na pet od pedeset i pet klikova ne radi vibracija? Krenuo sam odmah da se vraćam kad sam izvalio u putu ka kući ali je od jednom proradilo lepo pa sam odustao jer ne mogu na grešku da mu ukažem nikako.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Kako god hoces. Ja bih otisao tamo i forsirao tog lika da tapka dok ne primeti da ne radi kako treba. A onda bih trazio ili nov telefon ili pare.
Ne znam sta da ti kazem. Ako ti je popravio i ako sada radi, onda ok. Ali ako primetis jos jednom, pravac nazad i nateraj ga da ga testira.

Ceftriaxone
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Ceftriaxone »

Лепо, седи у радњу и дај му да чвака док не види сам.
Купио си нову ствар. По закону имаш право да у првих не знам колико 7-15 дана вратиш робу и тражиш нов уређај или паре натраг, без да било шта објашњаваш.
Али, ако ти хоћеш да ти телефон вибрира кад се њему ћефне, онда остани код куће и немој да се жалиш....
ex ivan87

Odgovori